Tuhmid laigud

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Kaira
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 20 Sept 2014, 13:04

Tuhmid laigud

Lugemata postitus Postitas Kaira »

Käsil duširuumi remont. Pahteldasin seinad niiskuskindla pahtliga kus vaja, seejärel tegin üle niiskustõkkega kaks korda. Nüüd olen värvinud kaks kihti niiskuskindla värviga (Interior bath).
Kahjuks aga kumavad pahteldatud kohad üldisel taustal tuhmilt läbi. Mul on veel värvi järel, et kolmas kiht peale kanda, kuid kas see võtab need tuhmid kohad ära?
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10923
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 312 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Tuhmid laigud

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Milline on värvitoon? Kas värv tooniti A või C baasile? Kui C baasile, siis on soovitatav eelnevalt kruntida sarnast tooniga kruntvärviga. Sarnasega sellepärast, et C-baasil kruntvärve ei ole või vähemalt mina ei tea ja olen lasknud toonida A-baasile, aga üks-kaks astet tumedamat tooni(kruntvärv kuivab heledamaks).
C-baasile toonitakse üldiselt erksamad värvitoonid.
Proovi veel kolmas kiht ja vaata uuesti. Kui see ka ei aita, siis Caparoli on tootevalikus selline värv nagu Indeko Plus ja see peaks toimima igal juhul.
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 840
Liitunud: 07 Jaan 2008, 19:31
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Re: Tuhmid laigud

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Kuna kirjelduse kohaselt tegid kohtparandused, siis arvan, et viga on pahtelduses, niiskuskindlad värvid katavad väga hästi ja asi on proosalisem, kui eelpool mainitud. Kui oled töövõtetega mööda pannud erinevates etappides, siis võibki anomaaliaid esineda.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Valez666
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 126
Liitunud: 01 Aug 2014, 03:55
Asukoht: chicago USA
On tänanud: 3 korda

Re: Tuhmid laigud

Lugemata postitus Postitas Valez666 »

K6igepealt vaata seda asja natuke t6sisema pilguga, mida sa seal n2ed? Kas pahteldused on kyhmus/lohkus, kas tegu on ime 6rna textuurse muutusega? 10 korda yle v2rvitud raipe seina voi lae peale pahtlit paned j22b pahtelduskoht imesile, ylej22nud v2rvi rulli mustri k6rval n2iteks teinekord. Korralik krunt v6ib aidata. Aga ma arvan ainuke tehase kvaliteeti lahendus on ikkagi laus pahtel, ilma selleta et k6lba eestis
Kaira
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 20 Sept 2014, 13:04

Re: Tuhmid laigud

Lugemata postitus Postitas Kaira »

Tänan vastajaid!
Mulle öeldi, et duširuumi jaoks mõeldud värvid ongi saadaval ainult A-baasil. Seetõttu oli isegi tegu värvitooni valikuga, sest igasugust tooni(just tumedamat) ei saagi. Õnneks minu soov oli piiripealne, ei tahtnud liiga heledat.
Värvi käisin otsimas kolmes poes ja küsisin, kas on vaja osta ka kruntvärv, kuna mul on osa pahteldatud pinda. Igal pool öeldi, et niiskustõkkest piisab.
Nüüd olen kolmandat korda üle värvinud ja teatud nurga alt vaadates on pahteldatud kohad ikka tuhmimad. Võibolla tõesti kasutasin pahteldamisel valet tehnikat nagu Manowar arvab, ehk oleks pidanud niiskuskindla pahtli mõne peeneteralisema viimistluspahtliga üle tegema?
Lauspahtelduseks nagu Valez666 soovitab mul jaksu polnud, pealegi oli ülejäänud pind korralik.
Aga rohkem ma üle värvima ei hakka, las jääb nii.
Kuid mul on ees koridori värvimine. Ka seal on vaja mõnes kohas pahteldada, kas peaks sinna kruntvärvi peale panema? Kunagi värvitud mati lateksvärviga ja nüüd teen samasugusega üle. Ise mõtlen, et tuhmi pinna puhul ei jää ka need pahteldused silmatorkavalt teistsugused või siiski?
Valez666
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 126
Liitunud: 01 Aug 2014, 03:55
Asukoht: chicago USA
On tänanud: 3 korda

Re: Tuhmid laigud

Lugemata postitus Postitas Valez666 »

Matt v2rviga kindlasti saab tulemus parem v6rreldes l2ikiva v2rviga. Kui hirm suur ja kvaliteet ennek6ike pane lauspahtel ja korralik krunt ja matt v2rv. Niimoodi peaks ikkagi saama parem ju. Kui lauspahtel yle j6u ja m6istuse k2ib aga korralik peab olema lase siis elektri pealt lihvariga vana v2rvitud sein yle. Saab ka niimoodi aga see ilu tuli nagu v2ga raskelt k2tte
jaanus.riiel
külaline

Re: Tuhmid laigud

Lugemata postitus Postitas jaanus.riiel »

Kas tegid lauspahtelduse, vōi ainult kohati? Kui kohati, siis kaldun arvama, et sa ei kruntinud pahteldatud kohti enne vārvimist.
John Doe
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 69
Liitunud: 21 Mai 2011, 20:31
On tänatud: 2 korda

Re: Tuhmid laigud

Lugemata postitus Postitas John Doe »

Teinekord kasuta sellisel juhul niiskindlat kruntvärvi (bindo base, special primer) need väga hea kattevõimega ja ei vaja eraldi niiskustõket. Ja ma ei tea kus poes sa käinud oled aga vannitoa värve toodavad kõik suuremad värvitootjad C baasi
Vasta