Eraomaniku veepump avalikus veekogus
Eraomaniku veepump avalikus veekogus
Lugemata postitus Postitas skip128 »
-
- autodidakt
- On tänanud: 343 korda
- On tänatud: 405 korda
Re: Eraomaniku veepump avalikus veekogus
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Selle §6 lg2 lubab vett võtta, aga ilma tehnovahenditeta, lg3 lubab vett võtta tehnovahendiga, aga selleks peab olema vee erikasutusluba, mida annab KOV.
§8 lg2 p2 paneb ööpäevaseks alampiiriks 30m3.
Nüüd ise ei oska seisukohta võtta, et mis saab siis kui seadus käsib tehnovahendi abil võetava vee kasutamise kohta võtta vee erikasutusluba, aga kogus jääb piirmäärast allapoole?
Ei viitsinud seadust lõpuni lugeda, uuri ise.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas fgh »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Usun ka, et saadud tulemusel ei ole olulist mõju järvele, kuid nüüd tuleb mängu paragrahvi sümboli kõveruse ilu tõlgendamine, et kas ämbriga nagu võiks tassida palju jaksad, ka üle lubatud 30m3 ööpäevas, aga pumbaga 10m3 ei tohi.fgh kirjutas:Arvuta järve pindala ja seejärel arvuta 1mm veesamba ruumala. Tõenäosus on väga suur, et saadav tulemus on selline, et see kastmine on täiesti ebaoluline sellele järvele ja ilma mõjudeta.
Skip128, ma ei saa hästi aru probleemi olemusest? Kas ei jätku järves vett kui naaber kastab? Või on lihtsalt eestlaslik kadedus? Või mis?
Urmas
Järve pindala on keskkonnaregistri järgi ca 1,3 ha.
-
- külaline
No esimese postituse sisust oligi arvata, et oled eugeenika järgi tõupuhas eestlane.skip128 kirjutas:Ikka puhas kadedus, tal on see võimalus ja mul ei ole.
Lugedes Veeseaduse §7 lg2 p2 nüüd ei saagi aru, kas see järveke kuulub igamehe õiguse alla või kelle oma see järveke on.skip128 kirjutas:Järve pindala on keskkonnaregistri järgi ca 1,3 ha.
Urmas
Üldiselt, ok, las ta siis pumpab, aga ma tahaks, et selline asi oleks seadustega kooskõlas. Palavatel päevadel võib jumala vabalt ööpäevas üle 30 m3 sealt ära imeda. Krunt, mida kastetakse, on päris suur.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 84 korda
- On tänatud: 139 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Ämber on ju samuti tehnovahend ...Külaline kirjutas:ämbriga nagu võiks tassida palju jaksad, ka üle lubatud 30m3 ööpäevas
Kastmispumpade tootlikus on 1,5-2 m3/h, vaevalt küll, et pump öösel ka töötab.skip128 kirjutas:jumala vabalt ööpäevas üle 30 m3 sealt ära imeda ... tal on see võimalus ja mul ei ole
Miks siis sul seda võimalust ei ole?
-
- külaline
Muru kastetud ja järve veetase tõuseb.
-
- külaline
Kuuluks jälle nagu selle sinka-vonka märgi (§) tõlgendamise alla?Küülaline kirjutas:Ämber on ju samuti tehnovahendKülaline kirjutas:ämbriga nagu võiks tassida palju jaksad, ka üle lubatud 30m3 ööpäevas
Urmas
Mul oleks vaja siis mitusada meetrit voolikut ja hulga kokkuleppeid erinevate naabruses elavate inimestega, et nad lubaks vooliku oma krundi peale vedelema.Miks siis sul seda võimalust ei ole?
Ämbri definitsiooni on andnud Eesti Keele Instituut: sangaga, harilikult koonuseliselt allapoole kitsenev pealt lahtine nõu vedelike vm. ainete kandmiseks v. ammutamiseks, harvemini ka hoidmiseks, pang.
Kuidas defineerida tehnovahendit?
-
- külaline
jäta iga hoovi peale kolmik, kõik on kohe nõus ja isegi siis ei jõua te seda järve ära juuaskip128 kirjutas: Mul oleks vaja siis mitusada meetrit voolikut ja hulga kokkuleppeid erinevate naabruses elavate inimestega, et nad lubaks vooliku oma krundi peale vedelema.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas skipile »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 299 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Tõenäoliselt kohus ei pea ämbrit tehnovahendiks.
Veetrassi vedamiseks peab olema maaomanike nõusolek. Kui aga üksainus on vastu siis vist pea võimatu ka seda nõusolekut saada.
Tundsid end puudutatuna? WTFskipile kirjutas:sa skip oled ikka paras molu küll. sul raisal vedanud, et minu naaber pole
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Kunagi üks tuttav soomlane kurtis et naaber pani ühisesse väikesesse järvekesse ka miski pumba ja tagajärjeks olevat olnud et kala sealt enam suurt ei saanud. Väidetavalt tekitas see pump seal sellist vibratsiooni mis ei meeldinud kaladele ja need olevat ilmselt sealt mööda oja teise järve kolinud.
Kas tegemist oli lihtsalt naabrite vahelisest kadedusest sündinud legendiga või tõesti pump nii mõjus ma kahjuks täpsustada ei oska.
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Panen auto pärakärule kandise mahuti, sõidan järve äärde ja tõstan 10 liitrise ämbriga selle täis...
Kas nüüd on tehnovahend?
Ja kui auto tõttu on mul nüüd tehnovahend, siis kuidas oleks hobuvankriga..... ?
Veel variante:
Mulle tagastati vanaisa maa - kokku kolmes katastriühikus, üks neist on saareke järves.
Samas naabrimees sai oma maad tagasi juba varem - taastas Taluseaduse alusel talu, tal oli kah saar, aga praegu näitab katastrikaart, et tal nagu tükk järve kah.... ???
Kas mina tema järveosast tohin ämbriga vett võtta? Või kala ?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas blabla »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 299 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Kui veekogu piirneb kahe omanikuga siis on tegu lahtise veekoguga ja võid vett võtta ja kala püüda. Ja kui ma ei eksi siis ka tema kallasraja ulatuses kõndida ja ujuda ja päevitada ja ...
Ühe omaniku veekogule minnes pead arvestama, et soolapüss, kurjad koerad ja kaikaga vastuvõtt on peaaegu et lubatud...
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed