Vajalik võimsus põrandakütte jaoks?

põrandad, põrandatööd
Mirjam
külaline

Vajalik võimsus põrandakütte jaoks?

Lugemata postitus Postitas Mirjam »

Võite võtta seda kui blondiini küsimust, ent sooviksin teada, et kui kap.remonti alustatavas korteris, mille üldpind on 45 m2, oleks soov paigaldada elektri-põrandaküte kogu korteri ulatuses, kas siis peab olema ka mingi kilovattide võimsuse miinimum või ei võta see kõik kokku elektrit rohkem kui näiteks 2-3 elektriradiaatorit maksimumvõimsusel (sest niipalju kannatab praegu välja küll)?
Ootaks ainult asjalikku vastust.
Kasutaja avatar
Jaan
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 440
Liitunud: 01 Veebr 2005, 22:15
Asukoht: Tartu
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Jaan »

minu teada on 100w/m2 ehk siis sinul 4,5 kw
Mirjam
külaline

Lugemata postitus Postitas Mirjam »

Minu teada on meie 6 korteriga trepikojas võimsus kokku 25A. Ehkki see pidavat olema vähem mingitest normidest, siis usun, et mul on mõtet oma põrandakütte ideed ellu viia. Ega siis põrandaküte kogu aeg ju maksimumi peal ka ei tööta? Seda saab ju reguleerida?
taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Minusugusele blondiinile võiks siis selgitada, miks elektri põrandaküte rohkem ära tasub, kui olemas olevad elektriradikad? Kas kasutate öist elektrit ja on võimalus normaalse paksusega soojustuse peale piisavalt paks põrandaplaat valada?
Mirjam
külaline

Lugemata postitus Postitas Mirjam »

taastaja-le:
Ega ma polegi öelnud, et põrandaküte rohkem ära tasub. Asi lihtsalt selles, et ilma kütteta maja 1.korrusel on põrand nii külm, et seinal asuvad kolm 1000 W radiaatorit ei lase korteril soojaks minna. Seni on kõigi asjameeste arvamus olnud, et kui on plaanis põrandad üles võtta ja uued valada, siis on kõige mõistlikum ka panna põrandaküte, mis edaspidi soojendab ära kogu korteri.
taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Vabandan, et sai valesti aru saadud. Aga ikkagi, kas on põranda all niipalju ruumi, et õige paksusega soojustus panna ning sellele veel parajalt paks plaat valada + veel mingi kate, kui vaja. Samas, kui muud konstruktsioonid ka hästi sooja ei pea, siis tuleb sellega arvestada, et õige põrandaküte on madala temperatuuriline, mis ei pruugi ruumi ikka ära soojendada. Temperatuuri tõstmisel tekivad teised hädad. See jutt, siis lihtsalt mõtlemisaineks.Edu!
Vasta