Planeedi Maa päästmine

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

xxx111 kirjutas: 22 Veebr 2023, 09:28 Siin on üks lugu, mille sisu võiks kokku võtta a-la: tühja sest saastamisest, peaasi, et pappi tuleb...

Tsitaat:
Tänavuseks aastaks kavandatud laekumise kasvu arvutamisel on eeldatud nii kvoodi hinnatõusu kui ka heitkoguste suurenemist...
Ei tea küll miks, aga millegipärast tuli mul meelde ammused jamad seoses Paldiskisse soovitud rajatava LNG terminaliga. Kui omal ajal tahtsid ärimehed oma rahadega teha terminali, siis looduskaitsjad leidsid paar hulkuvat konna ja mõne käpalise ja pandigi veto peale. Paar aastat tagasi paluti küll ärimeestel oma projekt lahte rajatava vastuvõtupunkti näol oma idee ellu viia, seoses Venemaa pikalt saatmisega. Riik tahaks nüüd seda rajatist ära osta, et ärimehed ei läheks ahneks renditasude(vist?) näol, aga riik ei taha nüüd selle eest raha makstanii palju kui ärimehed küsivad. Läheb veel paar aastat ja riik saadab need paar hulkuvat konna pikalt või müüb prantslastele hommikuse munapudru kõrvaseks ja käsib looduskaitsjatel need paar käpalist 300m kaugemale ümber istutada ja rajab samale kohale terminali, kuhu ärimeestele omal ajal keelduti. Ahviäri riigi moodi ja poolt. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
xxx111
külaline

Lugemata postitus Postitas xxx111 »

Eelnevale lisaks:

Rahandusministeeriumi Euroopa Liidu poliitika talituse nõunik Mari Lahtmets:
Riigi poolt vaadates ei ole see sugugi ainult tuluallikas...
...nii mullu talvel kui ka praegu kasutatakse seda ühe tuluallikana kodutarbijatele, meie peredele, energia hinna leevenduse katteks...
No kas on võimalik veel midagi jaburamat välja mõelda?
Kõigepealt maksustame nii, et tarbija ei suuda maksta ja siis sellest maksust toetame neidsamu tarbijaid...

Aga noh - eks targad onud ja tädid Brüsselis ju teavad mis kõige õigem...
Urmas
autodidakt

xxx111 kirjutas: 22 Veebr 2023, 19:19 No kas on võimalik veel midagi jaburamat välja mõelda?
Kõigepealt maksustame nii, et tarbija ei suuda maksta ja siis sellest maksust toetame neidsamu tarbijaid...
Kas selle põhjuseks ei võiks olla käibemaks? :scratch:
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
xxx111
külaline

Urmas kirjutas: 22 Veebr 2023, 23:17
xxx111 kirjutas: 22 Veebr 2023, 19:19 No kas on võimalik veel midagi jaburamat välja mõelda?
Kas selle põhjuseks ei võiks olla käibemaks? :scratch:
Ma päris täpselt ei saa aru mida mõtled
Siin ma räägin konkreetselt C02 maksust

Ja "jura", mida ma ajan on põhjustatud sellest, et ilmselt kedagi ei huvita mitte niivõrd saastamine iseenesest kuivõrd sellest tulenevad võimalikud "tuluallikad"
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas val »

val kirjutas: 21 Veebr 2023, 19:49 Ülevaade erakondade energeetika programmidest. Igaüks leiab omale sobiva tuulest põlevkivi ja tuumajaamani.

Kiirülevaade laiskadele ja neile, kes maksumüüri taha ei näe:
  1. Oravad lubavad muuhulgas rohereformi ministrit ja Soomega koostöös vesinikuühendust.
  2. Kesikud flirdivad põlevkiviga ja tahavad puidu põletamise piiranguid.
    Mõlemad eelnimetatud tahavad kõikidele meeldida, st "püütakse joosta korraga kõigis suundades, see käib väikesele riigile üle jõu ja ei ole ka vajalik." Ise arvan, et vanade võimuerakondadena teatakse, et praktikas tähendab see, et midagi ei lubatud ja kõike saab teha.
  3. Ekre programm on "nii looduse, inimese kui ka majanduse mõttes vastu tuult või püksi laskmine". Tuumajaam, põlevkivi, elektri hinnaks kolm senti kWh ... Annan au, vähemalt aus värk ja tead mida valid.
  4. Isamaa on kõige tuumajaamasem ja flirdib põlevkivienergeetikaga.
  5. Sotsid on ekspertide lemmik, aga tahavad liigseid toetusi maksta ja vesiniku plaan on liiast.
  6. Rohelised on liiga keskkonna poole kaldu ja ainsana selgesõnaliselt 3+ põlvkonna tuumajaama vastu.

https://arileht.delfi.ee/artikkel/12014 ... altellijap
Lisaks eeltoodule veel üks huvitav valimiskompass, kus rohelised eksperdid hindavad erakondade energia- ja kliimapoliitikat. https://www.terveilm.ee/rohekompass/kompass/
"Selle kompassi abil on võimalik nüüd leida erakond, kes just Sinu keskkonnaalaseid vaateid edasi kannab. Tutvuda saab eraldi nii erakondade vastustega kui ka ekspertide hinnangutega. Lisaks vaadata küsimuste kaupa, milline erakond nendel teemadel kõige keskkonnasõbralikum on."

Ekspertide koondtulemuses üllatab see, et rohelised polegi kõige rohelisemad :)
Manused
koond.JPG
koond.JPG (43.28 KiB) Vaadatud 1434 korda
xxx111
külaline

Suhtuksin väga skeptiliselt siin mainitud "eksperthinnangule"...
xxx111
külaline

Ma ei tea paljud foorumi kasutajatest jälgisid / kuulasid / lugesid presidendi kõnet kuid mina pole ühegi presidendi suust kuulnud selliseid majandusalaseid jutupunkte kui tänavu...

Nt:
...peame lähima kümnendi jooksul oma energeetika korda saama ning pidama meeles, et turg on enamasti targem kui need, kes seda hindade reguleerimisega väänata püüavad...
...mind teeb murelikuks, et viimastel aastatel oleme turgu ja majanduslikku vabadust sageli kahtluse alla seadnud...
...mul on siiralt raske mõista, kuidas mahub sellesse selguse ja kindluse mustrisse kuni tuhande andmereaga kestlikkuse aruanne, mida peavad hakkama kord aastas täitma ligi 250 meie suuremat ettevõtet. Euroopa kokkulepe, öeldakse. Niisugune bürokraatia nörritab, kahjustab Euroopa Liidu kuvandit...
...Võiksime harjutada endale tava, et kui keegi tahab suurendada riigi püsikulusid, siis ta ka näitab, millise maksutõusu või avaliku hüve kärpimise arvelt seda teha saab...
..raha toetusteks ei tule ühegi poliitiku ega erakonna rahakotist. See on meie ühine maksuraha ja riigile võetud kohustused, mida peame aastakümneid kandma...
JNE
Urmas
autodidakt

xxx111 kirjutas: 24 Veebr 2023, 22:22 Ma ei tea paljud foorumi kasutajatest jälgisid / kuulasid / lugesid presidendi kõnet kuid mina pole ühegi presidendi suust kuulnud selliseid majandusalaseid jutupunkte kui tänavu...
Ei kuulnud ega jälginud, kuid sinu poolt välja toodud tsitaatide järgi nagu öö ja päev võrreldes eelmise presidentinna sõnavõttudega. Arvamus on mu hallrakkude mälu järgi.
Mulle sümpatiseeris eriti see eelmist riigikorda meenutav tsitaat. Ma tõesti ei näe vahet eelmise riigikorraga.

...mul on siiralt raske mõista, kuidas mahub sellesse selguse ja kindluse mustrisse kuni tuhande andmereaga kestlikkuse aruanne, mida peavad hakkama kord aastas täitma ligi 250 meie suuremat ettevõtet. Euroopa kokkulepe, öeldakse. Niisugune bürokraatia nörritab, kahjustab Euroopa Liidu kuvandit...

OT. Hommikul avastasin, et pool oma elust olen elanud "viljaka sotsialismi" tingimustes ja teine pool oma elust nautides kapitalismi võlusid. ;) Hakkama olen saanud mõlemi majanduskorra ajal, kuid aususe huvides võin öelda, et eelmise riigikorra ajal on 2x minu suhtes algatud kriminaalmenetlust(eraettevõtjaliku tegevuse paragrahv), mida ei suudetud tõestada(aruandlus peab olema aus). ;) Erinevate ideoloogiatingimutes passiivne olelusvõtlus on mind karastanud ellujäämiseks. ;) MTA-le ei ole veel põhjust andud. ;)

Tegelikult ma tahaks küsida, kas keegi tõesti usub sinisilmselt eelolevate valimiste Riigikokku soovijate lubadusi planeedi Maa päästmisel? Ise küll ei usu.
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Olen korduvalt põhjendanud, et Eesti kõige efektiivsem panus Maa kliima päästmisesse on hääletamine igasugustel rahvusvahelistel foorumitel rohepöörde poolt. Ja selgitustöö tegemine nendele neegritele, kes sellest veel aru ei saa ja saastavad. Fakt, et meil on oma riik ja seega 0,5 % maailma hääleõigusest on 30 korda mõjusam kui meie rahvaarv ja panus Maa saastamisse. Meil on selleks ametis isegi keegi Kliimasaadik, kelle töö peaks see 5 päeva nädalas olemagi?
Meie ise oleme 0,5 % poolusele kõige lähemal elava inimkonna osa bulgas ja kui meil õnnestuks näiteks egiptlastele selgeks teha, et päikesepaneeliga jahutuselektrit toota on soodsam kui naftapõletamisega, siis selle peale võiksime omale kolm Auveret juurde ehitada...summaarne efekt oleks ikka globaalsete emissioonide langus..

Asjast kah..siin on optimistlik jutt pumphüdrost...
:read:
https://www.pv-magazine.com/2023/02/24/ ... ge-demand/
Seda Paldiski jaama oleks juba ruttu vaja, et päevased elektrihinnad ei hakkaks kukkuma miinusesse...
Veebruari börsihind liigub esialgu veel 11 sendi graafikus...
xxx111
külaline

trebla kirjutas: 25 Veebr 2023, 22:37 Olen korduvalt põhjendanud, et Eesti kõige efektiivsem panus Maa kliima päästmisesse on hääletamine igasugustel rahvusvahelistel foorumitel rohepöörde poolt...
Miks? Ja kas olenemata tingimustest?
Ja selgitustöö tegemine nendele neegritele, kes sellest veel aru ei saa ja saastavad...
Mis annab meile õiguse dikteerida "nendele neegritele" mida nad tegema peaksid?
Et ise oleme "nende neegrite" arvelt taskud täis toppinud ja kui nemad tahavad ka paremini elada siis hakkame rääkima "saastamisest"...

Minu jaoks täiesti silmakirjalik ja moraalselt / eetiliselt absoluutselt värdjalik...
Aga hoopis teine teema oleks siis kui kõigilt neilt kes seda toetavad nt pool (või miks mitte ka 90%) sissetulekust hoobilt maha võtta ja saata "nendele neegritele"
xxx111
külaline

Seda Paldiski jaama oleks juba ruttu vaja, et päevased elektrihinnad ei hakkaks kukkuma miinusesse...
Aga miks see miinus halb on? No nii põhimõtteliselt?
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Paneeliomanikud hakkavad toodetavale elektrile peale maksma ehk nende vaatevinklist halb.
Juhe teab kõike.
xxx111
külaline

kunn24 kirjutas: 26 Veebr 2023, 12:53 Paneeliomanikud hakkavad toodetavale elektrile peale maksma ehk nende vaatevinklist halb.
Nojah - aga kuidas / miks see "minusuguseid neegreid" huvitama peaks...
Urmas
autodidakt

xxx111 kirjutas: 26 Veebr 2023, 13:27 Nojah - aga kuidas / miks see "minusuguseid neegreid" huvitama peaks...
Sooh, kas sa ei tahagi planeeti Maa päästa? ;) Hea, et me veel elame riigis, kus on natukenegi sõnavabadust oma arvamuse väljaütlemisel ja kohe ei pandagi vangi. Kuigi mingi erakond ähvardas vastu võtta mingi vihakõne seaduse. Küll see saab olema üks ümmargune paragrahv tõlgendamiseks, et mis ikkagi on vihakõne ja mis arvamuse avaldus ja juristidel töö jälle pikaks ajaks kindlustatud. ;) Miituu kampaania näitena ma ei julge ilma päikeseprillideta avalikku kohta minnagi, sest kui jääbki pilk 2 sekundit kauemaks peatuma millegil ilusal, seda pilku hakatakse kohe tõlgendama ahistamisena. ;)
xxx111
külaline

Ma päris hästi ei mõista kuidas on seotud miinus el hind ja Maa päästmine...
Minu teada ka keegi ei sunni miinusega elektrit müüma...
Tarbi, küta maapinda, küta basseini, salvesta jne - milles nagu probleem on...
Urmas
autodidakt

val
Ehitusveteran
Ehitusveteran

"Tasusüsteemi reformimise on oma valimisprogrammi kirjutanud sotsiaaldemokraadid, EKRE ja Keskerakond."

Väga hea, kui toetus ehk antud juhul taastuvenergia tasu on arvel näha. Kõik näevad mille eest makstakse ja kui rahvas pole rahul, siis tekib surve poliitikutele asjaga tegeleda.

Kui toetus makstakse mingi inimeste jaoks keerulise ja läbipaistmatu skeemi kaudu, siis toidab see poliitilist korruptsiooni.
Nt ühe erakonna lubadus elektrist hinnaga 3 senti kWh põlevkivi abil on üks selline skeem. Sellist lollust suudab vaid "suure tarkusega" poliitik genereerida ja samas ei taha ta "arvet" näidata ehk ei ütle mis skeemi abil see tuleb. Päris kindlasti ei tule see turupõhise hinnaga. Järelikult tuleb mingi hämara subsideeritud skeemi abil.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Miks on 3 s elektrihind lollus, kui tuulikutest/ paneelidest tulevat elekter peaaegu tasuta?
Juhe teab kõike.
xxx111
külaline

kunn24 kirjutas: 27 Veebr 2023, 12:38 Miks on 3 s elektrihind lollus, kui tuulikutest/ paneelidest tulevat elekter peaaegu tasuta?
Millest Sa aru ei saa...
See "tasuta" on turu vastu paraku kallim kui "tasuline"
Ja see "tasuta" jutt on reeglina just nende "taastuvenergeetikute" hülgemöla kes on oma äri rajanudki toetustele - so tegemist ongi peamiselt "toetuste äriga"
Ma olen 90% kindel, et ühtegi neist eelpool nimetatud "taastuvenergeetikutest" ei huvita absoluutselt "saastamine" vaid ainult äri...
Taastuvenergia toetuste rahastamine tarbijate poolt riivab ühiskondlikku õiglustunnet.
Need toetused põhinevad eeldusel, et taastuvatest allikatest toodetud energia ei ole konkurentsivõimeline turuhinnaga...
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

No, aga ise ju korduvalt öelnud, et ainult ärist tulebki lähtuda? Rohelised siis ju puha õiged poisid. 1-l korralikul massidele suunatud äril on tavaliselt õige "äriudu" (debiilne promo) võimalike tarbijate jaoks ka sabas.
Juhe teab kõike.
xxx111
külaline

kunn24 kirjutas: 27 Veebr 2023, 13:17 No, aga ise ju korduvalt öelnud, et ainult ärist tulebki lähtuda? Rohelised siis ju puha õiged poisid. 1-l korralikul massidele suunatud äril on tavaliselt õige "äriudu" (debiilne promo) võimalike tarbijate jaoks ka sabas.
Absoluutselt nõus...
Aga sinna juurde pole mõtet mingit "jura" ajada...
Mul pole midagi ette heita ärimeestele / investoritele kes "maas vedeleva raha kokku korjavad"
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ahahaa. Tsitaat pealkirjast ka juurde:
„Toetan põlisrahva õigusi!“ Greta Thunberg nõuab koos saamidega tuulegeneraatorite lammutamist
Juhe teab kõike.
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran

xxx111 kirjutas: 27 Veebr 2023, 13:12
kunn24 kirjutas: 27 Veebr 2023, 12:38 Miks on 3 s elektrihind lollus, kui tuulikutest/ paneelidest tulevat elekter peaaegu tasuta?
Millest Sa aru ei saa...
See "tasuta" on turu vastu paraku kallim kui "tasuline"
Ja see "tasuta" jutt on reeglina just nende "taastuvenergeetikute" hülgemöla kes on oma äri ....
Taastuvenergia turuhind võib tõesti olla 3 s kWh mingitel hetkedel, aga mitte pikaajaliselt ja kindlasti ei saa sellist hinda põlevkiviga. Põlevkivi uhuutajad vöiks ausalt välja üteld, et põlevkivi 3 s tähendab venkustaniga liitumist, sest teisiti pole selline asi võimalik.
xxx111
külaline

Ühes teises teemas räägiti murelikult kuidas el hind hakkab miinusesse kukkuma...
Ma üldse ei vaidle, et mingil ajal võib nn "taastuvenergia hind" olla 3 s/kWh
Aga liidaks sinna muud komponendid ka - nt toetused ja ainult selle pärast tehtavad võrgukulud
Ja üldiselt polegi oluline, et see oleks 3 või 5 või 10 s/kwh
Olgu nagu on ja las pääseb turule siis kui on "turule vastuvõetav" (ilma mingite toetusteta ja "solidaarsete" maksudeta)
Vasta