Kas kontaktor sobib

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
boiler
külaline

Kas kontaktor sobib

Lugemata postitus Postitas boiler »

Tere, kas keegi oskaks öelda, kas programmkellast THEBEN Saadava pingega saab 4kW boilerit lülitama panna CHINT kontaktoriga NCH8-20/20. Kontaktorile on peale kirjutatud 20A ja 9A. See mis kellast tuleb on selge -ülemised kontaktid vana kontaktoriga (elektriku pandul) oli ka nii tehtud, kuigi kontaktorit valmistav firma oli teine ja lülitatavaid kontakte oli kummagis otsas üks (alumised). Sellel aga on alumisi kontakte kummagis otsas kaks. Kuhu siis boileri lülitamine ühendada- vasakpoolsete või parempoosetega- Kas kontaktidele 1 ja 2 või 3ja 4.
Tänud kui keegi leiab aega vastata !
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Re: Kas kontaktor sobib

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Selleks, et selliselt postitatud küsimusele vastata, peab vastaja kas kõiki neid komponente tundma või hakkama nende tootekirjeldusi netist üles otsima - miks peaks keegi sellele oma aega kulutama :scratch:

Kui sa mõne lingi tootelehele ja mõne pildi oma komponentidest siia üles laeksid, oleks lugejatel palju lihtsam oma seisukohta kujundada :hello:
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Sellel kontaktoril on lihtsalt kahed kontaktid, ükskõik kumma ühendad või paralleelselt. Ainult kas 4kw boiler on tõesti ühendatud ühefaasilisena? 17A voolu, milline kaitse seal ees on ja milline kaabel?
boiler
külaline

Tere taas, koridori kilbist kahjuks valgustehnilistele tingingimustele pilti polnud võimalik teha ja boilerit uurides selgus, et võimsus on 3,2 kW (elektrik 5aastat tagasi ütles, et 4) Seda minu kontaktori ( 20A ja 9a) pilti ma netist ei lea- väga palju samasuguseid, kuid mõlemad kontaktori (minu) chint ahelad 20 A ja 9A vist peaks olema, isegi kuni 50-ni on neid DIN latile kinnitatavaid CHINT tooteid
Peal on niisugused kirjad:
CHINT
NCH8-20/20

A1
I 1 3
_____ I_________ I I
! 220/ 230V !_
!______________! I I
I 2 4
A2
Ie (AC-7a) 20A

Kõigile ilusat õhtut !!!
Ie-(AC-7b) 9A

Ue 230V
UI 500v

AC7a 4kW
AC7b 1,2kW

IEC 61095 EN61095
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui on 3,2kW, siis väga hea. Ühenda, nagu ma eelmises postis kirjutasin.
boiler
külaline

Küülalisele-
Jah, tegu on ühefaasilise korteri ühendusega, kaabel koridorist boilerisse on 6mm- ehk jälle elektriku liialdus, et raha saada? Tegelikult neid materjaalseid apse oli tal palju- ei usu enam ühtegi elektrikku , soovitan teistele ka seda!
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

boiler kirjutas:ei usu enam ühtegi elektrikku , soovitan teistele ka seda!
Siis ei ole tõesti midagi teha, nimelt olen üsna elektrik ...
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Küülaline kirjutas:
boiler kirjutas:ei usu enam ühtegi elektrikku , soovitan teistele ka seda!
Siis ei ole tõesti midagi teha, nimelt olen üsna elektrik ...
Aga miks sa siis pöördud selle teemaga elektriku jutule?
boiler
külaline

Elektrikke on Eestis ma arvan 500 ikka, see on nagu see, et igas karjas on ka musti lambaid, ei maksa nii hellik olla, et kohe ringkaitse tekitada ja öelda, et kui elektrik, siis jumal taevas. Elu õpetab, et kui võõras elektrik on oma töö teinud, siis tuleb lasta teisel üle kontrollida ja iga puudus mis teine leiab maksab näiteks 100 euri, mis läheb esimese tasust maha- see ongi elektrikute mitteusaldamine, kuid milleks seda jama vaja. Valestitegija (tegelikult juhtunud asi) ütleb kuu aja pärast nagunii, et see pole minu tehtud. Ja kuipalju siin foorumis(eile lugesin pikemalt) elektrik oma vale nõuande peale ütleb, et "ütlesin valesti, ma nüüd lähen häbenen natuke". Ja see, et iga küsimuse peale on, et ei saa, ei tohi-kutsu elektrik, kurat kas te olete näljas või... seda ju ei paista- igal uhkem auto , kui teisel. Minu viga, et 5 aastat tagasi ei lasknud üle kontrollida. Näiteks pliidile on koridoris kaitse 32A, ees on RVK (40A , 25A ju ei saagi panna), pliidi ühenduskarbist vedas elektrik vannituppa pesumasina pistikupesale kaabli põranda alt- 1,5mm2 (soojenemine pidi olema "lubatud 70 kraadini ja 1,5 mm2 on just piiri peal") ja pani vannituppa kilbi, kus on 16A kaitse ja RVK (RVK ju oli juba pliidi 6mm2 kaabli ees. Samas kõik pistikupesad on ühe 16A kaitsme all ja ja valgustusele on hoopis RVK pandud. Eile klõpsimisega katsetasin. Vot elektrikud!!!!
Tegelikult on selles foorumis vähe elektriala inimesi sõna võtnud, ei tea kas tõsisem osa hoiab sellest kemplemisest kõrvale. Eile lugesin kuidas elektrik koorib kaabli paljaks, et seina sisse freesitud vakku ära mahutada- no tule taevas appi , mida seal koolis õpetatakse. Sama paistis silma üks tegelane, kes korduvalt ootas õige lahenduse ära ja siis resümeeris seda oma tarkuse pähe, naljakas või kes ta oli.
Siin võiks veel pikalt jätkata, kuid aitab küll, ega seepole saladus, et inimesed näevad ja kuulevad kõik seda mehikeste enda ületähtsustamist. Iga mees saab elektritööga hakkama, kui mees on ja äpud peavad kemplema oma tunnistuse õigustuseks- ju siis on korduvalt pihta saadud. Vanasi mehed tegidki kõik ise.
Ja veel keegi ei sunni ju vastama, see pole kellegi isiklik foorum, kui ei sobi - ole vait!!!
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

boiler kirjutas:äpud peavad kemplema oma tunnistuse õigustuseks ... keegi ei sunni ju vastama, see pole kellegi isiklik foorum, kui ei sobi - ole vait!!!
Praegu oled küll sina üksi see äpu, kes siin kempleb. Juba kolmandas postituses ma kirjutasin, kuidas tuleb ühendada, sellel kontaktoril on lihtsalt 2 sõltumatut kontakti, mis kannatavad aktiivkoormusel kuni 20A.
TumeTumba
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas TumeTumba »

boiler, ma arvan, et Eestis on elektrikke kordades rohkem kui 500. olen näinud mitut brigaadi kus meestel erialast kooliharidust pole. termineid ja paigaldise ehituse põhimõtteid ei tunta, projekti järgi ehitada ei osata, töö käib mõne kogenuma käe all. kui see mees puudu on, siis on käed rippu. aga nemad on kah elektrikud. kui sellise otsa satud, siis ära garantiid oota.

küsimus sulle: sa räägid kummalistest kaablitest ja topeltkaitsetest, kas sul projekt on, mida tegijale nina alla pista ja pärast oma jaoks seal näpuga järge ajada ja mehelt asju üle küsida? projekt, mis on korralik, inseneri koostatud.

kui siin foorumis keegi midagi valesti ütleb, siis võib olla ka põhjus selles, et ta ei saanud küsimuses kirjeldatust aru. küsib keegi kel pole endal asjast aimu ja püüab midagi hoomamatut kirjeldada. ehk alles 10.-das postis saab aru, mida üldse taheti.

kui sa lased ühel elektrikul töö teha ja teisel üle vaadata, siis kumb sinu arust see "tegijam" on kelle sõna sa usud?

"kutsu elektrik" öeldakse mitte iga posti peale vaid siis kui on näha, et no ei hakka külge... küsija enda ohutuse huvides on parem elektrik kutsuda.

palju sa elektrikke tead, et nende autode hinnaklassidest räägid?

IGA mees ei saa elektritööga hakkama, isegi kui ta äpu pole! või sina oled äpu? sa ju ka küsisid kuidas sellist lihtsat asja teha nagu programmkellaga kontaktori juhtimine. neil on ju ometi andmed peal, pinged, amprid, kontaktiskeemid. ega iga koolis käinud elektrik ka sellest aru ei saa. see ongi ohtlik kui selline mees tuleb "haltuurat" tegema.
palun, ära haugu neid kes oskavad. praegu lajatasid kõigile ühe puuga. võiks äkki solvunud olla...
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

boiler kirjutas:... Elu õpetab, et kui võõras elektrik on oma töö teinud, siis tuleb lasta teisel üle kontrollida ja iga puudus mis teine leiab maksab näiteks 100 euri, mis läheb esimese tasust maha- see ongi elektrikute mitteusaldamine, kuid milleks seda jama vaja.
Vabandust otsekohesuse pärast, aga selliste mõtete ja käitumisega tellijaid nagu foorumi anonüümne kasutaja boiler, ma nimetaks ...(laske fantaasia vabaks) ja sellistest soovitaks kaugemale hoida. Istu oma kontaktori otas ja mõtle kuhu midagi pista!
Millepärast sa usaldad mingeid "anonüümseid" foorumi kasutajaid, kuigi sa pole suutnud omal ajal isegi korralikku, asjast jagavat Elektrikku palgata ja nüüd pead siin kogu maailma elektrikute peal ennast välja elama. Kui ikka raha ei ole, siis jääb asi korralikult tegemata! Või lepi poolpidusega. Vähemalt minul on nii.
boiler kirjutas:...Ja see, et iga küsimuse peale on, et ei saa, ei tohi-kutsu elektrik, kurat kas te olete näljas või... seda ju ei paista- igal uhkem auto , kui teisel...
Kas sa oled keskisugune alaväärsuskompleksi põdev MuPo töötaja?

Loodan, et foorumlased said aru, millise tegelasega on tegemist!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

boiler kirjutas:Elektrikke on Eestis ma arvan 500 ikka, see on nagu see, et igas karjas on ka musti lambaid, ei maksa nii hellik olla, et kohe ringkaitse tekitada ja öelda, et kui elektrik, siis jumal taevas. Elu õpetab, et kui võõras elektrik on oma töö teinud, siis tuleb lasta teisel üle kontrollida ja iga puudus mis teine leiab maksab näiteks 100 euri, mis läheb esimese tasust maha- see ongi elektrikute mitteusaldamine, kuid milleks seda jama vaja. Valestitegija (tegelikult juhtunud asi) ütleb kuu aja pärast nagunii, et see pole minu tehtud. Ja kuipalju siin foorumis(eile lugesin pikemalt) elektrik oma vale nõuande peale ütleb, et "ütlesin valesti, ma nüüd lähen häbenen natuke". Ja see, et iga küsimuse peale on, et ei saa, ei tohi-kutsu elektrik, kurat kas te olete näljas või... seda ju ei paista- igal uhkem auto , kui teisel. Minu viga, et 5 aastat tagasi ei lasknud üle kontrollida. Näiteks pliidile on koridoris kaitse 32A, ees on RVK (40A , 25A ju ei saagi panna), pliidi ühenduskarbist vedas elektrik vannituppa pesumasina pistikupesale kaabli põranda alt- 1,5mm2 (soojenemine pidi olema "lubatud 70 kraadini ja 1,5 mm2 on just piiri peal") ja pani vannituppa kilbi, kus on 16A kaitse ja RVK (RVK ju oli juba pliidi 6mm2 kaabli ees. Samas kõik pistikupesad on ühe 16A kaitsme all ja ja valgustusele on hoopis RVK pandud. Eile klõpsimisega katsetasin. Vot elektrikud!!!!
Tegelikult on selles foorumis vähe elektriala inimesi sõna võtnud, ei tea kas tõsisem osa hoiab sellest kemplemisest kõrvale. Eile lugesin kuidas elektrik koorib kaabli paljaks, et seina sisse freesitud vakku ära mahutada- no tule taevas appi , mida seal koolis õpetatakse. Sama paistis silma üks tegelane, kes korduvalt ootas õige lahenduse ära ja siis resümeeris seda oma tarkuse pähe, naljakas või kes ta oli.
Siin võiks veel pikalt jätkata, kuid aitab küll, ega seepole saladus, et inimesed näevad ja kuulevad kõik seda mehikeste enda ületähtsustamist. Iga mees saab elektritööga hakkama, kui mees on ja äpud peavad kemplema oma tunnistuse õigustuseks- ju siis on korduvalt pihta saadud. Vanasi mehed tegidki kõik ise.
Ja veel keegi ei sunni ju vastama, see pole kellegi isiklik foorum, kui ei sobi - ole vait!!!
Naljamees oled! Muud ei midagi
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Urmas kirjutas:Vabandust otsekohesuse pärast, aga selliste mõtete ja käitumisega tellijaid nagu foorumi anonüümne kasutaja...
Oleks minu foorum, siis ma ei lubaks ühelgil registreerimata kasutajal postitada. See anonüümne ärplemine ja sõimlemine läheb väga Delfiks kätte siin.
Vasta