Millist kütet valida?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
xoxoxoxo
külaline

Millist kütet valida?

Lugemata postitus Postitas xoxoxoxo »

Tere

Palun Teilt soovitusi - millist küttesüsteemi valida väikesele, 26 ruutmeetri suurusele korterile. Hetkel on korteris ahjuküte, kuid plaanis on see välja lõhkuda ning uus küttesüsteem paigaldada.
Mida oskate soovitada?

Ette tänades,

Kristiina
Külaline
külaline

Re: Millist kütet valida?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Õhksoojuspumpa ei soovitaks kuna on kuulda õhu puhumise heli ning ei ole eriti mugav liikuva õhu käes istuda. Võibolla näiteks pelletikamin või lihtsalt elektriradiaatorid.
boiler.
külaline

Re: Millist kütet valida?

Lugemata postitus Postitas boiler. »

Ilmselgelt ju ka katelt ei pane sellie väikese elamise jaoks ja kui tegu on kortermajaga, siis ei saagi panna, samuti jääb ära maasoojuspump (seda vooluõgardit ei soovitaks, isegi kui on võimaik panna). Võibolla selle väikese elamise küttekulu on nii väike, et ei tasugi midagi peale otsese elektrikütte ostma hakata.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10711
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 290 korda

Re: Millist kütet valida?

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Valikute arv imeväike. Kui on gaas olemas siis saab gaasiküte (tavaliselt pole), ülejäänud on ahjud-kaminad (ei soovita), õhk soojuspump (ei soovita), puhas elekter.
Küsija on enamuse välistanud ega muud ei jäägi kui puhas elekter.
kool
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 40
Liitunud: 11 Mär 2016, 15:50

Re: Millist kütet valida?

Lugemata postitus Postitas kool »

Pole ka minu poolt erilisi valikuid.Õhk-soojuspumba kohta ainult niipalju plussi,et on võimalus jahutusega agregaat,suvel hea jahedasse tuppa tulla.Graanul kaminaga vast liiga palju mässamist.nii,et kui liigseid mugavusi ei soovi siis ka minu poolt puhas elekter. Elektriradika soetamine ja paigaldus majanduslikult ka kõige odavam.
siimsusi
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 208
Liitunud: 10 Jaan 2012, 20:53
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 5 korda

Re: Millist kütet valida?

Lugemata postitus Postitas siimsusi »

Kui elekter, siis soovitan õliradikad valida. Tavalised konvektorid teevad olemise ikka väga ebamugavaks. Proovitud - testitud. :-(
tiip
külaline

Re: Millist kütet valida?

Lugemata postitus Postitas tiip »

Võibolla ka oleneb millist temperatuuri toas hoida, mul on elektriküte ja igas toas konvektorid ning ausalt öeldes ei oska nagu millegi üle kurta. Temperatuuri eriti üle 20 C ei hoia, olenevalt toast 19-21. Õhu niiskus on tavaliselt üle 50%, ainult kõige külmemal kuul kui kõige rohkem kütta oli vaja, siis viskas ka 35 % kanti mõneks nädalaks. Kärsahaisu ei ole, ilmselt kuna ei ole mingeid karvaseid põrandakatteid jms, mis ohtralt tolmu ajaks. Kui jänest omasime, siis vahel oli tunda kärsahaisu, karvad lendasid mõnuga mööda tuba. Samas jah kui alles hakata valima küttekehasid, siis tasuks eelistada õliradiaatoreid või infrapuna paneele.
Külaline
külaline

Re: Millist kütet valida?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas:Õhksoojuspumpa ei soovitaks kuna on kuulda õhu puhumise heli ning ei ole eriti mugav liikuva õhu käes istuda. Võibolla näiteks pelletikamin või lihtsalt elektriradiaatorid.
Mul on 140 ruuduses majas 2 õhksoojuspumpa. I korruse oma võtab aastas 2500 kW ja II korruse oma 1500 kWh. Kui peaks otsekütte elektrit maksma, siis käiks see ikka närvidele küll, mis siis, et oma sissetulekute üle pole mul põhjust kurta. Tean, sest 8 aastat maksin.

Kui teemaalgataja juba korteri nii põhjalikku remonti plaanib, et hakkab ahju välja lõhkuma, siis päris rahatu ilmselt ei ole? Seega soovitaks mõlemaid - õliradikas magamistuppa, kui tahad vaikust ja õhksoojupump päevaks, kui kodunt ära oled ja börsihind laes on. Saad suvel jahutada kah.

Ostma ei pea neid muidugi korraga, teine siis kui esimese miinused närvidele käima hakkavad.
Vasta