Külaline kirjutas: ↑27 Aug 2018, 12:38
Külaline kirjutas: ↑27 Aug 2018, 12:05
Tulemuseks on see, et paneelidega ei saa ratsa rikkaks, aga elektrihinna tõusu valguses on omatarbe katmine igati bro..
Olukorras kus ka omatarbimine erakliendile turult energiat ostes jääb kuluna alla 3% tema sissetulekust ei ole ma kindel kas see on väga bro... suurema kokkuhoiu saavutad oma toitumisharjumisi muutes, suitsetamist maha jättes jne. Jaga oma kulud gruppidesse ja võrdle nende % sissetulekust. Kergem on säästa sealt kus annab midagi säästa.
Kui inimese maja on
elektrit kasutaval küttel, siis võib kulu elektrile kütteperioodil tublisti ületada 100eur ühes kuus.
Kuna mulle on arvestatud töövõime kaotuse pensioniks 225eur, siis kulu elektrile moodustaks üle poole pensionist.
Mu majale paigaldatud paneelid toodavad niipalju elektrit, et aastane kulu elektrile on juba hetkel 0 lähedane.
Hetkel veel töötan ja elan ära, aga olen ka valmis pensionile jääma, ning siis on paneelid suureks abiks.
EI OLE kõigil kulu elektrile alla 3% ja ei saa kõiki arvestusi ainult ühe elamise põhjal arvestada, maailm on kirjum.
Majanduslikult arvutades, leian mina, et näiteks keldri ehitamine ei tasu ennast kunagi ära, ja see on luksus või hobi, sest külmkapis on mul odavam vorstijuppi hoida. Aga ma ei kuuluta seda, sest kellelgi kindlasti on kelder vajalik.