vahelae tugevdamine

cYr
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 2
Liitunud: 13 Mär 2007, 12:38

vahelae tugevdamine

Lugemata postitus Postitas cYr »

Hei!

Suur mure on, tahaks saada infot, kuidas edasi toimida.

Nimelt sai soetatud majakarp ja nüüdseks on selgunud, et arendaja on konkreetselt koonerdanud vahelae talade paksuse, kvaliteedi ja kvantiteediga.

Hetkel on seis selline:
Pilt

Ehk kogu lagi seisab kahel 100x200 tavalisest puidust taladel. (projektis ettenähtud 5 * 100x300 liimpuitalade asemel). Talade külge on kinnitatud 5x200 prussid ~60 sammuga. Probleemiks ka see, et lagi on juba kaetud puitlaastplaadiga jne.

Siin veel üks pilt, kuidas see lahtiselt välja nägi: PILT

Selgelt on nendest kahest talast vähe. Üleval veidike hüpates vapub põrand 1-2 cm julgelt.

Kuna talad asuvad täpselt silluste peal, siis allapoole ristlõiget suurendada ei saa. Posti ei tahaks samuti taladele alla panna. Metalltala samuti ei tahaks risti peataladega panna, kuna see tooks lage liiga palju allapoole...
Samuti ei tahaks väga palju olemasolevat lage lõhkuda...

Kas sellest oleks abi, kui paigaldada praeguste talade kõrvale ja omavahel kinnitada 100x320 liimpuittala, mis toetab mõlemalt poolt fibo seinale. Ning olemasolevale 100x200 talale kinnitada ilma fibole toetamata alla 100x120 liimpuittala. Viimane siis suures osas ilu pärast, et moodustuks ühtsena näiv puittala, mis jääb avatud õhuruumis nähtavale, samas aga suureneb ka tala ristlõige, mis peaks vähendama läbipainet.

Ning lisaks veel olemasolevate talade vahele keskele fibo seintele kandma jääv 200x320 liimpuitala.

Ehk siis plaan selline: Pilt

Mis te arvate, kas keegi oskaks reaalselt kogemusest öelda või ära arvutada, kas selline konstruktsioon on piisavalt jäik...
Väga teretulnud on ka teistsugused lahenduseideed...

Tänud juba ette
2korda2
-
Postitusi: 1371
Liitunud: 03 Apr 2006, 13:36
Asukoht: Tartumaa
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Nagu aru saan, oli karbi ostmisel detailne projekt olemas, kus need liimpuittalad ette nähtud? Sellisel juhul arendaja jutule ja tehku korda!
Kui see pole võimalik...
Mina võtaks kogu kaadervägi lahti, paneks keskele ikkagi FIBO-le toetuma ühe raudtala ja siis ristipidi prussid. Seal jääks sildeks 3,35m - pole just palju. Endal sai sarnaselt lahendatud 6x6m garaazi lagi, millele kivikatust oli vaja toetada.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Vasta