Kipsi viimistlus enne plaatimist

saunad, santehnika, boilerid jne
Priit66
külaline

Kipsi viimistlus enne plaatimist

Lugemata postitus Postitas Priit66 »

Vannitoa kõik seinad kaetud kipsplaadiga. Kui kõik need seinad lähevad keraamilise plaadi alla, kas kipsi ühenduskohtade tugevduslindiga katmine ja pahteldamine on vajalik või pole vaja vaeva näha?
laattamies..
külaline

Re: Kipsi viimistlus enne plaatimist

Lugemata postitus Postitas laattamies.. »

ei ole vajalik, seda tehakse hüdroisolatsiooni kihi paigalduse käigus kasutades spets. kangast
Priit66
külaline

Hüdroisolatsiooni plaanisin ka ise peale kanda aga mitte kõikidele seintele, vaid ainult sinna kus on otsene kokkupuude veega. Osad seinad jäävad ilma hüdrota, kas neid peab siis viimistlema?
Ja mis kangaga täpsemalt tegemist? Ühe vannitoa olen hüdroga varem teinud aga see sisaldas ainult sinise mögina seina määrimist, mingit kangast küll ei olnud...
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 317 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Eks sõltub kui tihti plaanid veekasutust ja mis seintega on tegu. Tavainimese pühapäeva kasutusega siis rohkem kui sinine/punane mögin seina ja on piisav olnud.
Priit66
külaline

Olen teemaalgataja. Nüüd on vannitoast saanud ''roheline tuba'', ehk siis seinad on kaetud kipsiga. Olemas on ka hüdroisolatsiooni mastiks ja kõik muud vidinad mis selle protseduuri juurde kuuluvad. Jätkuvalt olen natuke kahtleval seisukohal, kas pean absoluutselt kõik üle tegema hüdroga.
Hetkel on plaan põrand täies ulatuses teha, samuti dushi nurk ja valamu tagune sein, kuna need satuvad/võivad sattuda otsesesse kokkupuutesse veega. Vannitoas on aga aken, kas peaksin selle servadesse nurgatugevdused panema ja mis saab teistest kipsi liitekohtadest seintel, mis veega otseselt kokku ei puutu? Kas võin jätta niisama ja läheb plaat peale või peaksin pahteldama vms?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Priit66 kirjutas:Olen teemaalgataja. Nüüd on vannitoast saanud ''roheline tuba'', ehk siis seinad on kaetud kipsiga. Olemas on ka hüdroisolatsiooni mastiks ja kõik muud vidinad mis selle protseduuri juurde kuuluvad. Jätkuvalt olen natuke kahtleval seisukohal, kas pean absoluutselt kõik üle tegema hüdroga.
Hetkel on plaan põrand täies ulatuses teha, samuti dushi nurk ja valamu tagune sein, kuna need satuvad/võivad sattuda otsesesse kokkupuutesse veega. Vannitoas on aga aken, kas peaksin selle servadesse nurgatugevdused panema ja mis saab teistest kipsi liitekohtadest seintel, mis veega otseselt kokku ei puutu? Kas võin jätta niisama ja läheb plaat peale või peaksin pahteldama vms?

ega see otsene vesi pole su ainus probleem seal, ruumi kasutamise ajal tõuseb seal õhuniiksus sinna 80% kanti ja see mõjub igale ruumi punktile ühte moodi https://et.wikipedia.org/wiki/Pascali_seadus .

Kuna sul niiskuskindla kipsiga tehtud (roheline), siis vanni tagused (ära lage unusta) ja põrandad tee nagu plaanisid ja tee ainult vuugikohad lindi ja hüdroga üle ja aja plaat peale
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 317 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ma vastasin, kuid lisan uuesti - normaalse inimese kombel ja kui seina plaanid plaatida siis on piisav seintele aquastop nimeline niiskustõke (sinine/punane). Kui plaanid SPA avada siis jääb see lahjaks.
Põrand sõltub mis materjalist. Kui aluspind on vettkartev siis tõmbad üle karmima hüdrotõkkega+kangas, seejuures ka seinaääre (10 cm on vist piisav).
Vasta