WC poti nupp jääb alla

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
Neiuroosas
külaline

WC poti nupp jääb alla

Lugemata postitus Postitas Neiuroosas »

Tere! Mure siis selles et wc potil jääb nupp alla ja automaatselt üles ei tule enam ja jätabki vee jooksma. Siiani olen peale vee peale laskmist vetsupoti kaane ära võtnud ja siis kohe tagasi pannud et vett enam ei jookseks ja nupp jälle üles tuleks. Kas kellelgi oleks paremat lahendust pakkuda? Aitäh ette ära :D
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 3777
Liitunud: 08 Jaan 2008, 23:08
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 79 korda

Re: WC poti nupp jääb alla

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Misasi see parem lahendus on ? Esimese asjana pakun välja, et see mahaanika tuleb korda teha. Või on vaja mingi automaagilist kaanetõstjat sinna aretada ?
tonx
külaline

Re: WC poti nupp jääb alla

Lugemata postitus Postitas tonx »

Lihtsam lahendus on nende siniste tablettide näol, mis veepaaki pannakse, kui tõrge tekkis sellest, et pinnad on karedad, siis see teeb seinad ja detailid libedaks. Mul kiilus pidevalt ujuk kinni, kui kasutan neid tablette, siis on vesi sininel mingit kiilumist pole.
kedambarai
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 26
Liitunud: 13 Juul 2009, 20:53

Re: WC poti nupp jääb alla

Lugemata postitus Postitas kedambarai »

Oleneb potist. Minul nt on mingi ifö pott ja sellel jääb nupp alla kuna nupu raam nihkub ajapikku vastu kaane serva ja hakkab nupu liikumist takistama e nupp on raami=kaane augu serva vastas. Siis aitab lihtsalt raami liigutamine ja nupp saab vabalt käia. Arvan, et ajapikku kulub nupp sealt ära ja enam kinni ei jää.

Mõnel potil on mingi plastik traatidega süsteem (hybner osad potid), siis võib olla nupuosa kuidagi nihkes ja traadid jäävad kinni. Võib ka mehaaniline rike olla.

Soovitan nuppu natuke uurida ja leida põhjus, miks nupp kinni jääb. Tagavara mehaanikat müüvad ehituspoed, nt espak vmt.

terv

K
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 6165
Liitunud: 02 Veebr 2009, 22:46
On tänanud: 76 korda
On tänatud: 138 korda

Re: WC poti nupp jääb alla

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

kedambarai kirjutas:Soovitan nuppu natuke uurida ja leida põhjus, miks nupp kinni jääb
Selle peale ei oleks ise tulnudki.
Külaline
külaline

Re: WC poti nupp jääb alla

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Nagu dumbuser juba ütles, tuleb nupu mehhaanika korda teha. Või välja vahetada. Võib piisata ka puhastamisest. Sissetuleva vee filtrit ikka vahetatakse aegajalt? Üle veebi pole võimalik täpsemat diagnoosi panna. Suurepärane ettekääne mõni noormees külla kutsuda. Las uurib.
Vasta