küttekile

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Teine külaline
külaline

Re: küttekile

Lugemata postitus Postitas Teine külaline »

Tahaks austet debateerijad ja reklaamijad maa peale tagasi tuua. Meenutagem kooli füüsikatundi. Otsese elektrikütte puhul on süsteemi küttevõimsus võrdne pinge ja voolu korrutisega st näiteks kui teil on toas mingi el.kütteelement - el radiaator, küttekile, küttekaabel või muu, toitepinge 220V ja vool 10A, siis on küttevõimsus 2,2kW ja on täiesti kama kaks, millest on tehtud kütteelemendid - vasest, süsinikust, volframist; kilena, traadina, plaadina või kasutate hoopis kaarleeki. Seega müügimeeste jutud mingitest müstilistest säästuprotsentidest (30% my ass) on justnimelt, nagu keegi eespool mainis, pullikaka.
Rääkida võib kasutus- ja paigaldusmugavusest, soojuse jaotumisest, inertsist aga jätke füüsikaseadused kehtima.
Caleo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Esimesed paigaldused

Lugemata postitus Postitas Caleo »

:hello: Asi nüüd niikaugel ,et möödunud nädalal sai paigaldatud kahele erakliendile kokku 23 m2 küttekilet.
Esimene objekt oli Elva lähistel eramajas - kaks elutuba ,üldpind 20m2, küttekile 16m2 +termostaat.
Klient lubas lähiajal anda informatsiooni oma muljetest ka siin foorumis.Mitte reklaami pärast!
Teine objekt - Valga linnas ,korterelemu ,vannituba 10m2, kilet 7m2. ,põrandakatteks laminaat.
Nendel objektidel tegime kogu kile paigalduse ise.Klient paigaldas põrandakatte.
Lähiajal teostame ühel suuremal näidisobjektil ulatuslikuma kilepaigalduse ja Filmimees aitab selle tuua ka
laiema vaatajaskonna ette.Samuti on plaanis teha küttekile presentatsioon ESPAKI kaupluses,
et kõik soovijad saaksid ise kilet käega katsuda....
Eelnimetatud jutt on lihtsalt informatsiooniks!
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Selle ESPAK kaupluse koha ja aja võiks paar päeva varem ka siia kirja panna. Saab üks uudistaja rohkem olema .
minuga
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas minuga »

Tere kõigile

Nädal aega on kile kütnud vannituba.
Muljed: 1. Paigaldamine üsna lihtne ja kiire põhimõtteliselt kokku läks koos laminaadi lahtivõtmisega ja kokku panemisega 5 h
2. sooja annab hästi võrreldes konvektoriga, konvektoriga üle 21C ei saanud kilega sai reguleeritud 23 C (ressurssi on veel)
3. nädalaga üldelekteri tarbimine 132 KW konvektoriga oli 202 KW
Halba veel ei oska öelda sest nädal aega on ainult vannituba kütnud. Igaljuhul esialgu on parem kui konvektor võtan seda oma kalli kaasa järgi ta on rahul tal varvastel soe :grin:
igaljuhul kellel küsimusi siis küsige :D
vanakala
külaline

Lugemata postitus Postitas vanakala »

vannitoas laminaat?
minuga
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas minuga »

juba 2 aastat :D. Kui suure kultuurimaja esikusse sobib miks siis vannituppa ei sobi?
nippitiri
külaline

Lugemata postitus Postitas nippitiri »

2k.saab väga edukalt paigaldada vesikütte,endal 2k. otse laetalade ja soojustuse peale paigaldatud foolium,laagid ja laakide vahele küttevoolik.edasi saepuruplaat millele el.topsifreesiga kaootiliselt augud sisse puuritud,sinna peale aluskatte ja parkett.Süsteem töötab edukalt ,2k. on nii palav,et kolektorist on sektori kraanid poole peale keeratud erinevalt 1k. Sellist lahendust ei pakku ükski küttefirma see ei ole ka minu enda väljamöeldis vaid tegin plagiaati söbra maja pealt enne veendusin süsteemi lollikindluses.Pakkutakse ka alumiinumist reflektoreid kuid nende hind on väga kirves vörreldes fooliumiga.Ma olin ka alguses väga skeptiline selle süsteemi suhtes kuid köike kainelt läbi möeldes ja töötavat lahendust nähes andsin rohelise tee ja ma ei kahetse.
murmet
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas murmet »

Meinhard kirjutas:Tahan maja teisele korrusele paigaldada põrandakütte.Olen uurinud erinevaid võimalusi. Vesikütet paigaldada ei saa.
Kuskilt lugesin ,et on olemas mingisugune infrapunaküttekile . Kas keegi teab kust seda osta saab ja kuidas seda paigaldada.
Pidi olema suht lihtne paigaldada.Ei tea ,kas vannituppa ka saab seda panna.
Vot nüüd olen ise ka hämmingus :D Samaselt NIPPITIRIGA on mul teise korruse puitpõrandas vesiküte
ja senini on problavabalt toiminud. Aga lugedes nüüd infi, et mingisugusel infrapunakilel on võime toota samaväärset soojust, kasutades selleks vähem el. energiat kui tavalised küttekehad, mida teha, kas lammutada maja maha ja kasutades mingisuguse küttekile energiasäästust kunagi tulevat võiduraha uue maja ehitamiseks, või osta füüsika õpik :?:
Caleo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

KULLA MURMET ,
Hädasolijat peab ikka aitama...

JUTT OLI energia KOKKUHOIUST ,soojuspumpade rubriik asub meie kodulehel pisut ülevalpool.
Ehk läks nii ,et lugesid küttekilest ja siis soojuspumpadest - läkski asi sassi ... IGAÜHEGA VÕIB JUHTUDA!

Et ,otsimisega vaeva mitte näha , loe -

Kiirgusega kütmine
Kiirgusega kütmine on küttemehhanism, kus kiirgus soojendab objekte ja
elusolendeid otse. Infrapunakiired soojendavad nahka, misjärel soojus jaotub
vereringe kaudu organismis. Seega on kiirguse intensiivsuse tõttu võimalik tunda
meeldivat soojust ka madalatel õhutemperatuuridel.
Soojuskonvektsiooniga kütmine
Enamik küttesüsteeme ja saunu kasutab soojuskonvektsiooni põhimõtet, st
soojendatakse õhku ja luuakse õhuvool. Õhuvoolu tekitatava isolatsioonikao
kompenseerimiseks peab õhutemperatuur olema kõrgem.
3. Heaolukliima
ÜldistInfrapunakiirgus loob mugava kliima. Mugavustunne kasvab alati, kui inimese
kehatemperatuur ja ümbritseva keskkonna temperatuur on tasakaalus. Antud juhul
on inimkeha poolt neelatav, tekitatav ja eritatav soojus tasakaalus.
Infrapunakütte eelised
Võrreldes konvektsioonküttega on infrapunaküttel mitmeid ilmselgeid eeliseid. Nahale
sattuv infrapunakiirgus muundub kohe soojuseks. Et naha temperatuur tõuseb sel
hetkel, stimuleeritakse naha vereringlust. Nahas oleva vere optimaalse ringluse tõttu
neelab inimese keha soojuse ning inimese kehakudedes olevate molekulide
võnkumise tõttu tekib infrapunasoojus.

ALLIKAS :www.ravanelli.ee/Infrapuna.pdf

Kütame oma keha norm. temperatuurini, mitte õhku!!!Siit ka kokkuhoid!
Viimati muutis Caleo, 03 Veebr 2008, 10:33, muudetud 1 kord kokku.
vanakala
külaline

caleo:
oskad sa palun öelda , et kuidas on sellega kui infrapunakile on parketi all siis kas hakkab esmalt kile kütma parketti?
kui mina olen erinevaid kiirgureid paigaladanud(tööstusruumidesse) siis on alati soovitatud järgida, et kiirgui ja inimkeha vahele ei jääks takistusi.
keegi kirjutas siin ,et mõõtis õhu temperatuuri ja sai vähem tarbitud KW ( väga kummaline). pigem on nüüd kilega tegemist sooja ühtlase jaotumisega. enne võib olla , ei tsirkuleerinud ruumis soojus korralikult ja soojus väljus küttekeha juurest otse kas ventti või kuskile mujale.
Caleo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tere vanakala
Jah ,kile kütab kiirgusega esmalt põrandakatet ,siis liigub edasi....
Eks igasugune põrandaküte on efektiivsem kui radiaator vms.
Infrapuna soojuskiirgusel on omadus "kütta" kehasid ,mitte õhku
Eelnimetatud objektil oli vannitoa(10m2) kütteks e. radiaator.Kui 1m kõrgusel oli temp. +21 ,siis võime arvata tempeartuure lae all ja põrandapinnal..
Samuti oli probleeme vannitoa akende soojapidavusega.Vent. poolt ei osanud vaadata.
Nüüd neil jalad soojas ,pea jahe ....ja mugavustunne parem.Sealt see kokkuhoid tekib.
Reedel paigaldasin Leevakul ühte vanemasse majja lisakütteks 4,5m2
küttekilet 2 x 3 m vaiba alla.Tänaseni pole see inimene veel ahju kütnud.Ütles ,et toas on hetkel õhutemp. +19.Tugitoolis istudes(vaibal)pidi olema hea ja soe olla. Teise diivani peal istudes pisut jahedavõitu.
See tähendab arvatavasti seda ,et infrapuna soojuskiirgus soojendab nii vaipa,kui ka inimest.Oleks kogu ruum põrandaküttel oleks aravatavasti OK. Termostaat - ON asendis 15-20sek. OFF- ca 10min
Termostaat reguleeritud +25C
Anna oma kontakt. - toon(saadan) sulle jupi kilet - saad kodus testida :good:
Leevaku pilte: http://www.soojustehnika.ee/?PILDIGALERII
Caleo
kriss
külaline

Lugemata postitus Postitas kriss »

meil on kahte tuppa paigaldatud küttekile, vaipkatte alla tubade pind kokku ca 20 m2, küttekile läks 16 m2. Toad asetsevad kõrvuti ja on ühe termostaadi all. siiamaani oleme rahul. toas on õhk palju parem kui varem nagu olex just tuulutatud
kriss
külaline

Lugemata postitus Postitas kriss »

meil on kahte tuppa paigaldatud küttekile, vaipkatte alla tubade pind kokku ca 20 m2, küttekile läks 16 m2. Toad asetsevad kõrvuti ja on ühe termostaadi all. siiamaani oleme rahul. toas on õhk palju parem kui varem nagu olex just tuulutatud :yahoo:
Imelik
külaline

Lugemata postitus Postitas Imelik »

No tee või tina aga ei saa aru sellest infrapunakiirgusest läbi läbipaistmatu tahke keha.
Kas mitte samal põhjusel (takistuse olemasolu)pole suvel päiksepaistelise ilmaga varjus jahedam kui päikse käes või näiteks pilves ilmaga. Oleneb ju infrap.kiirguse mõju ulatus
ka kiirguri pinnatemperatuurist. Mitte ei usu et see on saavutatav vaiba ja parketi all.
Infrapunakiirgust kiirgab ju põhimõtteliselt iga soe(üle absoluutse nulli) keha, ainult selle mõju ulatus on marginaalne kuna madala pinnatemperatuuri tõttu toimub enamus soojusvahetust konvektsioonimeetodil. Parandage kui olen millestki valesti aru saanud. :scratch:
Lisaks neid pilte vaadates http://www.soojustehnika.ee/?PILDIGALERII tekkis mul kahtlus töid teostanud elektriku pädevuses.Elektriühendused otse põrandal kaetud teibi
ja vaibaga ning termostaadist lahtiselt põrandale vedelev juhe näitab ikka erilist taset.
Mina annaksin sellisele elektrikule päevapealt kinga teiste inimeste ohtu seadmise eest. :thumbsup:
Äsisu ja teostus oleks hästi läbimõeldud. Mitte midagi isiklikku :hello: ra nüüd hakka kirjutama et olen uuenduste vastu ,vanameelne jne. Olen igati poolt kui asjal oleks
Imelik
külaline

Lõpp oli tegelikult nii.
Ära nüüd hakka kirjutama et olen uuenduste vastu ,vanameelne jne.Olen igati poolt kui asjal oleks sisu ja teostus oleks hästi läbimõeldud. Mitte midagi isiklikku :hello:
Teine külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Teine külaline »

"Reklaamikeenjused" on jõudnud oma jama ajamisega uuele tasandile, ehk kuidas kommenteerida eelpool toodud reklaami:

Kiirgusega kütmine
Kiirgusega kütmine on küttemehhanism, kus kiirgus soojendab objekte ja
elusolendeid otse. Infrapunakiired soojendavad nahka, misjärel soojus jaotub
vereringe kaudu organismis. Seega on kiirguse intensiivsuse tõttu võimalik tunda
meeldivat soojust ka madalatel õhutemperatuuridel.
Soojuskonvektsiooniga kütmine
Enamik küttesüsteeme ja saunu kasutab soojuskonvektsiooni põhimõtet, st
soojendatakse õhku ja luuakse õhuvool. Õhuvoolu tekitatava isolatsioonikao
kompenseerimiseks peab õhutemperatuur olema kõrgem.
3. Heaolukliima
ÜldistInfrapunakiirgus loob mugava kliima. Mugavustunne kasvab alati, kui inimese
kehatemperatuur ja ümbritseva keskkonna temperatuur on tasakaalus. Antud juhul
on inimkeha poolt neelatav, tekitatav ja eritatav soojus tasakaalus.
Infrapunakütte eelised
Võrreldes konvektsioonküttega on infrapunaküttel mitmeid ilmselgeid eeliseid. Nahale
sattuv infrapunakiirgus muundub kohe soojuseks. Et naha temperatuur tõuseb sel
hetkel, stimuleeritakse naha vereringlust. Nahas oleva vere optimaalse ringluse tõttu
neelab inimese keha soojuse ning inimese kehakudedes olevate molekulide
võnkumise tõttu tekib infrapunasoojus.

Siin ei pilastata enam ainult füüsikaseadusi. Selles reklaamtekstis võiks mõiste infrapunakiirgus asendada väljendiga vanaema villane kampsun ja asi oleks märgatavalt usutavam st kui on rohkem riideid seljas on soojem ja tube võib vähem kütta.

Aga ilma ilkumata ise paigaldasin tellija soovil ühele eramajale küttekiled ca viis aastat tagasi, ostetud OÜ STARLEVEL-ist ja sealsed müügimehed tõid kile eelistena - erinevalt radiaatoritest kiirguritest, ei risusta visuaalselt ruumi ja varas võtab kaasa elektriradika aga kile laua taha jätab alles; mingist müstilisest kokkuhoiust nad ei pajatanud, olid koolis käinud mehed.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Imelik kirjutas:No tee või tina aga ei saa aru sellest infrapunakiirgusest läbi läbipaistmatu tahke keha.
Toimib küll. Mul endal laeküttekile kipsplaadi taga ja kiirgab nii mis mühiseb. Kui seal all seista, siis kohe tunned, nagu oleks päikese käes või sooja ahju lähedal.
Imelik kirjutas:ning termostaadist lahtiselt põrandale vedelev juhe näitab ikka erilist taset.
Kõrgeim tase on veel see, et 1. klassi maandusega pistik on vägistatud vanasse 0. klassi pesasse. Ja üldse, miks ühenduspistik on maandusega, milline osa sellest kilest on maandatud ?
vanakala
külaline

vaatasin neid piltte ja tekis hulga küsimusi. mis juhtub siis kui tädi vaiba õue viib ja hiljem tuleb saabastega tuppa. saapa kontsa vahele on jäänud kivi.tädi asetab vaipa saapad jalas oma kohale ja lõhub võibolla kile. tädike vaatab telekat ja tukkudes pillab teetassi teega vaibale............????????????????????
arvan, et seda põdurat tädikest enam ei ole meie seas.
vanakala
külaline

Caleo
ma tükikest ei taha aga sooviksin hindasid kui võimalik. võib juhtuda, et mõni klient soovib seda kilet. rovideena@hotmail.com
Caleo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

vanakala kirjutas:vaatasin neid piltte ja tekis hulga küsimusi. mis juhtub siis kui tädi vaiba õue viib ja hiljem tuleb saabastega tuppa. saapa kontsa vahele on jäänud kivi.tädi asetab vaipa saapad jalas oma kohale ja lõhub võibolla kile. tädike vaatab telekat ja tukkudes pillab teetassi teega vaibale............????????????????????
arvan, et seda põdurat tädikest enam ei ole meie seas.
Usud või mitte .... mitte midagi ei juhtu. Mul olid alguses samad küsimused.Nüüd katsetame ja õpime .... Töökindel ,mugav,tervislik ,ohutu ja rahakotile sõbralik .Proovi järele!
Sry. kaubanduses veel müügil pole.
Imelik
külaline

Huvitav, huvitav mina katan põrandaaluseid elektriühendusi termomuhviga kaitsen PVC toruga ning tagan selle et ühendused ja kaablid oleks vabad mehhaanilisest koormusest ja saan ikka kritiseerida ühenduse eest põrandas. Siin tulevad mehed kes veavad juhtmed otse aluspõrandale (ilma igasuguse kaitseta), teevad pressühenduse voolujuhiga,katavad selle heal juhul isevulkaniseeruva teibiga ning otse peale põrandakate (mis pealegi ei pruugi
olla koormust jagav). Viskavad lauale eurosertifikaadi ja keegi ei köhigi.
Kuidas keegi ütleski et elu on karm aga õiglane (või ebaõiglane). :thumbsup:
nii on eestis kombeks
külaline

Lugemata postitus Postitas nii on eestis kombeks »

lihtsalt inimene kirjutas:
virgor kirjutas:Jälle see ioonkütte müüjate jutt selle kile müüjatel,et energia sääst kuni 30%.
Huvitav, kelle laua all Sinu jalad on... kelle palgal oled ...kelle laulu laulad?
Kellele see reklaam ikka meeldib...samas pole mõtet viriseda ,et paha... ja näpuga näidata ,kui ise pole isegi "asja" katsuda saanud - nagu ma aru saan!?
Krõlovil oli valm "rebane ja viinamarjad" - tuleb tuttav ette
Mina isiklikult ei võta sõna enne ,kui tutvun kas või põgusalt "teemaga"
Samasuguseid arvamusi "spetsidelt" olen ma ennegi lugenud foorumist.Mõni lihtsat tahab sõna võtta.
Minu soovitus - kui poodi mõni uus lõunamaa puuvili müügile tuleb ,siis mine ,osta ,maitse ära ja avalda arvamust -meeldib/ei meeldi.Maitse asi!
Ma ei räägi hetkel konkreetselt selle foorumi teema kohta ...., kõik foorum on selliseid räpaseid ja juhme sõnavõtte täis!
Olgem ikka oma ligimeste suhtes heatahtlikud !!!!
siin löödi küll paljudele näpu peale ja nii on vaja edaspidigi teha, et vihased kommen(taarid)taatorid siit ära kaoksid
küsija saab eestis ikka väga tihti suu pihta, kuigi vanasõna teist väidab :(
selline ülbitsev suhtumine kaasväitlejatesse on vaja lõpetada
reeglina on eesti foorumid kibedaid kommentaare täis ja seepärast leian palju sõbralikumat foorumirahvast soome saitidelt - keel mul 80-ndatest juba selge
take it easy, people:)
Caleo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Küttekile tootetutvustus
Rakveres 21.veebruar 2008 09.00 - 12.00
Kontaktkaubandus OÜ kaupluses
aadressil : Narva 23f ,Rakvere
info: 5052537
küsija
külaline

Lugemata postitus Postitas küsija »

nüüd pea kaks aastat möödas, kas keegi on ka oma käega asja ära proovinud?
nii palju ütleks, et plaatide alla on asja väga lihtne paigaldada. põranda valad nagu ikka, segu ja armatuur. peale selle fooliumiga iso ja kiled. siis õhukese isevalguvaga üle ja plaat täiesti tavameetodil peale. elu on lill. mahuvad nii termostaadid kui muu.

ainult et http://www.soojustehnika.ee leheküljelt tooteinfot küll enam ei leia. ilmselt olen pimedaks jäänud.
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

küsija kirjutas:nüüd pea kaks aastat möödas, kas keegi on ka oma käega asja ära proovinud?
nii palju ütleks, et plaatide alla on asja väga lihtne paigaldada. põranda valad nagu ikka, segu ja armatuur. peale selle fooliumiga iso ja kiled. siis õhukese isevalguvaga üle ja plaat täiesti tavameetodil peale. elu on lill. mahuvad nii termostaadid kui muu.

ainult et http://www.soojustehnika.ee leheküljelt tooteinfot küll enam ei leia. ilmselt olen pimedaks jäänud.

no ja palju ruutmeetri ja kW hinnaks niimoodi kokku tuli?
Kas sealt ei peakski põhjust otsima?

Ja otsese elektrikütte asemel otsitakse säästvamaid lahendusi....
Vasta