Kuna teen kapremonti, siis hetkel oleks võimalus asendada üldkoridorist alates plastikust kandiliste venttorudega mõõtudega 220x55mm, et võita toa kõrguses. Minu arvutuste järgi torud jäävad oma mõõtudelt samasse suurusjärku. Kui vaja, tellin kasvõi oma kulul uue mõõdistuse väärtuste paika sättimiseks. Kuigi, juba on majas läinud lahti jutud, et osad on kilganud sellest, et neile ei meeldi sundvendi tõmbetuul ja on oma plafoonid kinni keeranud. Niipalju siis ventilatsiooni tasakaalustamisest ja kortermaja elanike koostööst kõigi heaolu nimel.
  Kuna teen kapremonti, siis hetkel oleks võimalus asendada üldkoridorist alates plastikust kandiliste venttorudega mõõtudega 220x55mm, et võita toa kõrguses. Minu arvutuste järgi torud jäävad oma mõõtudelt samasse suurusjärku. Kui vaja, tellin kasvõi oma kulul uue mõõdistuse väärtuste paika sättimiseks. Kuigi, juba on majas läinud lahti jutud, et osad on kilganud sellest, et neile ei meeldi sundvendi tõmbetuul ja on oma plafoonid kinni keeranud. Niipalju siis ventilatsiooni tasakaalustamisest ja kortermaja elanike koostööst kõigi heaolu nimel.  Asendamise mõte lapikute plastikust ventorudega variandi puhul oleks võit kõrguses ca 25cm vs renoveerimisega paigaldatud venttorudega. Astmetega liigendatud lage kah nagu ei tahaks. Allpool pilt kah. Üldkoridori osa, mis on ainult minu kahe korteris kasutuses, jääb pildil vasakule. Minu korteritesse on eraldi sissepääs ja teistel majaelanikel sinna asja ei ole, kuigi seaduse järgi õigus oleks kasvõi sõbrannadega jutustamas käia.
  Asendamise mõte lapikute plastikust ventorudega variandi puhul oleks võit kõrguses ca 25cm vs renoveerimisega paigaldatud venttorudega. Astmetega liigendatud lage kah nagu ei tahaks. Allpool pilt kah. Üldkoridori osa, mis on ainult minu kahe korteris kasutuses, jääb pildil vasakule. Minu korteritesse on eraldi sissepääs ja teistel majaelanikel sinna asja ei ole, kuigi seaduse järgi õigus oleks kasvõi sõbrannadega jutustamas käia.  
 Küsimise mõte tuli sellest, et uutes kortermajades on köögikubu ventaparaadil on üleminek plastikust ja kui rasv ikka põlema läheb, siis põleb leegiga nii kubu kui ka see plastik ja levib mürgine suits mööda metalltorusid.
Ahjaa, maja üks soojusvahetitest asub üldkoridoris minu korterite(kaks vastaskorterit) ja üldkoridori vaheseina taga ca 1m kaugusel sellest kohast kus tahaks teha pleki asenduse plastikust torudega.

Nagu kirjutasin, venttorude m2 või cm2 arv jääb ju samaks. 125mm ümmarguse toru pindala on minu arvutuste järgi 0,123cm2 ja neljakandilise plastikust toru pindlala on 0,121cm2. Kui oluline on 0,002cm2-ne vahe? Paar pööret plafoonil avatumaks keerata? Nagu mainisin, ei ole mul probleemi tellida uus mõõdistus probleemide vältimiseks. Jätsid vahele vist lause minu eelmises kommentaaris mainitud sellest, mida arvavad osad meie maja penskarid sundventlatsioonist ja selle tasakaalus olemisest.
 Nagu kirjutasin, venttorude m2 või cm2 arv jääb ju samaks. 125mm ümmarguse toru pindala on minu arvutuste järgi 0,123cm2 ja neljakandilise plastikust toru pindlala on 0,121cm2. Kui oluline on 0,002cm2-ne vahe? Paar pööret plafoonil avatumaks keerata? Nagu mainisin, ei ole mul probleemi tellida uus mõõdistus probleemide vältimiseks. Jätsid vahele vist lause minu eelmises kommentaaris mainitud sellest, mida arvavad osad meie maja penskarid sundventlatsioonist ja selle tasakaalus olemisest. 

Juba läksin nurka häbenema. Tegelikult peaks olema 0,0123 vs 0,0121.
 Juba läksin nurka häbenema. Tegelikult peaks olema 0,0123 vs 0,0121.