tuuletõkke vuugi tihendamine

kuidas soojustada oma elamist
w.k
külaline

tuuletõkke vuugi tihendamine

Lugemata postitus Postitas w.k »

Tere!

Siit-sealt lugenud, et tuuletõkkevuuki ei maksa täita montaaživahuga, vaid:
a) mastiksiga
b) hermeetikuga
c) teibiga

Paraku pole leidnud kunagi, mis konkreetne toode nende soovituste taga peitub ja millist eluaega (tuulepidvust) see garanteerib. Ehk siis kogenumad ütlevad välja konkreetseid tooteid, millega Viisnurga puitkiuplaadi vuuke täita/katta?

Praegu on plaan kasutada Pro Clima Tescon ehitusteipi, millel peaks väidetavalt olema 30 aastat garanteeritud naket.

Lisaküsimus: 12mm plaadile öeldakse, et võiks vuugi jätta 3-4 mm. Aga punniga 25mm plaadil?

Aitüma ette,

Gunnar
antonsi
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 221
Liitunud: 16 Apr 2014, 11:04
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 13 korda

Re: tuuletõkke vuugi tihendamine

Lugemata postitus Postitas antonsi »

enrico-
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 170
Liitunud: 30 Okt 2010, 14:52
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 3 korda

Re: tuuletõkke vuugi tihendamine

Lugemata postitus Postitas enrico- »

See ühendus on ka meile probleeme tekitanud. Ise oleme selles olukorras lasknud kile ja plaadi ühenduskohale vähepaisuvat montaazivahtu - sellisel juhul peab leiutama mingi raskuse peale, et kile üles ei suruks.

Antud õpetusest on meile kindlasti edaspidises töös kasu!
heints
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 225
Liitunud: 11 Sept 2008, 21:45
Asukoht: Kuressaare 53401861
On tänanud: 62 korda
On tänatud: 16 korda
Kontakt:

Re: tuuletõkke vuugi tihendamine

Lugemata postitus Postitas heints »

Ma paneks kõik liited ikka mehhaaniliselt kinni, ühenduskoht jääks lattide või lati ja plekiriba vahele. Silikooni ka muidugi senna vahele. Roheline tuuletõke kipub erinevates niiskus režiimides mängima.
Heino Soon. Kuressaare
rocksmith
külaline

Re: tuuletõkke vuugi tihendamine

Lugemata postitus Postitas rocksmith »

Tere.
Siin sarnane probleem. Tahaks panna toa lae peale soojustust ja tuuletõket. Tegemist maja juurdeehitusega ca 20 ruutu. Toa peal lahtine eterniit katusealune. Muidu kõik tore kuid maja välisseina poolses otsas kus sarikad ja laetalad kokku jooksevad on vaja tuuletõket kõvasti lõigata ja sobitada. Ta peab ju välisseina plaadiga ja sarikatega kokku jooksma. Nüüd küsimus, kas selleks sobib ka happeline nt. sanitaarsilikoon mida eelmisest korrast mitu tuubi järel? Ja mida see neutraalne endast kujutab? Kas see on lateksi baasil?
Lugupidamisega.
fgh
külaline

Re: tuuletõkke vuugi tihendamine

Lugemata postitus Postitas fgh »

Punniga plaadile ei jääta paisumisruumi, see on punni ehitusse sisse tehtud juba. Ilma punnita plaadil on mõistlik kõik jätkud liistude alla panna ja mehaaniliselt kinnitada. Silikooni jätaksin mina mängust välja, maja ehitusel tuleb vaadata kestvust ajas !!

Maja ehitatakse silmas pidades 30 või 50 aasta kestvust, seega peaks ka kasutatavad materjalid olema suutlikud vastu võtma seda väljakutset. Silikoon seda pole. Võime rääkida liimsilikoonidest äärmisel juhul. Pu mastiksid ja butüülmastiksid on parimad lahendused. Ise pean lugu butüülist ja butüülteipidest. Viisnurga plaadil on teip suhteliselt kasutu just selle nn mängimise pärast. Teibiga lahenduste korral on minu nägemist mööda kruntimine äärmiselt vajalik.
Üldiselt tuleks tuuletõkke küsimused lahendada selliselt, et igasugu tihendamised ei oleks vajalikud või on viidud miinimumini.

Antud järelvalve katse on muidugi hea, aga kahjuks meil ongi sellised järelvalved kes ei oska sellist sõlme lahendada. Antud kohas tuleb aluskattele teha Y sisselõige, räästasse paigaldatakse kaks kihti aluskatet ja 99% murest on lahendatud, jääb vaid mastiksiga minimaalne tihendamine kohtades kus on nake ! Muidugi kui tegu remondiga ja mingi vasja tegude parandamisega, siis on teine asi.

Neutraalne silikoon tähendab seda, et sees pole hapet, praegusel juhul äädikhapet. Mina seda ei kasutaks eelpool kirjeldatud põhjustel. Lõigake plaat võimalikult täpseks, vajadusel täitke suuremad tühimikud pu vahuga ning katke butüülmastiksi või teibiga.
nobenäpp
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 63
Liitunud: 26 Veebr 2013, 17:06
On tänanud: 13 korda

Re: tuuletõkke vuugi tihendamine

Lugemata postitus Postitas nobenäpp »

Tere.
Baumax soovitab lae peale tuuletõkkeks PE paberit . Mida sellest arvate?
Või on plaat parem?
Vasta