Planeedi Maa päästmine

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1253
Liitunud: 17 Juun 2018, 09:31
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 55 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas RaJy »

vuuk kirjutas: 18 Mai 2024, 14:40 Kõige rohkem peaksid inimesed muretsema mõttetu saastamise pärast, näiteks sõjad ja elunautimisega seoses ühest punktist teise sõitmine ning lendamine.
Prioriteedid paika!
Selle lause teise poolega mina ei nõustu. Defineeri elunautimisega seoses sõitmine ja lendamine. Kas Equadorist siia transporditud banaan on elutähtis toit või elunautimine? Hispaania kurk, tomat, apelsin? Brasiilia kohv? Poola õun? Jne.
Teatavasti lõppesid euroopas näljahädad siis kui hakati laialdasemalt kartulit kasvatama - me kõik teame kuskohast kartul pärit on.
Ilma inimese rännutahteta ja uudishimuta oleksime siiani puu otsas ja situksime oma karvadesse mitte ei lendaks kosmosesse ja ei suhtleks ülemaailmselt üksteisega mistahes kohas.
Sõja mõttetuse osas nõustun, ei ole meie võimuses selles osas suurt midagi teha - paraku agressivsus teiste suhtes osade inimeste loomuses, aga võib-olla ka see mõnes mõttes edasiviiv.
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1234
Liitunud: 28 Dets 2010, 13:32
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 20 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas val »

T25, kustkohast sa selle 6000-lt kraadilt jahtumise võtad? Kui samadelt teadlastelt, kes seda kasvuhooneefekti jama ajavad, siis soovitan netis ringi vaadata ja mõni parem teooria otsida, sest kes seda ikka usub.

Vuuk, noored progressiivid räägivad sama mis sina. Lisaks küsib järgmine põlvkond: Miks ma pean kogu aeg tööl olema? Mul on nii, et mida vanemaks saan, seda rohkem olen sama mõtte otsa komistanud.
Kristlik, täpsemalt protestantlik tööeetika on kultuurse nähtusena üks peamisi, mis aitas varakapitalistlikul ajal rügamist aule suunata. Eelkapitalistlikul ajal tehti tööd siis, kui seda vaja oli. Inimene ei ole kunagi tahtnud loomuomaselt raha aina rohkem ja rohkem teenida, pigem on olnud inimlik oma vajaduste piiridesse jääda. Kui viljakasvatajalt küsiti järgmiseks aastaks rohkem saaki, siis mõtles ta, kas on ikka mõtet enda vaba aega sinna töötegemisse panna. Võib öelda, et viljakasvataja kasvatas vilja, et elada, mitte ei elanud, et vilja kasvatada.
... Inimene ei ole kunagi tahtnud loomuomaselt raha aina rohkem teenida, pigem oma vajaduste piiridesse jääda.
... 1930. aastal kirjutas majandusteadlane John Keynes lastelastele tulevikuvaatest ning oli kindel, et tehased päästavad meid tööst ja töönädalat peaks hakatama vähendama. Mis juhtus?
... Samas on valemis hakanud mõranema olulised aspektid: inimesed, kelle baasvajadused on mitmekordselt ületatud, ei ole õnnelikumad ning pidev elustiililile „rohkem-kiiremini-ideaalsemalt“ rõhumine viib läbipõlemise ja tugevate sotsiaalsete sidemete vähenemiseni. Rahal on ka mõju ajule. Inimesed, kes on suuremate rahapottide juures, muutuvad vähem koostööaltiks, nende abi küsimise ja andmise soov väheneb märgatavalt. 2006. aastal tegid Vohs, Mead ja Goode üheksa katset, mille tulemused viitasid, et raha toob kaasa isekuse ja väiksema empaatiavõime.
...Teiste inimestega aja veetmine, koostöö ja enda huvide arendamine on asjad, mis muudavad töötegemise varjupooli helgemaks. Märgatav areng tööelus võib eraelulisi vajakajäämisi siluda ning on palju inimesi, kellele meeldib elada nii, et nad on pidevalt juhitud ja välistest motivatsioonidest jõuestatud. Seega keegi ei arva, et töö peaks kohe maailmast kaduma. Välja arvatud need tööd, mis otseselt kliimakriisi võimendavad ning täiesti mõttetud on. ...
https://roheportaal.delfi.ee/artikkel/1 ... tool-olema
T25
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 961
Liitunud: 14 Mai 2007, 13:15
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 10 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas T25 »

T25, kustkohast sa selle 6000-lt kraadilt jahtumise võtad?
Peavoolust.

Loomulikult tuleb sõeluda, mida uskuda ja mida mitte. Toon ühe hea näite. Peavool jumaldab Keplerit. Mis aga välja tuleb:

https://www.nytimes.com/1990/01/23/scie ... -says.html

Tsitaat:

"In the case of Kepler, a pivotal presentation of data to support the elliptical theory was ''a fraud, a complete fabrication,'' Dr. Donahue wrote in his paper. ''It has nothing in common with the computations from which it was supposedly generated.''

Hea näide sellest, kuidas andmetega manipuleeritakse , et oma teooriaid tõestada.
Keppler räigelt võltsis ja valetas, et oma teooriat kinnitada.


Tsitaat:

"Kepler cited these calculations as independent proof of the correctness of his claim for elliptical orbits. His findings were displayed in a large chart.

But when Dr. Donahue started working through the method to make sure he understood the basis for Kepler's chart, he found his numbers disagreeing with those of the great astronomer. After repeatedly getting the wrong answers for the numbers displayed on Kepler's chart, Dr. Donahue started trying other methods. Finally, he realized that the numbers in the chart had been generated not by independent calculations based on triangulated planetary positions, but by calculations using the area law itself.

''He was claiming that those positions came from the earlier theory,'' Dr. Donahue said. ''But actually all of them were generated from the ellipse.'' "

Ehk siin on siis näide, kuidas juba 400 aastat tagasi hakkas andmetega mängimine pihta, et oma teooriaid tõestada. Ja kõike seda õpetatakse koolis ja mitte keegi ei kahtle selles. Kui kahtled, siis oled kohe lamemaalane.
T25
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 961
Liitunud: 14 Mai 2007, 13:15
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 10 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas T25 »

Toon ühe näite val-ile, kuidas peavool lükkab enda jaoks ebamugavaid andmeid kalevi alla:

https://en.wikipedia.org/wiki/Parallax

Tsitaat:
"Parallax is a displacement or difference in the apparent position of an object viewed along two different lines of sight and is measured by the angle or half-angle of inclination between those two lines.[1][2] Due to foreshortening, nearby objects show a larger parallax than farther objects, so parallax can be used to determine distances."
Selleks , et tähtede "parralax"-i tänapäevaste vahenditega mõõta, kasutati väidetavalt satelliidil olevat teleskoopi:

Tsitaat:
"Observationally, the objective was to provide the positions, parallaxes, and annual proper motions for some 100,000 stars with an unprecedented accuracy of 0.002 arcseconds, a target in practice eventually surpassed by a factor of two.

Hipparcos and Tycho Catalogues are the primary products of ESA’s (the European Space Agency’s) astrometric mission, Hipparcos. The satellite, which operated for four years, returned high quality scientific data from November 1989 to March 1993."
Heakene küll, aga milles on üldse probleem.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vittorio_Goretti

Tsitaat Vittorio Gorettilt:
"As a matter of fact, about half the average values of the parallax angles in the Tycho Catalogue turn out to be negative! The parallax angle, which is one of the angles of a triangle, is positive by definition."
Küsitavusi tekitas ka Gorettile väidetav mõõtmistäpsus:

Tsitaat:
"The Hipparcos Catalogue stars, about 118,000 stars, are a choice from the over 2,000,000 stars of the Tycho Catalogue. As regards the data concerning the same stars, the main difference between the two catalogues lies in the measurement errors, which in the Hipparcos Catalogue are smaller by about fifty times. I
cannot understand how it was possible to have such small errors (i. e. uncertainties of the order of one milliarcsecond) when the typical error of a telescope with a diameter of 20-25 cm is comprised between 20 and 80 milliarcseconds (see the Tycho Catalogue). When averaging many parallax angles of a star, the measurement error of the average (root-mean-square error) cannot be smaller than the average of the errors (absolute values) of the single angles."
Heakene küll, aga suurem probleem on selles, et mõõdetud tähtede "parralax" ei saa olla negatiivne heliotsentrilise mudeli puhul. Selles on põhiprobleem.

Ja siin nüüd jõuan selleni, kuidas peavool enda jaoks ebamugavad andmed kalevi alla lükkab:

Tsitaat on siin:
If you have a list of parallaxes of very distant objects, so that their parallaxes are on average much smaller than your limit of detection, then the errors of parallax are distributed normally, with a bell-shaped curve plotting the likely distribution of values around a mean of nearly zero. Hence we expect there to be approximately half of those published parallaxes with values less than zero and half with values more. Negative values are unphysical, but form the part of the statistical distribution of values that happen to lie below zero when the mean is close to zero."
Ehk siis abi otsitakse statistikast, nimelt Belli kõverast. Väidetavalt need pool mõõtmistulemustest, mis jäävad negatiivse poole peale, on siis ebafüüsilised tulemused.

Küsimus tekib siis muidugi, et kui nii lõdvalt võib pooled mõõtmistulemused vaiba alla pühkida, siis mis annab õiguse teist poolt üldse kasutada. Kõik need mõõtmistulemused tuleks selle loogika järgi ju prügikasti visata:)

Üks tsitaat ka ühelt geotsentristilt sellesama kalevialla pühkimise kohta:
"I believe that conventional astronomical community are in open fraud because they completely ignore negative parallax readings, explaining them away as measurement errors, at the same time as they happily use positive parallax readings to ‘prove’ their theories in opposition to geocentrism. That is intellectual skulduggery of the worst kind in my view and is basically a lie. If negative parallax readings are ‘errors’
then what cause do we have to assume that positive parallax readings are not themselves also ‘errors’.
The Hipparcos satellite recorded that 50% of the parallax readings were negative which is not possible. In one of the biggest cover ups in scienti€c history the readings were ‘adjusted’ (or I would call it cooked) to make them all positive."
Kokkuvõtvalt siis me näeme, kuidas mängitakse mõõtmistulemustega, et oma agendat läbi suruda. Ebasobiv lükatakse lihtsalt kalevi alla ja tehakse nägu , et seda pole olnud. Aga kõik sobiv läheb kohe käiku, mille pealt saab jutlustada oma agendat.
k6pitseja
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 38
Liitunud: 09 Apr 2011, 08:07
On tänatud: 2 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas k6pitseja »

T25
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 961
Liitunud: 14 Mai 2007, 13:15
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 10 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas T25 »

Lükkame vastukäivad andmed kalevi alla ning sildistame lamemaalasteks need, kes küsimusi esitavad.

Fakt on see, et Kepler võltsis , valetas ja vassis.
Fakt on see, tähtede mõõdetud "parralax" on negatiivne pooltel juhtudel.

Ehk siis, reaalsed vaatlustulemused ei kinnita heliotsentrilist mudelit.

Aga loomulikult, lihtsam on ebamugavad andmed lükata kalevi alla ja sildistada mitteuskujaid lamemaalasteks:)
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1234
Liitunud: 28 Dets 2010, 13:32
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 20 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas val »

T25, enamus (peavool) on aegade algusest vähemust rõhunud. Kui ajalugu vaadata, siis näeb seal tänapäeva mõistes igasugu õudusi ja rumalusi. Nt naiste õigused, vähemuste õigused, rassiline rõhumine, usuline rõhumine, pärisorjus, orjakaubandus jne jne.

Samas soovin sulle õnne, et elad liberaalsel ajastul ja kuulud lääne euroopasse (EL, NATO), kus teisitimõtlejaid tuleriidale või vangi ei saadeta. Kui mõtled, et see on iseenesest mõistetav, siis vaata kasvõi ida poole. Moskoovia patriarh Kirill teatas 2016, et inimõigused on "globaalne ketserlus", mille eest õigeusku tuleb kaitsta. Eestis lälla palju tahad ja midagi ei juhtu, aga mine kuuluta moskoovias, et Urkainas on sõda, mitte erioperatsioon ja vaata mis juhtub.

Heliotsentrismi ideest niipalju, et paavast käskis Galileol sellest loobuda ja lõpuks määras inkvisitsioon ta vangistusse (koduaresti), kus ta oli elu lõpuni. Heliotsentrismi usku Giordano Bruno põletas inkvisitsioon elusalt (mitte vaid selle eest, seal oli ka muud). Kui heliotsentrismi alguseks lugeda 5. saj eKr ja peavooluks saamine 1758, kui katoliku kirik loobus heliotsentrismi propageerivate raamatute üldisest keelust, siis näed isegi kui kaua võtab peavooluks saamine aega. Samas soovitaks sul jätkuvalt teadlase karjäärile mõtelda, sest uuritavast detailidena aru saamine vajab dialoogi, mida saad teadlaste keskel ise teadust tehes ja mitte siit foorumist.
T25
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 961
Liitunud: 14 Mai 2007, 13:15
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 10 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas T25 »

Samas soovitaks sul jätkuvalt teadlase karjäärile mõtelda, sest uuritavast detailidena aru saamine vajab dialoogi, mida saad teadlaste keskel ise teadust tehes ja mitte siit foorumist.
Leiab siit ja ka paljudest muudest foorumitest dialoogi, detaile, kogemusi, ideid , arvamusi jpms. See mulle meeldibki interneti juures, et ma saan lugeda igamehe arvamust, mitte teatud "autoriteetide" omi, kes juba sadu ja sadu aastaid tagasi võltsisid, vassisid, valetasid, et oma agendasid läbi suruda.
T25
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 961
Liitunud: 14 Mai 2007, 13:15
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 10 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas T25 »

Tsitaat:
Tycho Brahe, the most prominent and accomplished astronomer of his era, made measurements of the apparent sizes of the Sun, Moon, stars, and planets. From these he showed that within a geocentric cosmos these bodies were of comparable sizes, with the Sun being the largest body and the Moon the smallest. He further showed that within a heliocentric cosmos, the stars had to be absurdly large — with the smallest star dwarfing even the Sun. […] Various Copernicans responded to this issue of observation and geometry by appealing to the power of God: They argued that giant stars were not absurd because even such giant objects were nothing compared to an infinite God, and that in fact the Copernican stars pointed out the power of God to humankind. Tycho rejected this argument.”s
Kes veel ei tea, siis Tycho Brahe palkas Kepleri omale assistendiks matemaatika vallas. Kepler pärast Brahe surma hakkas võltsides ja vassides oma teooriaid läbi suruma.
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 765
Liitunud: 22 Veebr 2016, 15:46
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 29 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

T25, kas sa omale youtube’i kanalit ei taha teha, kus kõiki neid asju video kujul käsitleksid? Täitsa tõsiselt mõtlen.
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 765
Liitunud: 22 Veebr 2016, 15:46
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 29 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

Tartu abilinnapea Mihkel Lees selgitas, et sotsiaal- ja tervishoiuosakonna kasutuses on tosin aastat tagasi saadud Mitsubishi i-MiEV elektrisõidukitest veel neli töökorras. Kolm on juba maha kantud ja kaks kantakse maha lähiajal, sest nende remont on olnud järjest kulukam.

Ühe sõiduki remondi hinnapakkumused on olnud vahemikul 4500 kuni 26 000 eurot, on kirjas volikogule esitatud õiendis. Seal on ka märgitud, et pikemate vahemaade läbimiseks (sotsiaalteenuseid saavate inimeste külastamine üle Eesti hooldekodudes, asenduskodudes) kasutavad teenistujad osakonna bensiinimootoriga autot ja isiklikke sõiduautosid, kuna olemasolevate elektriautode töökindlus on väike.
https://tartu.postimees.ee/8023001/tart ... iiselautod
T25
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 961
Liitunud: 14 Mai 2007, 13:15
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 10 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas T25 »

Äärenurk kirjutas: 20 Mai 2024, 05:13 T25, kas sa omale youtube’i kanalit ei taha teha, kus kõiki neid asju video kujul käsitleksid? Täitsa tõsiselt mõtlen.
Kõik need asjad, mida ma siin edastan , ongi kuskilt foorumist, youtubi kanalist vms üles korjatud. Tänan inimesi, kes infot edastavad.

Üks näide veel küsitavusest, millest mina sain alles hiljuti teada :

The Angular Momentum Problem
A possible weak link in the condensation theory is sometimes known as the angular momentum
problem. Although our Sun contains about 1000 times more mass than all the planets combined,
it possesses a mere 0.3 percent of the total angular momentum of the solar system. Jupiter, for
example, has a lot more angular momentum than does our Sun—in fact, about 60 percent of the
solar system’s angular momentum. All told, the four jovian planets account for well over 99
percent of the total angular momentum of the solar system. By comparison, the lighter (and
closer) terrestrial planets have negligible angular momentum. The problem here is that all
mathematical models predict that the Sun should have been spinning very rapidly during the
earliest epochs of the solar system and should command most of the solar system’s angular
momentum, basically because it contains most of the mass. However, as we have just seen, the
reverse is true. Indeed, if all the planets’ orbital angular momentum were transferred to the Sun,
it would spin on its axis about 100 times as fast as it does at present.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 6165
Liitunud: 02 Veebr 2009, 22:46
On tänanud: 76 korda
On tänatud: 138 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

T25 kirjutas: 19 Mai 2024, 10:22reaalsed vaatlustulemused ei kinnita heliotsentrilist mudelit
Kas see tähendab siis, et Maa ja teised planeedid ei tiirle ümber Päikese? Milline mudel siis on, kui heliotsentriline ei ole?
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2161
Liitunud: 11 Veebr 2018, 14:45
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 74 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

T25 peaks arvestama, et varsti ei viitsi ta mula keegi lugeda.
T25
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 961
Liitunud: 14 Mai 2007, 13:15
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 10 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas T25 »

Küülalisele.

Siin on üks nopitud kommentaar Tycho Brahe ja Kepleri omavahelisest seosest:
The answer, as best I know it, is a big fat “Um.” And Kepler didn’t steal Tycho’s theory or credit, but he may have stolen raw data.

As best I remember the story, Tycho and Kepler didn’t have much use for each other socially, and they disagreed about heliocentrism (in principle; I don’t know that Kepler ever actually argued with Tycho about it; Tycho was a wealthy, titled bully and Kepler’s boss). When Tycho died, Kepler succeeded him as court astrology in Prague, so it made sense that Kepler get Tycho’s observational data, and Kepler claimed that Tycho wanted him to get it. But those documents were actually Tycho’s property, not the crown’s, and there was no actual paperwork to the effect that Tycho willed it to Kepler. Kepler just sort of … took it … used the data to build up the heliocentric system that Tycho disagreed with
.


Tycho Brahe siis oli oma aja kõvemaid ja täpsemaid astronoome. Kepleri palkas ta matemaatikuks.

Tycho Brahe ei nõustunud heliotsentrilise mudeliga, kuna vaatlusandmed ei kinnitanud seda. Peale Brahe surma Kepler võttis andmed endale ja ehitas üles heliotsentrilise mudeli. Aga nagu varasemalt juba kirjutasin, siis ta üldse mitte ei kasutanud vaatlustulemusi, vaid tõmbas andmeid omaenda matemaatilisest mudelist. Selle siis avastas hiljuti üks ajaloolane, kes hakkas arvutustes näpuga tabelites järge ajama.

Heakene küll, mida siis on viimasel ajal avastatud:

Tsitaat:

“In fact, the majority of stars happens to be part of a binary or multiple system, and consequently binary star research covers most areas of stellar astronomy.”

Tuleb välja, et enamus tähti on tegelikult kaksiktähtede süsteem.

Tsitaat:
As discovered only in recent decades, the vast majority (up to 85% and counting) of the stars in our skies — all of which we perceive with our naked eyes only as a single object — are in fact binary systems (i.e.; two or more celestial objects). In fact, this percentage is growing by the day thanks to advanced spectrometers and so-called Adaptive Optics (based on the Shack-Hartmann principle). The latter have, in later years, spectacularly improved the ability for observational astronomers to detect binary / double stars.
Veel tsitaate:
“There are many common misconceptions about binary star systems, one of the most common myths is that binary star systems are the cosmic oddity and that single star systems are the most prevalent, when, in fact, the opposite is true. 50 years ago binary stars were considered a rarity. Now, most of the stars in our galaxy are known to be paired with a companion or multiple partners.”
“Binary stars are two stars orbiting a common center of mass. More than four-fifths (80%) of the single points of light we observe in the night sky are actually two or more stars orbiting together. The most common of the multiple star systems are binary stars, systems of only two stars together. These pairs come in an array of configurations that help scientists to classify stars, and could have impacts on the development of life. Some people even think that the sun is part of a binary system.”


Tycho Brahe omal ajal ei teadnud kaksiktähtedest midagi:

Tsitaat:
It is important to know that Tycho Brahe never knew about binary systems. The very first binary system was discovered in 1650 by Giovanni Riccioli almost 50 years after Tycho’s death, and only following the invention of the telescope. Therefore, one cannot blame Tycho for failing to notice & identify (within his very own, Tychonic model) the obvious binary nature of his proposed model, which famously featured his highly controversial (and much ridiculed) intersecting orbits of Mars and the Sun.

It was precisely this “bizarre feature” of Brahe’s proposed cosmic model (the intersecting orbits of Mars and the Sun) that triggered the vociferous scoffing and derision of his peers: “Sooner or later, the Sun and Mars must smash into each other!”. As we now know, however, binary systems are the most common stellar configuration in our cosmos. No binary star systems have ever been observed to self-destruct due to a collision between the larger and smaller bodies. I would strongly recommend reading Howard Margolis’ impeccable demonstration that the mentally perceived collision of the Sun and Mars (in Tycho Brahe’s model) has always been an illusion – albeit one that befuddled the entire scientific community for the best part of 400 years. It makes for an exemplary case study of how even the sharpest human minds can be fooled for centuries on end by relatively simple, illusory “tricks” of geometry.


Ja siin on link mudelile, mis on loodud tuginedes Tycho Brahe töödele ja tegemistele:

https://ts.tychos.space/

Mars Ja päike moodustavad selles mudelis kaksiktähe süsteemi.

Ja enne kui hakatakse maa alla taguma, siis Siirus A ja Siirius B on omavahel suuruselt samas proportsioonis nagu päike ja Mars.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 6165
Liitunud: 02 Veebr 2009, 22:46
On tänanud: 76 korda
On tänatud: 138 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

T25 kirjutas: 20 Mai 2024, 13:11Mars Ja päike moodustavad selles mudelis kaksiktähe süsteemi
Oletame, et see on tõesti nii, Päike ja Mars on kaksiktäht. See on ju nii põhjapanev avastus, et vääriks Nobeli preemiat astronoomias ja peavoolu teadlastel ei oleks mingit võimalust seda maha vaikida. Ja mis mõte või kelle huvides see oleks? Ma võiks veel naftatootjate või ravimifirmade mingist vandenõust aru saada, aga selline asi? Või sinu üks varasem jutt Kuu tiirlemis- ja pöörlemisperioodist, ma täpselt selle pointi ei mäleta, aga et samuti midagi varjatakse rahva eest. Milleks?
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2161
Liitunud: 11 Veebr 2018, 14:45
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 74 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Tuleks kehtestada lolluse maks määraga 95 %. Ehk kui debiilik annab sellistel ettekäänetel raha nagu allolevas loos, siis päti tabamisel ja talt raha kättesaamisel 95% riigile. Sest muidu jääbki see raha lollil sügelema ja uut kelmi otsima.
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12029 ... mmentaarid
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2811
Liitunud: 04 Aug 2009, 00:27
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 61 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas trebla »

https://www.pv-magazine.com/2024/05/20/ ... and-hydro/

Mõne meelest võib see küll nali olla, aga päikeseenergia kahekordistub praegu nii iga kolme aasta tagant....
Maa elektritarbimine olla vist 30 PWh aastas...?
Süsinikuvaba annab sellest praegu 10 PWh.
xxx111
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 5494
Liitunud: 17 Veebr 2020, 21:47
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 143 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas xxx111 »

Tõsiselt kõriauguni on jutust planeedi päästmisest PV-ga, EV-ga, tuulikutega jms-ga
Üleüldse planeedi päästmisest
Essugi siin päästa pole vaja / rääkimata sellest, et eespool mainitud lahendused midagi muudaks
Ainuke asi, mis muutub on see, et kokkuvõttes muutub kõik kallimaks
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10955
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 319 korda
On tänatud: 384 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Planeedi Maa päästmine Eesti moodi.

https://arvamus.postimees.ee/8029236/an ... ve-kaitsta
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1234
Liitunud: 28 Dets 2010, 13:32
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 20 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas val »

Kui skeptikute järgi pidavat kliima jahenema, siis ma ei mäleta nii pikka ja sooja kuumalainet mai lõpust.

Indias ja Pakistanis olevat mõõtmise ajaloo kõike kõrgemad temperatuurid ja sellega kaasnevad surmad:
https://youtu.be/MUnWc6O5e5w?si=JPlHKhUxBpyHqFZz
A23
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 272
Liitunud: 05 Mär 2023, 01:06
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 4 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas A23 »

val kirjutas: 28 Mai 2024, 17:56 Kui skeptikute järgi pidavat kliima jahenema, siis ma ei mäleta nii pikka ja sooja kuumalainet mai lõpust.

Indias ja Pakistanis olevat mõõtmise ajaloo kõike kõrgemad temperatuurid ja sellega kaasnevad surmad:
https://youtu.be/MUnWc6O5e5w?si=JPlHKhUxBpyHqFZz
See, et keskmine temp tõuseb on fakt ja keegi seda väga ei eitagi, kui just trollida ei taha!
Antud kontekstis aga on teemaks ikka kas ja kuipalju see on inimtegevusest põhjustatud ja kas selle vastu midagi mõistlikku annaks ette võtta.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1253
Liitunud: 17 Juun 2018, 09:31
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 55 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas RaJy »

val kirjutas: 28 Mai 2024, 17:56ma ei mäleta nii pikka ja sooja kuumalainet mai lõpust.
Oma mäluprobleemidega pöördu vastava ala spetsialistide poole.
Mina oma elus mäletan küll soojalaineid 30+ kraadiga nii aprillis kui mais. Natuke piilusin ka statistikat ja neid on mingi 120+ aasta jooksul ikka hulgem olnud.
A23
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 272
Liitunud: 05 Mär 2023, 01:06
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 4 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas A23 »

RaJy kirjutas: 28 Mai 2024, 19:49
val kirjutas: 28 Mai 2024, 17:56ma ei mäleta nii pikka ja sooja kuumalainet mai lõpust.
Oma mäluprobleemidega pöördu vastava ala spetsialistide poole.
Mina oma elus mäletan küll soojalaineid 30+ kraadiga nii aprillis kui mais. Natuke piilusin ka statistikat ja neid on mingi 120+ aasta jooksul ikka hulgem olnud.
Mis aastal aprillis 30+ soojalaine oli?
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10955
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 319 korda
On tänatud: 384 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

A23 kirjutas: 28 Mai 2024, 20:31 Mis aastal aprillis 30+ soojalaine oli?
Päris 30+ ei olnud, aga ega palju puudu ka ei olnud. Tartus oli aastal 1995 27,3* ja Tallinnas oli aastal 2000 27,2*. Mais on soojalaineid ikka hulgim olnud. Sori ise viitest. ;)

Allikas https://ilm.pri.ee/p%C3%A4evarekordid/04
Vasta