Kampsun on oma olemuselt soojusisolaator.kaimagk kirjutas: 17 Nov 2022, 19:45....ma tõesti ei taha trollidaping kirjutas: 17 Nov 2022, 11:53 Ei ole naljana.
Füüsika on igal pool ja see, et enamus ei mäleta põhikooli füüsikatundidest seda, et kõik mis on soojem kui 0K, on "soe" ja et normaalne toatemperatuur võiks olla 295K.
https://www.google.com/search?q=0K+to+C ... s-wiz-serp
Kui põhitõest ei suudeta aru saada, siis ülejäänud arusaamine tugineb "usule".
![]()
aga kui ma panen öösel musta kampsuni valge asemel selga siis on mul soojem? Lappasin 9 klassi füüsikaõpikut aga ei leidnud sellele küsimusele vastust, jah on olemas soojusneeluvus kus tumedad materjald nn neelavad soojust kuna tumedal pinnal on väiksem peegeldus, aga see ei puutu teemasse. Palun linki või viidet kus on selgitatud seda et must värv on hea soojusjuht kus puudub soojusvalgus.
Ps: naine küsis, kas peaks ostma ka mustad voodilinad ja kas kütte saab siis ka väiksemaks keerata:)
Kui leidsid "soojuse neeldumise", siis leidsid vast ka selle et see on pöördnähtus ja sama mehanismiga toimub "soojuse kiirgumine".
Ma pole kuskil öelnud, et "värv" kui materjal on hea soojusjuht (värvi materjal ise tavaliselt takistab soojuse ülekannet), vaid kirjutasin et "pinna värvus mõjutab soojuse kiirguslikku ülekannet".
https://et.wikipedia.org/wiki/Soojuskiirgus
*)Keha poolt eraldatav soojuskiirguse hulk on võrdeline sama keha poolt neelatava kiirguse hulgaga.
*)Soojuskiirgus on üks põhilisi soojusülekande liike. See on elektromagnetilise kiirguse eraldumine keha temperatuuri tõttu.
*)Reaalsetes tingimustes kaotab toasoojas inimene märgatava osa energiast soojuskiirguse tõttu. Samas, võidab keha osa kiiratud energiat tagasi, neelates soojust konduktsiooni kaudu ümbritsevatelt objektidelt ja metabolismi käigus eralduvast soojusest. Inimnaha kiirgavus on üsna lähedane ühele.[4] Allpool olevaid valemeid kasutades näeme, et inimene, kelle pindala on umbes 2 ruutmeetrit ja temperatuur 310,15 K, kiirgab pidevalt umbes 1000 vatti. Kuna inimesed on enamasti siseruumides ümbritsetud kehadest temperatuuriga umbes 296 K, siis nad saavad tagasi 900 vatti ning seega on kogu kaotus vaid 100 vatti. Need arvutused on väga umbkaudsed ning sõltuvad erinevatest teguritest, nagu näiteks riiete kandmine.