praktiliseima suurusega reovee mahuti eramajale

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
Külaline
külaline

praktiliseima suurusega reovee mahuti eramajale

Lugemata postitus Postitas Külaline »

ei leia eriti neid vedajaid. ühe firma leidsin ja see
veab

-4m3 on kuni 300kr+km ja -10m3 on kuni 600kr +km ja väljasp tallinnat hinnad kokkuleppel.

Huvitab siis, et mis mahuga oleks kõige otstarbekam omale mahuti hankida. selle ühe firma hinnakirja järgi ehk 10-11m3 :D aga ei tahaks kohe üldistusi ka peale seda ühte pakkumist kohe tegema hakata. Loogiline aga on, et eramajale mingit ulme suurt jälle kindlasti vaja pole.
näide
külaline

Lugemata postitus Postitas näide »

mul WC mahuti 5m3, elan üksinda, 4 aastaga on silmajärgi 3/4 täis (mul läheb sinna ainult potikraam, kraanikausivesi ja köök-saun lähevad mujale) Nii et 10m3 on ainult potile ikka jube suur.
teema algataja
külaline

Lugemata postitus Postitas teema algataja »

Mahutisse läheb kogu kraam.

tulebki 10m3 ja arvan, et metallist. Mis eelised võivad olla plastikust või klaaskiust mahutil metallist mahuti ees ? et ei mädane läbi lihtsalt?

10m3 mitte metallist mahuti hinnad jäävad 20 000- 23 000kr kanti
sama asi metallist küsitakse 15 500kr
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

mul WC mahuti 5m3, elan üksinda, 4 aastaga on silmajärgi 3/4 täis (mul läheb sinna ainult potikraam, kraanikausivesi ja köök-saun lähevad mujale) Nii et 10m3 on ainult potile ikka jube suur.
Siis on sul tõenäoliselt kuivkäimla.Veega töötav peldik paneks selle 5m3 mahuti kuu ajaga triiki täis.
näide
külaline

Ints - et kuu ajaga see WC(!) täis saada peaks 5000/30=166 liitrt "kraami" päevas sinna laskma !!! Loputuskast on min peale reguleeritud. Tuleta aritmeetikat meelde :)
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

Ints - et kuu ajaga see WC(!) täis saada peaks 5000/30=166 liitrt "kraami" päevas sinna laskma !!!
Kui nelja aastaga sa ei ole oma 5m3 kasti täis saanud,siis on ainult 2 varianti:Sul on kuivkäimla või sa kasutad seda peldikut paar korda kuus.
5000/4/12/30=3,47L kraami ühes päevas,mis EI OLE loogiline.
näide
külaline

loe oma eelmine postitus üle - Siis on sul tõenäoliselt kuivkäimla.Veega töötav peldik paneks selle 5m3 mahuti kuu ajaga triiki täis. - panid ikka hullusti üle !
Veega WC on! 3,47liitrit ehk pisut vähe küll päeva kohta aga kui arvestada, et kodus ajan asju ca 250 päeva aastas siis hakkab juba looma ja 4a saab täis novembris, nii et jälle pisut maha ja lõppudelõpuks kah asi mille üle vaielda, lihtsalt minul on nii ! :lol:
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

lõppudelõpuks kah asi mille üle vaielda, lihtsalt minul on nii !
Konkreetselt see teema ongi selle mahuti suuruse üle vaidlemiseks.Minul on olemas küllaltki pikk praktika ka kuivkäimlaga ( minu eelmises elukohas).Seda lampkasti ei ole ma kunagi üle mõõtnud,aga silma järgi on suurus kuskil 4...6m3.Nii-öelda kuivreziimis piisas tühjendamisest 1 kord aastas ( 4 liikmeline perekond).Pärast vee peale ümber tegemist oli kast ühe kuuga täis.Tõsi,sellest kasti sisust moodustas 90+% vesi.Sellist tihedat tühjendamist rahakott loomulikult välja ei kannata.Lahenduseks sai tehtud ülevool ja settekaev.Sellisel juhul piisas jällegi tühjendamisest kord aastas.
Mul on hea meel,et sul piisab nii vähesest tühjendamisest.Kahjuks on see erandjuhus.Praktikas peab arvestama (kasti suuruse valimisel) elanike arvu (kes peldikut kasutavad),kasutamistihedust,mahuti konstruktsiooni ja ka näiteks seda,kui suure paagiga auto hakkab tulevikus seda peldikut tühjendama.Ei ole mõtet tellida autot,mis suudab ära viia ainult pool mahuti sisust,või vastupidi-auto paak on nii suur,et ainult pool sellet saab täis.
Vasta