Ehitan vanasse majja sauna. Plaan jätta leili ruumis 1 sein vanat palki välja, ei taha nii ilusat seina voodri alla peita. Jääb siseseinaks. Küsin, et kas on mõistlik mõte? Millega töödelda-viimistleda, tihendada? Eriti palgi vahe kohad ja suuremad praod. Et visuaalselt ka ilus jääks.
Tänud!
vana palksein leiliruumis
saunad, santehnika, boilerid jne
-
- külaline
Re: vana palksein leiliruumis
Lugemata postitus Postitas fgh »
Kui otsest veega märgumist pole ja ohtlike õhulekete oht on olematu, siis saunasupi ja enne seda lihvida vms.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 83 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas aero »
Pragude ja vahede juures saunasupist väga palju kasu ei ole
.
Vanasti tihendati palkide varad turbasamblaga. Ma kasutasin vanast palgist saunaseinu üles ladudes sedasama materjali ja väga kena jäi. Nii leili- kui ka pesuruumis. Moodsam variant on linavilt aga sammal on kenam. Eriti kui mõnest praost seda rohkem ripub ... maitseasi muidugi.

Miks fgh märgumisest räägib, mina aru ei saa. Ei juhtu palkseinaga midagi kui vahepeal märjaks saab. Küll ära kuivab. Oleks mul survepesur käepärast olnud, oleks sellega oma seinad üle pesnud (v.a. sammal varades).

Vanasti tihendati palkide varad turbasamblaga. Ma kasutasin vanast palgist saunaseinu üles ladudes sedasama materjali ja väga kena jäi. Nii leili- kui ka pesuruumis. Moodsam variant on linavilt aga sammal on kenam. Eriti kui mõnest praost seda rohkem ripub ... maitseasi muidugi.
Miks fgh märgumisest räägib, mina aru ei saa. Ei juhtu palkseinaga midagi kui vahepeal märjaks saab. Küll ära kuivab. Oleks mul survepesur käepärast olnud, oleks sellega oma seinad üle pesnud (v.a. sammal varades).
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 57 korda
- On tänatud: 41 korda
Lugemata postitus Postitas rein113 »
Hunt, räägi, kas see asi on vahepeal edenenud? (Saladuskatte all mainiksin, et vanale majale lisavad ajastutruud vanad materjalid ja lahendused vaid lisaväärtust.)hunt10 kirjutas:Ehitan vanasse majja sauna.
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mmkk »
Meil on vana taastatud palksaun.
2 välisseina on leiliruumis seespool ilma igasuguse katteta, väljast soojustatud, tuuletõke ja vooder peal.
Seest lihvisime palgi puhtaks ja linaõliga üle.
Välimus kena ja saunas saab kah käidud.
2 välisseina on leiliruumis seespool ilma igasuguse katteta, väljast soojustatud, tuuletõke ja vooder peal.
Seest lihvisime palgi puhtaks ja linaõliga üle.
Välimus kena ja saunas saab kah käidud.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Saun peabki palgist olema. Kivi kiiresti soojakskütmisega saab sauna soojaks oluliselt pikema ajaga ja suurema kütmise kuluga. Läbi soojustatud karkasseina aga ei saa ruumist väljutada niiskust. Siis peaks saun olema kilekotis ja vaja sundventilatsiooni. Kui rääkida siseseintest, siis regulaarselt kõetavates ruumides palkseina kasutamise pärast ei pea muretsema. Kui näiteks on põrandaküte, siis see kuivatab peale sauna kasutamist nii sise kui välisseinad. Küsimus on ainult selles, kuidas on korraldatud hoone niiskuse eraldus. Palkmajal väljub niiskus ise, kilekotimajal vaja ventilatsiooniga aidata.
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit