õhksoojuspumba puhastamine
õhksoojuspumba puhastamine
Lugemata postitus Postitas wimms »
Kondensi ummistusest sain teda sedasi, et siseosa labade vahelt hakkas tulema mingit tumedat kleepuvat plöga. (Misasi see üldse on, et ta nii kleepuv on? Köögiaurude sade? Või toataimede õietolm?)
Kondensaadi ummistusest sain jagu. Teistele ka, ehk on abiks kui kiireks läheb: võtsin suurema õhkmadratsi pumba, panin otsiku imemise poolele ja tõmbasin kondensaadi vooliku otsast õues. Tõmbas ummistusest mingi ava läbi, kogunenud kondensaat jooksis õue mitte tuppa. Aitab ehk ka tolmuimeja.
Aga nüüd on vaja ikkagi see asi puhtaks saada kuidagi. Mulle tundub, et ilma mingi keemiata ei saa hakkama.
Siit ongi küsimus neile, kes igapäevaselt ÕSP-idega kokku puutuvad - millega on õige puhastada õsp radikaid, kui paljas õhuvool ei aita?
Millist keemiat soovitaksite pihustada ribidele ja kuidas oleks kõige mõistlikum see sealt hiljem minema saada?
Või kas tuleks tellida mõni õsp paigaldaja puhastust tegema? Nähes mis sepad mul seda paigaldamas käisid, ei tundu see küll esimese valikuna. Aga ootan igasugust head nõu.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: õhksoojuspumba puhastamine
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Aga - kuidas puhastada?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Mis möga see üldse olla saab, mis radika ribid pehmeks teeb?
Ole täitsa, vaata mis vahendit kasutate (ja kust seda saab).
Midagi sellist? http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... _4087.html
- nosy
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas nosy »
Ilmselt võib tegu olla siseosa soojusvaheti siugtoru jootekohas tekkinud külmaaine lekkega ja see plöga on kompressori õli. Las mõni spets vaatab üle.wimms kirjutas:Möga on tumepruun, ilma mingi erilise haisuta, näppude vahel tundub nagu viskoosne, esimese hooga tuleb pähe mõte, et see on mingi õli ...
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
a) siseosa soojusvaheti
- enne puhastamist:
- siseosa_0B.jpg (107.53 KiB) Vaadatud 12522 korda
- siseosa_0C.jpg (126.32 KiB) Vaadatud 12522 korda
- siseosa_1.jpg (103.41 KiB) Vaadatud 12522 korda
- enne puhastamist:
- siseosa_2.jpg (41.17 KiB) Vaadatud 12522 korda
- siseosa_2B.jpg (58.63 KiB) Vaadatud 12522 korda

Lugemata postitus Postitas rmati »
http://www.rmati.ee/?id=7
-
- Ehituspenskar
Tänuavaldus on järjekordselt jämeda näpuotsa ja lähestikuste "täna" ja "tsiteeri" nuppude koostöö tulemusrmati kirjutas:Tegelen ka siseosade pesuga.
http://www.rmati.ee/?id=7

Asjast ka - kas võtad siseosa puhastamiseks maha ja kas lõpptulemus on parem kui minu piltidel (ülalpool)?
Leotuse ja pesu puhul tulemus ikka parem. Ja vendi pesu ikka kiirem ka vast.
- aare
- Korralik postitaja
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas aare »
madis64 kirjutas:Paneks siis mõned illustratiivsed pildid ka üles - soojuspump olnud kasutuses neli aastat (elukondlik tegevus koos mõningase tolmusema remonditegevusega):

Samas tundub, et peamine aurusti ummistumise põhjus on ikkagi selles, et pumpa kasutati remonditööde ajal. Ehitustolm (tsement, kips) on peenem, kui tavapärane "kodutolm" ja ei jää tolmufiltritele pidama ning võib soojusvaheti lamellide vahed lausa kinni kittida.
Seepärast tuleks ehitus-remonditööde ajaks õhk-soojuspump välja lülitada ning tolmumise vältimiseks siseosa kilega katta. Kui kütteks muid valikuid pole, kasutada odavat el-puhurit.
-
- Ehituspenskar
Kuidas sa siseosa seinalt maha võtmata soojusvaheti seinapoolse külje puhtaks teed?rmati kirjutas:Siseosa maha ei võta.
...
Leotuse ja pesu puhul tulemus ikka parem. Ja vendi pesu ikka kiirem ka vast.
Ning kas tapeet (võib maksta näiteks ka ca 100 eurot rull) peale sinu toiminguid pritsmejälgedeta on?
Niigi kulub ca 1,5-2h, mahavõtmisega veel vähemalt 1h lisaks. Asi muutub kliendile suhteliselt kulukaks. Pritsmete vältimiseks kaetakse kõik kinni. Ja pesuvesi ( üldjuhul must kui `tökat`) juhitakse kanistrisse.
-
- Ehituspenskar
Üldjoontes olen su jutuga nõus, kuid mõned "enne ja pärast"-pildid puhastatud sedametest ja seinast selle ümber aitaksid usalduse tõusule kaasarmati kirjutas:Ei vaidle vastu et soojusvaheti mahavõttes saab selle ideaalselt puhtaks aga sellel ka hulk miinuseid. Lekkeoht, võimalik et läheb vaja tõstukit, kõikvõimalikud seadme plastosade purunemised, mis vanadel seadmetel suht haprad juba jne.. Oht et tuleb tegelda puhastusest tingitud seadme rikkega märgatavalt suurem.
Niigi kulub ca 1,5-2h, mahavõtmisega veel vähemalt 1h lisaks. Asi muutub kliendile suhteliselt kulukaks. Pritsmete vältimiseks kaetakse kõik kinni. Ja pesuvesi ( üldjuhul must kui `tökat`) juhitakse kanistrisse.

- aare
- Korralik postitaja
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas aare »
Mõned videoklipid siseosa soojusvaheti pesust:madis64 kirjutas:... mõned "enne ja pärast"-pildid puhastatud sedametest ja seinast selle ümber aitaksid usalduse tõusule kaasa
http://www.youtube.com/watch?v=pf5ZCLsPEqY
http://www.youtube.com/watch?v=89rtg5YfXOU
http://www.youtube.com/watch?v=521U-ICpGgU
http://www.youtube.com/watch?v=uyERE5CmOow
Kui leian hea `musta` seadme siis postitan fotod.
-
- külaline
-
- külaline
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas Rahulolematu »
Minagi seisin sama probleemi ees.Kompressor töötas õues 24/7 ja tuba ikka jahe, ventilaator puhus ka imelikult tuul kuidagi laperdas. Siis avastasin, et sisemine soojusvaheti ribid täitsa kinnikasvanud, üldiselt kole pilt oli. Olin kuulnud, et soojusvahetit puhastatakse suruõhuga, tarisin siis kompressori koju ja proovisin siis sellega. Kahjuks tulutult, tolm oli nende imepeenikeste ribidevahele kinnikleepunud ja isegi kivistunud. Naine lubas ka mind mahalüüa kui koristama hakkas. Olin täitsa nõutu. Helistasin seadme paigaldajale kuid nemad ütlesid, et seade on vana ja aeg on ümber saanud, tuleb uus osta. Rääkisin oma vägitükkidest ja naise reaktsioonist töökaaslastele, mille peale soovitati mul helistada sellisesse firmasse nagu Kliimaabi.ee, et nemad otseses mõttes pesevad seadme puhtaks. Mind on raske millegagi üllatada kuid see mis minu seadmega tehti on otsesesmõttes ime. Seade oli pärast pesu nagu uus, tuba läks hetkega soojaks, toas oli õhk ka kuidagi värskem selline puhas lõhn. Nüüd ma tean mis asi on vauu efekt.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Vb samal ajal kui seade "hooldsuses" puhastada ka seadme ümber olevas seinad laed, vajadusel viimistleda ja uuesti seina siis masin paigaldada. Tulemuseks ilus puhas sein ja korras masin. Kui ka peaks kumbki külma ots järgi andma, siis see külma mees kes selle alla võtab pigistab kohapeal uue otsa ja elu läheb edasi.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
On vast alles lugu, kirjutanud siis kohe, et töötad antud firmas, pole meid siin nii lollideks ka vaja teha.Rahulolematu kirjutas:Tere,
Minagi seisin sama probleemi ees.Kompressor töötas õues 24/7 ja tuba ikka jahe, ventilaator puhus ka imelikult tuul kuidagi laperdas. Siis avastasin, et sisemine soojusvaheti ribid täitsa kinnikasvanud, üldiselt kole pilt oli. Olin kuulnud, et soojusvahetit puhastatakse suruõhuga, tarisin siis kompressori koju ja proovisin siis sellega. Kahjuks tulutult, tolm oli nende imepeenikeste ribidevahele kinnikleepunud ja isegi kivistunud. Naine lubas ka mind mahalüüa kui koristama hakkas. Olin täitsa nõutu. Helistasin seadme paigaldajale kuid nemad ütlesid, et seade on vana ja aeg on ümber saanud, tuleb uus osta. Rääkisin oma vägitükkidest ja naise reaktsioonist töökaaslastele, mille peale soovitati mul helistada sellisesse firmasse nagu Kliimaabi.ee, et nemad otseses mõttes pesevad seadme puhtaks. Mind on raske millegagi üllatada kuid see mis minu seadmega tehti on otsesesmõttes ime. Seade oli pärast pesu nagu uus, tuba läks hetkega soojaks, toas oli õhk ka kuidagi värskem selline puhas lõhn. Nüüd ma tean mis asi on vauu efekt.

Lugemata postitus Postitas Jorhh »
Natuke ka väliskastist.Kuna mul masin juba 7a. ja laitmatult töötanud,siis väliskasti hea töö tulemuseks loen asjaolu,et kunagi pole jätnud masinat MIINUSKRAADIDEGA vooluta ja regulaarselt puhastan filtreid.Lülitan küll välja,aga juhet stepslist mitte,ehkki puhkeolekus tarbib masin pea 100w elektrit.Põhjus on lihtne-see hoiab õlid ja kompressori kogu aeg soojana,ükskõik kuna ka sisse lülitad-käivitub vaikselt ja laitmatult.Külmkäivitused kurnavad kompressorit täiega ja võivad selle ajapikku ka pekki keerata.Näiteid pole kaugelt otsida.Mul endal naabrimees-paadunud ihnuskoi, kellel sama masin nagu minulgi.See muudkui surkis selle voolujuhtmega kui ahju küttis.Ikka vool tagant ära ja sisse.Ei kuulanud ihnur minu soovitust.Tema suur autode ülespeksja ja muidu äss tehnikas-mida on minusugusel tondil kobiseda?Tagajärg-kompressor kärvas 3a.pärast pekki.Esialgu ulgus nagu reaktiivlennuk,siis ühel päeval oli asi vaga. Aga alguses töötas vaevukuuldavalt.Nüüd ulub ja räuskab,et kuradi pilusilmad teevad kräppi,valitsus on loll ja pension väike.100w terve elamise valgustus ju!.Imelikud inimesed-sellise kalli asja osta jõuavad ja siis kiunuvad mingi 100w pärast!Tähelepanelik tasub olla välisosa soojusvahetiga.Kui ta on ikka pidevalt härmas või suisa jääs,siis tasub alandada siseosa temperatuuri.Teine võimalus on panna masin külmaga 30min.jahutama.See soojendab üles sensori ja sulatab ka välisosa soojusvaheti(nii seda vist kutsutakse) lamellid kui kasti enda.Muidugi võib ka kuuma veega toimetada,kuid see on kole tülikas. Kui ka see ei aita,siis tuleb kohale kutsuda tehnik-kas on gaasi vähe või muu kottermann.
Hääd tegutsemist!
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu