(VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Rudolf
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 2
Liitunud: 13 Jaan 2016, 23:00
On tänanud: 1 kord

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas Rudolf »

Paras naljanurk :) Vaatasin kõnealuselt lingilt ka muid pilte, mis on siis "korterifeilid" Enamik pilte oli poolikutest töödest, et ei saagi aru nagu mis valesti, töö lihtsalt lõpetamata. Silma hakkasid erinevad praod, pragu kipsis ei pruugi alati maalri süü olla-kipsi karkass kehvasti mõnikord paigaldatud ja asi jääb vedel, selleks ka praod. See selleks. Plaatimise juurde tagasi tulles, et olen kehvematki tööd näinud Aga saab ka paremini. Mis hinda härrad sellise töö eest küsisid? Mõned teevad ka 10 euri ruut, siis pole imestada kui tulemus selline või hullem Aga siinkohal võib soovida ledprozet mööda seina ja kiilu lati alla. :)
teadmamees
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 21
Liitunud: 06 Jaan 2016, 22:20
On tänatud: 1 kord

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas teadmamees »

Unustasin enne mainida, aga olen "sarnaste spetsialistide" paigaldatud plaadid seinast veel kätte saanud 70% ulatuses tervena. Põhjuseks ikka töövõtted (õrnalt plaadi seina asetamine ja "kile" tekkmine).

Oleneb kõik sellest, mis segu kasutati ka. Ei usu, et seal standard fixidest midagi kangemat oli.

Nii et teinekord võib ka nii asja päästa, väike seinatasandus, plaadipesu ja uuesti.

Sellepärast pole ka soovitatav mingite kobakäppade plaatimist üle plaatida, sest et aluspind on küsitav.
Vikinella
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 17
Liitunud: 27 Dets 2015, 13:13
On tänanud: 7 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas Vikinella »

Rudolf kirjutas:Paras naljanurk :) Vaatasin kõnealuselt lingilt ka muid pilte, mis on siis "korterifeilid" Enamik pilte oli poolikutest töödest, et ei saagi aru nagu mis valesti, töö lihtsalt lõpetamata. Silma hakkasid erinevad praod, pragu kipsis ei pruugi alati maalri süü olla-kipsi karkass kehvasti mõnikord paigaldatud ja asi jääb vedel, selleks ka praod. See selleks. Plaatimise juurde tagasi tulles, et olen kehvematki tööd näinud Aga saab ka paremini. Mis hinda härrad sellise töö eest küsisid? Mõned teevad ka 10 euri ruut, siis pole imestada kui tulemus selline või hullem Aga siinkohal võib soovida ledprozet mööda seina ja kiilu lati alla. :)
Naljanurgaks on siin tõesti asjad kujunenud.

Poolikud tööd olid kõik seal suhteliselt. Aga maalrite ja plaatijate mulle välja toodud punktid seal piltidel näitasid elementaarsetes asjades eksimusi. Pole veel kindel kui suures ulatuses, aga enamus paledes ja paljudes tema pandud kipsi nurkades, mis on pea viimase või eelviimase kihini pahteldatud pole kasutatud seda paber või fiiber lintti. Eks nüüd mügarike maha lihvimisel ja nurkade üle kontrollimisel selgub kui suures ulatuses tuleb see osa seal tegemata on. Aga praod olid paljudes kohtades hakkand juba ennast näitama.

Lõpetamata tööd millest pildid on, seal on kasutatud juba ära pea kõik pahtlid, 18liitrisest seinavärvist on alles kaks liitrit healjuhul, kruntvärvist ja laevärvist on samuti põhi ainult alles, kokku kõik erinevad värvid 46liitrit . Rääkimata siis teipides, värvirullidest, liivapaberist jne, jne...

Elutoas pragunes akna ülemise pale ja seinavaheline liitekoht, sest eeldatavasti sealt ühendus fiiber pahtli all puudus. Magamistoas sama pale demonstreesris juba ka pragu ühes otsas, ja kohalkäinud maaler märkas kuidas sirge jooksu asemel se oli pika akna peale ikka väga banaanis. Talle tundus nagu oleks pahtlilabidat väga vales asendis vms.

Elutoa suur pikk sein, sai härra poolt parandatud loksumine ära, kus eelmise omanikupoolt oli peale pandud osb ja ära lihvitud. Seal vist ta kasutas ka mingit fiiber teipi või lintti.See sein ja väikses toas kaks väikest seina pluss kõik akna ja uksepaled olid tema pandud. Ja tema või abilise poolt pahteldatud. Aga yheski välisnurgas kõigest sellest paistiski nagu nurkades ega väiksemates liidetes pole ühenduslinti paista. Vabandust kui sõnastastan asju sellise naiseliku sõnastusega. Nendest lühi koolitustest ja ülevaadetest jääb ainult niipalju meelde sõna-sõnaliselt.

Laed pidid kõik pm valmis olema, aga elutoas, kuhu oli teada et tuleb valgustus köögi ripplaest üle terve elutoa lae ja ka koridori olema, oli samuti värv juba kõik peal, aga ka pahteldamis jäljed ja nende varjud kumavad tahetud valgustusega ikka väga intensiivselt välja. Laega seoses, ehk annab lihvida ja lappida, aga seinade suhtes soovitati kumerused maha lihvida ja täispahtli alla uuesti panna. Sest enamasti ei leidnud seal korralikku ainsatki jooksvat meetrit.

Magamistoa tagumise seina ja lae vahelime pragu, kohalkäinud maaler ütles et seal samuti fiiber puudu, sellepärast ka pragu. Samas toas osb sein, kus osb paistab läbi värvi välja, pidavat ka lihtsalt veel täispahtlit vajama, ja antud praod ja fiiber teip upitab sealt välja juba enne tema töö algust, aga seal on samuti näha selgelt vagu, aknast paistva valgusega.

Plaatimistööst pole keegi kohalkäinutest mitte midagi rahuldavat mulle välja toonud nyydseks, ainult iroonilist huumorit ja selliseid viisakaid roppusi olen saanud seda loomingut teistepoolsetest hinnangutest.

Lasen poisil kaustanime ära vahetada seal, korteri ebaõnnestumised on vast parem varjant. Eks see veidi emotsionaalses olekus sinna kirja läks kui üllatused oma juurde tulemisega ei lõppend. Kaust sai muidu täis ja pidi osaliselt varem pandud vannitoa pilte vähemaks võtma et teha ruumi kõigele muule. Kõige praagi ja ületegemise dokumenteerimine on üks prioriteetidest meil siinkohal, et hiljem ei tekiks probleeme või tagasi ajavat juttu et polnud seal hullu niiväga midagi.

Ütlesin meistrimehe soovitajale samuti, et ta jumala eest teda kuskile enam ei soovitaks.

Ja härra küsis kõige oma kohaloleku eest 9€ tunnis. Abitööline oli temapoolt seal tema jutujärgi võetud tal endal 6€ mis ei pidand meie 9€ tunnis mõjutama. Aga külajuttude järgi kuuleb juba üht teist muud ja tagantjärgi tunde kokku lüües ja tehtud töid vaadates on ka need asjad kahtluse alla sattund. Aga need on alles spekulatsioonid. Siinkohal kindlasti oma tegemata jätmine, usalda aga kontrolli, vanasõna all.

Krooni ajal viimati ise töömehi erinevateks suuremateks ja väiksemateks töödeks palganud, ja toona, kui mees oskas 150krooni tunnis küsida siis oskas ka tööd teha sellele vastavalt. Minul endal isiklikult esimene kogemus selliste isikute või sellist sorti töö tulemusega.

Alguses pakkus töörahaks 3000€, et terve osaliselt remonditud korter, sisse kolimiseks täiesti valmis teha, aga õnneks seda pakkumist poiss kategooriliselt keelas mul temaga vastu võtta.
Vikinella
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 17
Liitunud: 27 Dets 2015, 13:13
On tänanud: 7 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas Vikinella »

teadmamees kirjutas:Unustasin enne mainida, aga olen "sarnaste spetsialistide" paigaldatud plaadid seinast veel kätte saanud 70% ulatuses tervena. Põhjuseks ikka töövõtted (õrnalt plaadi seina asetamine ja "kile" tekkmine).

Oleneb kõik sellest, mis segu kasutati ka. Ei usu, et seal standard fixidest midagi kangemat oli.

Nii et teinekord võib ka nii asja päästa, väike seinatasandus, plaadipesu ja uuesti.

Sellepärast pole ka soovitatav mingite kobakäppade plaatimist üle plaatida, sest et aluspind on küsitav.
Segu mida suurtele plaatidele kasutati oli sakret FKe elastne plaatimissegu ja mosaiikidele (enamasti) Kiilto superfix valge plaatimissegu.

Poiss mul ostis omal "multitoolile" teemant tipuga sellised kaks otsikut, üks terava otsaga nurkade jaoks ja teine siuke lame 5-7cm kumera otsaga, millega ta loodab vähemalt mosaiigi tervelt kätte saada suures enamuses, eks aeg näitab. Teiste plaatidega oli vist jah juttu, et tulevad maha, olenevalt kuidas need sinna peale pandud on. Tal pea asi et freesitud plaadid saaks terveltki kätte suures enamuses.

Aga sellest pole jõudnud pikemat juttu kuskil kellegiga veel teha, et kui saabki suured plaadid kätte, siis millises seisus nad olema peavad enne kui nad uuesti seina võib lükata. Poiss omast kogemusest ainult mäletas et objektidel plaate millel oli segu taha juba kivistunud ei tohtind küll nemad kuskil kasutada.
Mis see kriteerjum seal on et tagada maksimaalne ohutus plaadi ja nüüd uuesti plaaditava seina suhtes.
Ja kui plaat peaks tulema näiteks koos seguga, või nt hüdroga,s iis tuleb see maha lihvida ja siis pesta või? Või kas selle pesemise all mõtlesidki seda kogu protsessi?

Seina uuesti tasandamine on samuti kindlasti ees. Ei tea kas äkki võiks loota et kuna aluspind ongi küsitav siis äkki hüdro isolatsioon on nii kehvasti seinas et koorub lihtsamalt sealtpoolt lahti kui-et plaadid ise segu kyljest? Või on see väga väär lootus?
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10956
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 319 korda
On tänatud: 384 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Vikinella kirjutas:... Magamistoa tagumise seina ja lae vahelime pragu, kohalkäinud maaler ütles et seal samuti fiiber puudu, sellepärast ka pragu. Samas toas osb sein, kus osb paistab läbi värvi välja, pidavat ka lihtsalt veel täispahtlit vajama, ja antud praod ja fiiber teip upitab sealt välja juba enne tema töö algust, aga seal on samuti näha selgelt vagu, aknast paistva valgusega...
Oeh! Kui see kohalkäinud maaler on aktiivne võrkteibi kasutaja, siis vähemalt minul lööks mingi ärevuskellakese peas helisema.
Välisnurkadesse ei panda mitte mingisugust "fiibrit", vaid profileeritud alumiiniumist nurgatugevdused, mis kinnitatakse vuugipahtliga(tähistusega "J") ja igasugused universaalsed pahtlid võiksid ära unustada.
Panen ühe tootejuhised ja pööra seal tähelepanu punktile 2. http://www.gyproc.ee/paigaldamine/paiga ... mistlemine
Kas sa lasid OSB seina lihtsalt ära pahteldada ja värvida? Kui jah, siis vuukidesse jäävadki praod tulema, olenemata sellest, kas seal on "fiiber"- või paberteip. Oleks võinud sellele OSB-le ühe kihi kipsplaati peale kruvida ja tulemus oleks tunduvalt viisakam ja stabiilsem. Kuigi jah, selle eelmise töömehe puhul poleks see kindel olnud. :)
Vikinella
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 17
Liitunud: 27 Dets 2015, 13:13
On tänanud: 7 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas Vikinella »

Urmas kirjutas:
Vikinella kirjutas:... Magamistoa tagumise seina ja lae vahelime pragu, kohalkäinud maaler ütles et seal samuti fiiber puudu, sellepärast ka pragu. Samas toas osb sein, kus osb paistab läbi värvi välja, pidavat ka lihtsalt veel täispahtlit vajama, ja antud praod ja fiiber teip upitab sealt välja juba enne tema töö algust, aga seal on samuti näha selgelt vagu, aknast paistva valgusega...
Oeh! Kui see kohalkäinud maaler on aktiivne võrkteibi kasutaja, siis vähemalt minul lööks mingi ärevuskellakese peas helisema.
Välisnurkadesse ei panda mitte mingisugust "fiibrit", vaid profileeritud alumiiniumist nurgatugevdused, mis kinnitatakse vuugipahtliga(tähistusega "J") ja igasugused universaalsed pahtlid võiksid ära unustada.
Panen ühe tootejuhised ja pööra seal tähelepanu punktile 2. http://www.gyproc.ee/paigaldamine/paiga ... mistlemine
Kas sa lasid OSB seina lihtsalt ära pahteldada ja värvida? Kui jah, siis vuukidesse jäävadki praod tulema, olenemata sellest, kas seal on "fiiber"- või paberteip. Oleks võinud sellele OSB-le ühe kihi kipsplaati peale kruvida ja tulemus oleks tunduvalt viisakam ja stabiilsem. Kuigi jah, selle eelmise töömehe puhul poleks see kindel olnud. :)
Pean tunnistama et kodused ka parandasid mind selle koha pealt. Me alustasime maalriga toona tubade üle vaatamist tagant poolt korterit, kus olid probleemid just pragude näol, kipsi ühendus kohtades lamedatel pindadel, pragude näol seda siis. Seal oli palju võrkteibi juttu, mida ma omal märkmettesse kirja panin. Aga koridori ja väiksesse tuppa läksid poiss ja maaler kahekesi edasi, mina jäin elutuppa ühe teise prouaga jutustama ja kui nad tagasi sealt tulid siis ütlesid mulle et seal pool samad probleemid arvatavasti. Poiss ütles et alumiinium nurga profiilist rääkisid nad kõik. Aga ma panin kirja, et väikses toas ja koridoris sama probleem, pragude näol siis.
Infot on üsna palju olnud viimase paari nädala jooksul minu jaoks, ja ma vabandan segaduse pärast kui mõnda asja siin vale nimega või kuidagi nii olen kirjeldanud.
Nüüd kolmas maaler kes meil kohapeal käis ja ka tööle tuli, ütleski et seda alumiinium nurka tuleb tuua, aga kuipalju ja kas terve korteri ulatuses näitab nüüd põhjalikum pahtli alla vaatamine.
Praeguse seisuga sai esialgu ainult 40st ja 160st liivapaberit ostetud, et hakata mügarikkude ja kõige muu lihvimisega pihta ja paremat aimu saada vajamineva pahtli kogusest ja kõigest muust mis suurema autoga tuua tuleb.
Ühed suuremad küsimused on esile kerkinud endise meistrimehe põranda alla ja villatatud seina sisse kinni ehitatud sooja ja külmavee torudega. Siinkohal ka väga palju erinevaid arvamusi kuulnud inimestelt. Põranda all need torud kergkruusa sees, aga seinas nad puhtalt villa sees, ja eeldatavasti ilma isolatsioonita igalpool.

Ja tänud kõigi muu pisiasjade täpsustamise eest.
Vikinella
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 17
Liitunud: 27 Dets 2015, 13:13
On tänanud: 7 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas Vikinella »

Mõtlesin juba ameti maha panna siin naljanurgas esileedina, aga paraku kuna üllatused jätkuvad ja kuna härra mulle telefoniteel selge sõnaliselt lihtsalt valetas et ta isoleeris külma/soojaveetorud ära, mis ta kinni valas, siis nüüd on mul küll mõõt täis. Veetorud jooksid külaliste/laste toa ukse eest läbi, kus arvatavasti mu noorem poeg ka palju öid hakkab veetma ja sealt oleks niiskus, hallitus ja seened esimesena koridori ja just sinna tuppa jooksnud.

Helistasin talle, pea nädal tagasi, ja ütlesin et meil on avatud uste päevad läbi saanud ja nüüd on selge et tema tehtud tööd tuleb meil 90% üle ja ümber teha. Mainisin talle samuti et meil käisid ehitajad Haapsalust, Tallinnast ja üks eks ehitusjärelvalvaja käis ka Tartust kohal, rääkimata siis kõigist kohalikest kes olid huvi tundnud "meistrimehe tööst".

Poiss oli välisukse kinnituspoltide augud ka lahti kookind makrofleksist ja avastas et uks ainult ühe tavalise 10cm'ise tüübliga kinni, teine oli pooleldi sisse keeratud ja üle lastud nii et seda enam välja ka kruvida niisama naljalt ei anna. Ülejäänud neli auku olid tühjad!

Küsimuse peale kus ukse poldid on, vastas et tal kodus.
Küsimuse peale kas kinnivalatud veetorud said tal isoleeritud, sain ma selge Jaatava vastuse.

Kuna mõned tema asjad olid siis veel korteripeal, siis üks kohting oli meil niikuinii veel ees. Leppisime kokku et viin need endal tööjuurde ja ta tuleb sinna järgi ja toob poldid ka mulle ära.

Siis ma mainisin talle ära, et kõik vead on dokumenteeritud samuti ja rääkisin ka oma pöördumisest siia foorumisse, kui ta peaks soovima arvamusi või oma keedetud supile otsa vaadata.
Kõne lõppeski sellega ja 10minutit hiljem sain temalt uue kõne, mis oli väga vali ja vihane.

Rääkis et see on talle nagu väga isiklik rünnak ja töö seal oli kõik poolik. Ütles et värvitaksegi niimoodi et värv pannakse peale et vead välja tuua ja see on nagu koolis on A B C. Kuima püüdsin temaga rääkida et seda tehakse nii jah, aga pärast pahteldamist ja kruntvärviga, siis sinna sõna enam vahele saada ei olnudki pea võimalik.

Plaatimisest ja sellest juttu tehes, et miks ta siis ei andnud tööd ära poisile mul kui ta seda korduvalt pakkus, kui tal see tõesti nii nõrk koht oli, ütles ta et vuukimisega oleks ta seal kõik vead ära parandanud.

Minul midagi sinna vahele öelda väga enam ei õnnestunud. Sest vabandused ja süüdistused tulid lakkamatult ilma pausideta. Tal oli nagu põhiline, et saaks ainult rääkida, ise aru saamata et räägib musta valgeks. Õnneks võtsin poisilt õppust ja lindistasin meie vestlust, et ta midagi ei saaks pärast tagasi ajada, nagu tundus et ta kõigega tegi, kui jutt nii kaugele jõudis et mingis punktis rahul ei oldud.

Esimene kõne oli 4 min teine 8.

Järgmine päev siis algas meie meistrimehe "remondi" remontimine. Maaler tegi tööd ja poiss hakkas põranda alla sisse lammutama. Kohe oli selge et isolatsiooni kuskilt vastu ei vaata, ja pärast koridori kinnivalatud põranda lammutamist paistis et nad olid kasutanud seal ära terve 30kg'ise koti kipsikrohvi. Veidi jõudis ka vannitoast lammutada ja sealt vaatas vastu see mullikile laadne asi mis parketi alla pannakse ja selle all must kile, mille all olid siis külma ja soojavee torud, ja ikka kõrvuti.

Ülejärgmine päev lammutamisega jätkates, ehk siis täna, sai keset põrandat jooksvad torud paljastatud ja sealt alt tuli üllatusi veel lisaks. Näiteks wc poti all, oli betoon kohati valatud 3 cm paks ainult. Eks nüüd tundub et terve vannitoa valu on üks suur nali seal. Sein tuleb samuti siis sealt ühest kohast poisil nüüd lahti võtta kus segisti torud jooksevad (plaadid, kips ja osb).

Uurisime ka meistrimehe soovitajalt, millepõhjal ta teda soovitada oskas. Ja tuli välja et ta siin külavahel nii mõneski korteris remonti teinud kus tädid ja vanemad meesterahvad olid väga rahul olnud selle kiire ja viisaka mehe tööga. Küsimuse peale kas mõni ehitusmees ta tööd ka näinud on, ei osand neiu vastata.

Siinkohal tunnen et mulle se oli kohati isegi õnnelik õnnetus, et see jama ei saanud seal lõpuni viidud, muidu kes teab kaua see niiskus ja seened oleks põranda all möllanud kuniks see kas põranda oleks läbi mädandanud või alla korrusele oleks jõudnud.

Kui häkkeritele tehakse arvuti ja interneti kasutamise keeld ja roolijoodikutelt võetakse juhtimis õigus ära, siis see mees peaks ehitamise keelu päris kindlasti saama, eriti veel kui ta oma vigade tunnistamise asemel otsustab nimodi valetada. Aga see on võibolla ainult minu isiklik arvamus.

Ja milline kohutav eeskuju ta oma noorele praktikandile on käitumises ja töövõtetes. Seesama kord, kui ta mu poisil ähvardas hambad sisse lüüa, oli ka abitööline tal seal. Selles kolmes minutis, mis poiss mul seal oli, sõimas veel meistrimees teda ja ütles lause: ,,Mis sa arvad, et me käime siin pihku tagumas või?". Ja nüüd siinkohal seda tehtud tööd vaadates, tekibki küsimus, et mida nad siis seal need 166 tundi tegid, mille eest mina maksin. Sest nüüdseks juba see 90% nende tehtud töödest hakkab lähenema 95le protsendile mis tuleb üle teha või uuesti.

Ja ka edaspidi lasen ma kõik ületehtavad defektid dokumenteerida ja sinna samma üles panna.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10956
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 319 korda
On tänatud: 384 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Vikinella kirjutas:... Rääkis et see on talle nagu väga isiklik rünnak ja töö seal oli kõik poolik. Ütles et värvitaksegi niimoodi et värv pannakse peale et vead välja tuua ja see on nagu koolis on A B C. ...
See on hästi usinate maalrite meetod, kes viitsivad teha asja praktiliselt valmis ja seejärel hakata kulutama aega parandustele. Et parandustele kuluv aeg mahuks ikka sinna "töönormide" ajakulu piiresse, peavad nad ennast sellevõrra kiiremini liigutama. Lihtsalt minu teooria selle peale esimest värvi oma töö vigade paranduste tegemise kohta.
Enda kohta arvan, et olen lausa laiskuse etalon. Vahest ikka juhtub, et peale kruntimist on mõned kohad, mis tahavad parandamist, aga peale põhivärvimist väga harva. See, et mul on ka parandusi vaja teha, näitab, et olen tegija, sest tegijal ikka juhtub, aga sinu esimene maaler on lausa TEGIJA. :)
Oruehitus
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 24 Jaan 2016, 17:52

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas Oruehitus »

Eks loo moraal olegi,et päris võõraid ei tohiks tööle võtta.Võiks olla kellegi tuttava soovitusel,või netilehekülg või mingisugunegi pidepunkt.Ka vähempakkujad on kahtlased olgu selleks siis tunnitasu või tükitöö,sest mille arvelt see tuleb-eks ikka lõppkvaliteedi arvelt.Edu kõigile järgmistes ettevõtmistes!
clondike
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 378
Liitunud: 10 Jaan 2015, 21:13
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 9 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas clondike »

Eks tagantjärele targutamine on viljatu tegevus, aga siiski - juba esimeses postis mainiti seda hammastega tehtavat tegevust - et jääb mõistetamatuks, millisel alusel suudaks ise töösuhet üldse jätkata sellisel puhul?
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10956
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 319 korda
On tänatud: 384 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

clondike kirjutas:Eks tagantjärele targutamine on viljatu tegevus, aga siiski - juba esimeses postis mainiti seda hammastega tehtavat tegevust - et jääb mõistetamatuks, millisel alusel suudaks ise töösuhet üldse jätkata sellisel puhul?
Kui panna ennast tellija asemele, siis millegipärast on mul kõhklusi ei ole, aga on kahtlusi, et ei oleks see siiani tehtu ka ilma selle teemata paremaks läinud selle "ehitaja" poolt. :)
andyc
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 34
Liitunud: 14 Okt 2007, 10:38
Asukoht: Põlva/Tartu
On tänanud: 13 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas andyc »

Eks sel põhjusel peab töömehelt nõudma referentside näitamist. Kõige parem on seda näha pildi, mitte jutu kujul.
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 840
Liitunud: 07 Jaan 2008, 19:31
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Ei viitsinud kõiki postitusi läbi lugeda, tööjälg on väga kehva..., aga...kas palkasid abitöölise või spetsialisti?
Kui tellisid abitöölise, abitöölise hinnaga, said täpselt seda, mida tellisid, kui tellisid nö. spetsialisti, abitöölise hinnaga, said samuti, mida tellisid, kui tellisid spetsialisti ja maksid talle ka spetsialisti hinda, siis said petta!
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
admin
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 124
Liitunud: 11 Veebr 2016, 19:45
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 2 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas admin »

Päris huvitav teema, ehitajate eneseõigustamine hakkab juba arstide kurikuulsat ringkaitset meenutama.
Ei kehti neile ülejäänud tööde ja ametitega võrdsed tingimused kus kvaliteedi üle otsustab töö tellija, ehituses on suhtumine, et töö kvaliteet on ehitaja otsustada. ulme...
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10956
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 319 korda
On tänatud: 384 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

admin kirjutas:Päris huvitav teema, ehitajate eneseõigustamine hakkab juba arstide kurikuulsat ringkaitset meenutama.
Ei kehti neile ülejäänud tööde ja ametitega võrdsed tingimused kus kvaliteedi üle otsustab töö tellija, ehituses on suhtumine, et töö kvaliteet on ehitaja otsustada. ulme...
Kas sa ikka lugesid MÕTTEGA kõiki kommentaare? Seda teemat lugedes sain ainult paar seda jama korraldnud pooldavat kommentaari. Ja sina nimetad seda ringkaitseks?
Arsti praak maetakse/põletatakse+maetakse maha ja järgi jäävad ainult mälestused arsti apsakatest. Meelde tuleb arsti praak ainult maetu/tuhastatu sünni- ja surmakuupäevadel. Paratamatusega lepitakse! Plaatija praak on silme ees iga kord sital käies ja seal käivad peale korteriomanike ka nende külalised. See plaatija jama on ka tulevastel põlvkondadel aastateks silme ees ja võib mõnele tekitada isegi terviserikkeid, tekib kõhukinnisus ehk sitt jääb kinni. Vot see on juba probleem, mille põhjustele ei suuda isegi arstid tulla! :)
andyc
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 34
Liitunud: 14 Okt 2007, 10:38
Asukoht: Põlva/Tartu
On tänanud: 13 korda

Re: (VÄGA)Viletsalt plaaditud vannituba. Mida annab päästa?

Lugemata postitus Postitas andyc »

admin kirjutas:Päris huvitav teema, ehitajate eneseõigustamine hakkab juba arstide kurikuulsat ringkaitset meenutama.
Ei kehti neile ülejäänud tööde ja ametitega võrdsed tingimused kus kvaliteedi üle otsustab töö tellija, ehituses on suhtumine, et töö kvaliteet on ehitaja otsustada. ulme...
Käisin hulk aastaid tagasi Tallinnas ühes eramajas maalritöid tegemas. Tegemist oli nõuka-ajal valminud majaga, millele tuli viisakas välimus anda. Sai valmis, silmale kena vaadata. Aga perenaisele ei sobinud. Käis loodiga üle, kõik kohad loksusid. Ei meeldinud talle ka värvi liiga tugev struktuur. Käisid teised maalrid üle, lugu läks maksma 18 000 krooni. Lõpuks läks direktrissi arvamus nii delikaatseks, et isegi meisterplaatija paigaldatud plaadid olid kõikjal kõverad ja nihkes. Võin öelda, et plaatija oli väga tugev oma alal, tõeline proff. Lihtsalt mõnele inimesele ei sobi miski. Jäigi sellelt objektilt 10 tonni saamata. Võta siis kinni, kellel õigus peaks olema. Aga nagu eelpool öeldud, siis maalritöödele saab adekvaatse hinnangu anda vaatega pooleteise meetri kaugusel viimistletud seinast... Kes seda tööd teinud ei ole, ei mõistagi seda väljakujunenud normi põhimõtet.
Vasta