Vuugid murenevad/milline ja kus saada sarnast plaati?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
haiduk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 96
Liitunud: 28 Mär 2009, 10:23

Vuugid murenevad/milline ja kus saada sarnast plaati?

Lugemata postitus Postitas haiduk »

Tere,

Põrand on plaaditud u 20 a tagasi. WC ja esiku põrand on korras ja ilma probleemideta. Verandal aga plaadid kipuvad lahti tulema ja vuugid jooksevad tühjaks. Arvestades tänapäeva kasvava majanduse mudelit siis ju põranda eluiga (20a), isegi liiga palju:) Kõik kolm põrandat on põrandaküttega ja igapäevaselt olnud kasutusel (loomulikult mitte südasuvel). Plaatijad aga erinevad ja sealt ka küsimus, mis võiks põhjustada selle probleemi. Endal käis peast läbi vale segu kasutamine. Hinnavahe ju röögatu, kas ka 20 a tagasi ei tea.
Kuna vuukide puhastamise ja uuesti vuukimisega ei kao ilmselt probleem ära, tuleks põrand lahti võtta ja uuesti maha panna. Kindel on aga see, et siis kadu ilmselge. Oskab ehk keegi viidata plaatidele mis pildil. Oleks väga tänulik.
NB: on kellelgi äkki ideid? Ise suht amatöör:)
Pilt
http://www.upload.ee/files/5463249/IMG_3067.JPG.html
teadmamees
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 21
Liitunud: 06 Jaan 2016, 22:20
On tänatud: 1 kord

Re: Vuugid murenevad/milline ja kus saada sarnast plaati?

Lugemata postitus Postitas teadmamees »

Tõenäoliselt saad enamus plaate tervelt kätte. Kui vuugisegu ära kaob, näitab see seda, et põrand (plaadid) liiguvad. Või on juba seal keraamilise plaadi all aluspõrand liiga kõikuv...

Võibolla valed töövõtted, võibolla vale segu, võibolla kehv (liikuv) aluspõrand.

Viitan siis ise - ehituspoed. Mitte et Sa sama värvi, mudeli ja tootja plaadid saaks ja veel 20 aasta tagused. Elu on edasi läinud, aga plaadi mõõt siiski tundub standartne (15*15 või 20*20 cm) ja vali mis iganes värvilisi ruute endale sinna põrandale.

Problemaatilised kohad (järsud soojuskõikumised, puitpõrand jne) tehakse tänapäeval väga elastsete ja liimirikaste segudega.

Ja võibolla tahad värskendust ja ostad üldse verandale uued plaadid - praegu saab 10 euriga väga kenasid plaate m2. Ja segu hinnavahe - keskmise veranda peaks tegema 2 kotiga ära. Odav (normaalne) segu 16 euri, kallis (väga hea) segu 32 euri. Poed teevad tihti -20% kampaaniaid. 16 euri segu eest rohkem maksta järgmiseks 20 aastaks pole röögatu. 0,002 senti päevas.
Vasta