kõdunev õunapuu
siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
-
- külaline
kõdunev õunapuu
Lugemata postitus Postitas kysimus1 »
Õunapuul on äralõigatud oksa kohal tekkinud kõdunev auk, lisaks läheb sinna vihmavesi sisse. Kas oleks mõtekas kõduenud materjal välja kraapida, lasta augul natuke kuivada ja siis täita auk tsemendist ja liivast tehtud mördiga, eesmärk selles, et rohkem vihmavett enam sisse ei läheks?
Või on olemas mõni parem lahendus, et edasi kõdunemist vähendada?
Või on olemas mõni parem lahendus, et edasi kõdunemist vähendada?
-
- külaline
Re: kõdunev õunapuu
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Sinna ka http://aiandus.ee/foorum.php
Ja pilt, siis on ava suund ja ulatus näha.
Peaks muidu ikka mitte ainult välja kaapima vaid võimalusel puhtaks lõikama aga iga ava kujuga pole enam head varianti
Mört märgub.
Ja pilt, siis on ava suund ja ulatus näha.
Peaks muidu ikka mitte ainult välja kaapima vaid võimalusel puhtaks lõikama aga iga ava kujuga pole enam head varianti
Mört märgub.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 57 korda
- On tänatud: 41 korda
Lugemata postitus Postitas rein113 »
Betooniga tänapäeval enam plommida ei soovitata, sest see ei kaitse tegelikult. Kata see lõikekoht nt mingi plaadiga vmt. Mul on aias üks sarnane oksakoht, tegin puhtaks ja puurisin allossa ava, et vesi sisse ei jääks.
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
- hambakari
- Ehitusspets
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas hambakari »
pilt oleks hea jah, aga üldiselt tuleks kõik mäda mingi aparaadiga maha lõigata(mootorsaag+relakas) ja hiljem siis (roheline)pookevaha peale määrida. teatud aja pärast hakkab siis ise kinni kasvama.
samas mingi väike katus ei teeks ka algul paha, kui vigastus ebasoodsa nurga all on. ja üldiselt tuleks siis kõik lõikamised juba eos u. 2-5mmmm tüvest kõrgemalt teha, et ise kinni kasvaks...
samas mingi väike katus ei teeks ka algul paha, kui vigastus ebasoodsa nurga all on. ja üldiselt tuleks siis kõik lõikamised juba eos u. 2-5mmmm tüvest kõrgemalt teha, et ise kinni kasvaks...
-
- külaline
Oks on siis tüvest liiga kaugelt maha lõigatud või muidu tõbi sisse pääsenud. Suuremad kolded paraku enam ise kinni ei kasva. On siis nii nagu on. Puhastamisest on ehk see abi, et niiskus kuivab kiiremini ära ja aeglustab seda kahjustuse protsessi.
taastaja
taastaja
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kysimus1 »
ok, eks see betooniga täitmine oli selle mõttega jah et vihmavesi enam sisse ei saa rohkem.
Konkreetsed lõiked olid tehtud päris tüve lähedalt. Aga tüve kallak selline, et vihmavesi ei jookse maha.
Mis puutub üldse lõikamisse, siis kõik lõiked paraku ikka kinni ei kasva, olenemata vahaga katmisest või mitte katmisest. Kui ikka lõikad suure haru horisontaalse lõikega maha ja kuigi lõikekohast allapoole jääb nooremaid elujõulisi oksi, siis see lõikekoht enam kinni ei kasva vaid koor hakkab maha tulema. Eks see ole vanade ja algselt halvasti kujunadatud puude viga, kui tahata madalamaks lõigata.
Konkreetsed lõiked olid tehtud päris tüve lähedalt. Aga tüve kallak selline, et vihmavesi ei jookse maha.
Mis puutub üldse lõikamisse, siis kõik lõiked paraku ikka kinni ei kasva, olenemata vahaga katmisest või mitte katmisest. Kui ikka lõikad suure haru horisontaalse lõikega maha ja kuigi lõikekohast allapoole jääb nooremaid elujõulisi oksi, siis see lõikekoht enam kinni ei kasva vaid koor hakkab maha tulema. Eks see ole vanade ja algselt halvasti kujunadatud puude viga, kui tahata madalamaks lõigata.
-
- külaline
Re:
Oksa mahavõtt peabki olema tüve lähedalt, ilma vähimagi köndita.
Võibolla ma ei kujuta probleemkohta eriti õieti ettegi.
Kinni kasvavad tüvel mu meelest vaid nii lõigatud oksakohad, kust koor saab üle kasvada, kui seal mingit nakkust ka sees pole või loomad koort ära ei riku. Mul on 7-8 aastaga täiesti kinni kaetud selline peopesast suurema läbimõõduga oksa mahavõtukoht. Uuemad on veel sellised servadest valliga kokkutõmbuvad kooremulgud.
Üks küll lõigetest läks koledaks, mis jäi taeva poole ja servas oli mingit musta kribu. Oks polnud ainult lõigatud, varem osaliselt murdunud. S--- haav armistumiseks sai.
Küsisid kuskilt aiainimeste juurest? Pildiga?
Võibolla ma ei kujuta probleemkohta eriti õieti ettegi.
Kinni kasvavad tüvel mu meelest vaid nii lõigatud oksakohad, kust koor saab üle kasvada, kui seal mingit nakkust ka sees pole või loomad koort ära ei riku. Mul on 7-8 aastaga täiesti kinni kaetud selline peopesast suurema läbimõõduga oksa mahavõtukoht. Uuemad on veel sellised servadest valliga kokkutõmbuvad kooremulgud.
Üks küll lõigetest läks koledaks, mis jäi taeva poole ja servas oli mingit musta kribu. Oks polnud ainult lõigatud, varem osaliselt murdunud. S--- haav armistumiseks sai.
Küsisid kuskilt aiainimeste juurest? Pildiga?
- hambakari
- Ehitusspets
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas hambakari »
ma lasin ükskevad mitu mädand puud poole tüve ulatuses saega haljaks ja suve lõpuks olid kõik haavad juba äärest kinni
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu