Maasoojuspumba valik?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kasutaja avatar
laurit
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 360
Liitunud: 13 Jaan 2010, 23:15
Asukoht: Harjumaa
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 9 korda

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas laurit »

Kas see Nibe uus mudel on 1155/1255?
http://www.nibe.eu/Domestic-heatingcool ... IBE-F1255/
Oravaonu
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 223
Liitunud: 18 Okt 2009, 21:53
On tänatud: 1 kord

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Oravaonu »

laurit kirjutas:Kas see Nibe uus mudel on 1155/1255?
http://www.nibe.eu/Domestic-heatingcool ... IBE-F1255/
Tundub, et jah.... sest muidu oli Nibel ainult üks inverter tüüpi maasoojupump, mis oli mõttetult kallis ( ~10tuh €) http://www.abckliima.ee/erakliendile/to ... delid/koik
Seda uut pumpa ei paista veel Eestis müüdavat, aga Rootsist leidsin kõige odavama hinnaga ( ~7tuh €) siit http://www.evbutiken.se/vvs/15-varmepum ... ricerunner
Ja tehnilised andmed/näitajad pole ka pahad, iseasi, millised need selles siin juttu olnud testis oleks olnud.
http://www.friorka.is/Pdf/NIBE_NEW_2013.pdf

Natuke googeldamist ja selgus, et Nibel on uus pump väljas juba eelmise aasta lõppust, vot siis sulle lugu :)
Viimati muutis Oravaonu, 06 Mär 2014, 15:17, muudetud 3 korda kokku.
tõhk
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 24
Liitunud: 25 Veebr 2010, 10:59
On tänatud: 2 korda

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas tõhk »

Oravaonu kirjutas:Minul ka Nibe 1245 8kw ja koos boileriga. ... Nyyd, kus tahan panna lisaks päikesepaneele tarbevett soojendama ...
Lihtsalt uudishimust pärin, kui suur on sinu majapidamise vee soojendamise kulu kuus, mis paneb maasoojuspumba omanikku päikeselt lisa nõudma? Aasta tagasi tekkis endale ka selline emotsionaalne plaan, aga asjale majanduslikult lähenedes ei tasu see selles elus ennast ära. Vähemalt mitte minu majapidamises.
Oravaonu
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 223
Liitunud: 18 Okt 2009, 21:53
On tänatud: 1 kord

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Oravaonu »

Ega päikesega jändamine ei tasugi ennast ära, kui just riik toetust ei maksa. üleeelmine aasta maksis Kredex 75%, aga see sai kahjuks loetud tundidega otsa. Mõte lihtalt selles, et suveks paneks maasoojus pumba üldse seisma ( või siis soojendaks päikesega pumba jaoks eelnevalt tarbevett) ja tarbiks sooja tarbevett ja kütaks sauna ruume päikese poolt soojendatud veega- see loll mõte tekkis sauna renoveerimise mõtte käigus. Praegu on saunaruumides puitrestid põrandal ja radiaatorid seinetes , tahaks aga radika ära kaotada ja põrandale plaadid panna ning põrandakütte.
Vaatasin oma tabelit ja see näitab, et eelmine aasta tarbis maasoojuspump elektrit juuni-juuli-august ( soojendas ainult tarbevett+ tsirkulatsioonipumbad) 10-15€ kuus !!! Ega ma eelmine suvi olin suhteliselt palju ka nn lennus , seega tavaoludes oleks see kulu ilmselt isegi suurem. Loomulikult ei tasu see päikesega jändamine ennast ära, aga kuna huvi ja tahtmist on, siis miks mitte :)
Albertti
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 17
Liitunud: 20 Veebr 2014, 09:59

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Albertti »

Ei olegi veel lõpliku otsust ära teinud, plaanin seda teha sellel nädalal. Juurde on tulnud uued pakkumised Junkers Supraeco ja Buderus Logatherm seade. Valiku tegemist teeb kõvasti raskemaks, et ükski pakkuja ei löö eriti risti ette, et muuseas konkureeriva seadme kohta "vihjet" anda. Thermia miinuseks ütles üks pakkuja, et praktiliselt puuduv toimiv järelteenindus, mille õigsust on mul praktiliselt võimatu järele kontrollida, lisaks tuuakse välja menüüde lihtsust/keerulisust (mis tegelikult jätab mind täiesti külmaks).

Lisaks tuleb kõigil alati meelde mõni konkurendi fopaa, mida hea meelega kohe jagatakse :D

Majale (175m2 köetav B- arvutuslik energiamärgis) vastavalt on pakutud seadmeid 6kW-18kW ja kontuuri pikkusega 380-1200jm, seega paras pähkel on see õige välja valida ja samal ajal pahn välja sorteerida ;)
loghome1
külaline

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas loghome1 »

Tere!
Otsisin lihtsat ja toimivat. Leidsin Thermia jahutusega mudeli.
Piirkonnas on olemas hooldaja/tugi.
Koostöös paigaldasime sise ja väliskontuuri ning muu asjasse kuuluva nn soojasõlme.
Järgmiseks on vajalik spets termostaadid ja ruumiandurid. Oluline, et kõik kokku sobiks töötama.
Külaline
külaline

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Oravaonu kirjutas:Ega päikesega jändamine ei tasugi ennast ära, ... Mõte lihtalt selles, et suveks paneks maasoojus pumba üldse seisma ( või siis soojendaks päikesega pumba jaoks eelnevalt tarbevett) ja tarbiks sooja tarbevett ja kütaks sauna ruume päikese poolt soojendatud veega- see loll mõte tekkis sauna renoveerimise mõtte käigus....et eelmine aasta tarbis maasoojuspump elektrit juuni-juuli-august ( soojendas ainult tarbevett+ tsirkulatsioonipumbad) 10-15€ kuus !!! .... Loomulikult ei tasu see päikesega jändamine ennast ära, aga kuna huvi ja tahtmist on, siis miks mitte :)
Kas sinu tabelitest selgub ka pumba jooksev COP? Kas sul on soojusarvesti küttesüsteemi mineva toru peal?
Päikeseküttega on Eestis see vastuolu, et kui vähegi varasemalt tahad päikesest sooja saama hakata, peaks paneele suht palju olema ja seda enam jääb seda energiat soojemate ilmadega üle. Maa alla küttekontuuri soojendamiseks lasta oleks ainuke mõistlik viis seda üleliigset kasutada.
Kui olemasoleval süsteemil mõõtjad peal, siis oleks huvitav kuulda tekkinud muutustest...
Paneelindus tasuks vast teha lihtsalt laiendatav...
Külaline
külaline

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Eesti konnatiigis ongi kombeks, et igaüks loobib teist sopaga, peaasi, et kliendi endale saaks.
Kokkuvõttes võiks vist lähtuda tõdemusest, et ekstreemsused ei ole kunagi head, st. ei tasu võtta pakkujat, kes kõige vähem maakontuuri pakub ja pole ka mõtet võtta pakkujat, kes kõige pikema kontuuri tahab paigaldada. Pumba kohalt ei tasu ka kõige odavamat ega ka kõige kallimat osta. Tasuks vaadata ikka levinud mark, millele pakutakse kindlalt järelhooldust ja varuosasid.
Kuldne keskpärasus on edu võti...

Edu valikutes.
tõhk
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 24
Liitunud: 25 Veebr 2010, 10:59
On tänatud: 2 korda

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas tõhk »

Albertti kirjutas:Majale (175m2 köetav B- arvutuslik energiamärgis) vastavalt on pakutud seadmeid 6kW-18kW ja kontuuri pikkusega 380-1200jm, seega paras pähkel on see õige välja valida ja samal ajal pahn välja sorteerida ;)
Mul tiksub 6KW Junkers 400m toru otsas. Majal ruute 140, keskmise soojustusega. Ei kurda. Sihtisin küll 7,5KW mudelit, aga... 2013 tegi 1817 tundi tööd, millest 15 tundi tarbis elektrit lisaks. Samas 2012 veebruaris võttis 39 tundi elektrit juurde. Kui on tavaline talveilm, siis pole probleemi, kui aga tuleb külmalaine ja päevaste/öiste temperatuuride vahe läheb suureks (2012 veebruar oli 10-18 kraadi), siis jääb väike kompressor lahjaks, ei suuda maast nii kiiresti sooja pumbata ja läheb elektri kallale. Samas -25 ja -30 järgi polegi mõtet pumpa valida, kui seda temperatuuri on 2 aasta jooksul 2 nädalat. Kui ma peaksin valima sinu m2 ja oma maja järgi, siis võtaksin 8kW pumba 600m toruga. Kui toru paigutamiseks ruumi jagub, siis võid panna väikese varuga.
Oravaonu
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 223
Liitunud: 18 Okt 2009, 21:53
On tänatud: 1 kord

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Oravaonu »

Külaline kirjutas:Kas sinu tabelitest selgub ka pumba jooksev COP? Kas sul on soojusarvesti küttesüsteemi mineva toru peal?
Soojusmõõtjat pole, aga mingi COP tuletasin oma tabelist lähtudes sellest, et pump peab välja andma nn radiaatorkütte puhul 6,9kw ning teada on pumba töötunnid aastas, tarbitud elektrienergia hulk.. sain COP 3,63... Nibe tehnilistes näitajate järgi peaks see olema nn radiaatorkütte puhul COP 3,54 Nüüd on küsimus, kas Nibe tehnilistes andmetes on see COP antud koos tarbeveega või ilma, minul see 3,64 on ilma tarbeveeta, aga siin on sees lisaküte 15h, osaliselt oli see taga siis, kui üks faas pool päeva ära oli. Koos tarbeveega oleks COP 3.43
Müügimees
külaline

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Müügimees »

Lihtsalt tähelepanek. Kui hakatakse teisi maha tegema siis järelikult ei ole pakkujal mingit toote ega teenuse eelist.
Kui sul on eelised siis nende rõhutamisest peaks piisama. Võiks ka öelda et meil on parem kui neil kuna meil on see ja see ... Kui aga öeldakse et neil on kehva järelteenindus. Siis kuidas ta seda iseloomustab? Mille poolest kehva? Lollid või aeglased mehed?

Suurtel firmadel on üldjuhul kõigil oma hooldustehnikud.
Väiksematel aga ei pruugi olla. Siis võib ehk hoolduse või remondiaeg venida.
Võiksid ka küsida selle "kehva hoolduse" firma kommentaari selle teema kohta.

Mis firma seda väitis et konkurendil on olemattu järelteenindus?
osakond
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 47
Liitunud: 24 Juul 2012, 14:30

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas osakond »

Oravaonu kirjutas:
Tarkpead kirjutas:
Oravaonu kirjutas:
http://www.energimyndigheten.se/Hushall ... 012/?tab=2
Kui seda tulemust vaadata, siis põrandakütte puhul on pingerida üks, radiaatorkütte puhul teine... ja kui nüüd komakohti taga ajada, siis Thermia ei ole kummagi variandi puhul nn edetabeli tipus..
Thermia on küll edetabeli tipus. Kui alustada teema algatusest. Siis nendest kahest võrreldavast on
Thermia esimene. Juba ka selle poolest et ta on uuem mudel ja rohkem tehnoloogilidi uuendusi.

Testi tulemuste järgi on kõvasti kiidetud Nibe neljandal kohal.
Mis ei ole ka paha tulemus kui arvata et see konkreetne Nibe mudel on ca 5a vana mudel.
Mis mõttes Nibe on 4ndal kohal, milliste näitajatega ehk oleme täpsed. Antud juhul põrandakütte puhul jah, aga kõik sõltub sellest, millise kütte jaoks keegi seda pumpa vajab. Minul on nt 100% radiaatorküte ja selles osas jagab ta selle testi põhjal Daikiniga 1-2 kohta. Väga paljudel on I korrus põranda ja II korrus radiaatorküte, mille järgi siis võrrelda..?
Edetabeli tipu all mõtlesin seda, et pole nr1. Samas need vahed on nii väikesed, et kui valida lähtuvalt sisetundest ja meeldimisest üks pump esikolmikust, siis igal juhul on tegemist hea valikuga. Ma ei ülista Nibet ja nagu ka varem mainisin, kui peaksin uuesti sama valiku ees olema, siis vaataks kindlasti lisaks Nibe ja Thermiale ilmselt ka Daikinit ning otsuse tegemine poleks sugugi kerge. Jah, Thermial on see uuem mudel, millel ilmselt kõik nn lapsehaigused veel välja ravimata ja kui kannataks, ootaks ära ka Nibe uue mudeli, mis sahinate põhjal peaks ka lähiajal välja tulema... See, et Nibe on 5 aastat sama mudeli(tega)turul olnud ja ikka veel konkurentsivõimelline, näitab ka midagi.....
Mis mõttes mis mõttes. On jah neljandal. Kohe seletan sulle lähemalt.
Mul üks sõber ka just küsis nõu.

Toome näiteks: 190m2 renoveeritav maja, kahe kordne radiaator küttel. Projekteerija on arvutanud küttevajaduseks 11kW. Müügimehed soovitavad 10kW soojuspumpa. Võtame allikaks selle sama rootsi testi.

55kraadi vesi / võimsus kW / COP / el.tarbimine
NIBE / 7,9kW / 3,9 / 2,02
THERMIA / 9,5kW / 3,6 / 2,64

Nüüd küttevajadusel 11kW toodab Nibe 7,9 ja lisaks otse elektriga 3,1kW.
Samal ajal Thermia toodab 9,5kW ja lisaks otse elektriga 1,5kW.
Saame kokku et Nibe kulutab voolu kokku 5,12kW ja Thermia kulutab voolu kokku 4,14kW.

Elektri tarbimise vahe on ca 1kW Thermia kasuks.
Vaata nüüd uuesti ja ütle et kumb on radiaator küttel effektiivsem.
Muidugi võib teema teine olla kui küttevajadus on teine ja algandmed teised.
Viimati muutis osakond, 12 Mär 2014, 13:47, muudetud 1 kord kokku.
Kolejapaha
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 30
Liitunud: 24 Nov 2011, 14:21

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Kolejapaha »

Lisan siia enda kogemusest, et minul masin näiteks realselt elektrit lisaks ei tarbi. Maja suurus 160m2 ja masin 8kW. Seega ma poleks päris kindel, et selle 190m2 majaga 10 kW masin ilma lisa elektrita hakkama ei saaks.
Ja kui õigesti mäletan arvestati maja soojus vajaduseks 10kW, aga maasoojuspumbad tehakse pigem ala dimensiooniga ( olen nii aru saanud ).
osakond
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 47
Liitunud: 24 Juul 2012, 14:30

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas osakond »

Eelnevale arvutusele veel lisades, et kasutegurid kujunevad välja järgnevalt kui küttevajadus on 11kW ja radiaatorküte:

Nibe COP = 2,148
Thermia COP = 2,657
osakond
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 47
Liitunud: 24 Juul 2012, 14:30

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas osakond »

Kolejapaha kirjutas:Lisan siia enda kogemusest, et minul masin näiteks realselt elektrit lisaks ei tarbi. Maja suurus 160m2 ja masin 8kW. Seega ma poleks päris kindel, et selle 190m2 majaga 10 kW masin ilma lisa elektrita hakkama ei saaks.
Ja kui õigesti mäletan arvestati maja soojus vajaduseks 10kW, aga maasoojuspumbad tehakse pigem ala dimensiooniga ( olen nii aru saanud ).
Võibolla on sinu maja küttevajadus 6-7kW. Selle pärast polegi 8kW seadmel vaja lisa elektrit kulutada.
Kolejapaha
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 30
Liitunud: 24 Nov 2011, 14:21

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Kolejapaha »

osakond kirjutas:
Kolejapaha kirjutas:Lisan siia enda kogemusest, et minul masin näiteks realselt elektrit lisaks ei tarbi. Maja suurus 160m2 ja masin 8kW. Seega ma poleks päris kindel, et selle 190m2 majaga 10 kW masin ilma lisa elektrita hakkama ei saaks.
Ja kui õigesti mäletan arvestati maja soojus vajaduseks 10kW, aga maasoojuspumbad tehakse pigem ala dimensiooniga ( olen nii aru saanud ).
Võibolla on sinu maja küttevajadus 6-7kW. Selle pärast polegi 8kW seadmel vaja lisa elektrit kulutada.
Kui sa ülevalt uuesti loed siis seal ju kirjas, et küttevajadus 10kW mis on arvestatud. Aga realselt pakkuti masinat 8kW ja see on sellega ilusti toime ka tulnud. Kahel tutaval on arvutused ja masinad samast kohast, ning ka nendel ei kulu lisask puhast elektrit. Seega vaja lasta teha korralikud arvutused ( kontuurile, majale ja seadmele ), mitte lihtsalt minna ja osta masin. Ehk siis kõige kindlam kui on arvutused ja masin ühest kohast siis hiljem ei ole vast probleeme.
osakond
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 47
Liitunud: 24 Juul 2012, 14:30

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas osakond »

Kolejapaha kirjutas:
osakond kirjutas:
Kolejapaha kirjutas:Lisan siia enda kogemusest, et minul masin näiteks realselt elektrit lisaks ei tarbi. Maja suurus 160m2 ja masin 8kW. Seega ma poleks päris kindel, et selle 190m2 majaga 10 kW masin ilma lisa elektrita hakkama ei saaks.
Ja kui õigesti mäletan arvestati maja soojus vajaduseks 10kW, aga maasoojuspumbad tehakse pigem ala dimensiooniga ( olen nii aru saanud ).
Võibolla on sinu maja küttevajadus 6-7kW. Selle pärast polegi 8kW seadmel vaja lisa elektrit kulutada.
Kui sa ülevalt uuesti loed siis seal ju kirjas, et küttevajadus 10kW mis on arvestatud. Aga realselt pakkuti masinat 8kW ja see on sellega ilusti toime ka tulnud. Kahel tutaval on arvutused ja masinad samast kohast, ning ka nendel ei kulu lisask puhast elektrit. Seega vaja lasta teha korralikud arvutused ( kontuurile, majale ja seadmele ), mitte lihtsalt minna ja osta masin. Ehk siis kõige kindlam kui on arvutused ja masin ühest kohast siis hiljem ei ole vast probleeme.
Kas tahad sellega öelda, et Nibe ei küta üldse lisaks elektriga?
Järelikult on 10KW prognoos arvutus varuga või lausa vale. Või on õues arvutuselt soojem. Või kütad talvel ahju lisaks.

Või siis on sinu 8kW soojuspumbal küttevõimsus hoopis 10kW :)
Väike varu arvutustes ei tee muidugi paha.
Kolejapaha
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 30
Liitunud: 24 Nov 2011, 14:21

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Kolejapaha »

osakond kirjutas:
Kolejapaha kirjutas:
osakond kirjutas:
Kolejapaha kirjutas:Lisan siia enda kogemusest, et minul masin näiteks realselt elektrit lisaks ei tarbi. Maja suurus 160m2 ja masin 8kW. Seega ma poleks päris kindel, et selle 190m2 majaga 10 kW masin ilma lisa elektrita hakkama ei saaks.
Ja kui õigesti mäletan arvestati maja soojus vajaduseks 10kW, aga maasoojuspumbad tehakse pigem ala dimensiooniga ( olen nii aru saanud ).
Võibolla on sinu maja küttevajadus 6-7kW. Selle pärast polegi 8kW seadmel vaja lisa elektrit kulutada.
Kui sa ülevalt uuesti loed siis seal ju kirjas, et küttevajadus 10kW mis on arvestatud. Aga realselt pakkuti masinat 8kW ja see on sellega ilusti toime ka tulnud. Kahel tutaval on arvutused ja masinad samast kohast, ning ka nendel ei kulu lisask puhast elektrit. Seega vaja lasta teha korralikud arvutused ( kontuurile, majale ja seadmele ), mitte lihtsalt minna ja osta masin. Ehk siis kõige kindlam kui on arvutused ja masin ühest kohast siis hiljem ei ole vast probleeme.
Kas tahad sellega öelda, et Nibe ei küta üldse lisaks elektriga?
Järelikult on 10KW prognoos arvutus varuga või lausa vale. Või on õues arvutuselt soojem. Või kütad talvel ahju lisaks.

Või siis on sinu 8kW soojuspumbal küttevõimsus hoopis 10kW :)
Väike varu arvutustes ei tee muidugi paha.
Keeruline ütelda millest midagi tingitud.
Minul on tegemist palkmajaga ( ei ole lisa soojustusega kaetud ) mis peaks vist kõige külmem elamu ültse olema kui arvestada, et aastast 2015 ei vast ehitus nõuetele ilma lisa soojustuseta.
Õues on vast ikka sama soe või külm kui seda enamus kohtades ja enamasti kui ilmateadet vaadata siis pigem külmem. Samuti paikneb maja tuultele avatud kohas ja seega arvan, et see 10kW soojus vajadus võiks nagu õige olla.
Ahi on majas olemas, aga lihtsalt ei kütta seda ( see pigem juhuks kui peaks pikemalt elekter ära olema ).
Maakütte pubal on kindlasti tähtis välise kontuuri arvutus ja selle õige paigaldus. Arvutusi teinud inimene seletas suht palju asju lahti ja ütles, et masin peab olema veidi pisem kui kogu kütte vajadus. Lähtudes selles pakutigi masin mis on jah nagu eelpool mainitu toodang Nibe 1245-8kW. Masin on võimeline kütma elektriga lisaks ikka ja seda ei ole ära blokeeritud, vaid selleks realselt ei ole vajadust olnud. Majs on sooja 22-23c.
Seega lähtudes enda kogemusest kaldun arvama, et kui eelpool minutud majal on kütte vajadus 11kW siis saab sellega hakkama 10kW masin.
Siis kui tegelesin endal masina valikuga lasin teha ka kulu arvutused ja Thermia masina puhul oli arvutuslik kulu suurem. Thermial oli arvutuses kohe ka sees, et kütab elektriga lisaks. Erinevatest asjadest lähtuvalt jäi minul sõelale lõpukls Nibe.
Aga teema algatajal soovitan uurida enda majale vastavat seadet nendest kohtadest kes suudavad ka realset teha arvutused ja siis vaadata mida ta osta soovib.
Sauekas
külaline

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Sauekas »

Tore muinasjutt küll. Lugesin kohe kaks korda :)

Saan ma õieti aru, et sul on 8kw seade tuunitud nii et kui koormus on 10kw siis pole küsimust ja elektrit lisaks ei kuluta. Kõlab väga müügimehe jutt :) osta minu seade see ei võta lisaelektrit.
Selles rootsi testis oli ilmekalt näha et nibe väljund võimsus oli väiksem. Järelikult läheb varem lisa elektri tenni koormama.

Ja kui müügimehed sulle energia arvutuse teevad ja ühel on elektriga küüttekulu sees ja teisel pole siis need rehkendused pole võrdsed. Kõiki saab ilusaks joonistada :)

Iga loll saab aru et sinu jutt ei vasta tõele või oled ise valesti asjast aru saanud. Kust sa seda tead et su seade ei tarbi elektrit lisaks? Või on siis kaitse kilbist välja lülitatud. Või siis on tõesti hea palkmaja.

Anna veel infot. Kas põranda küte või radikad? Palju meetreid maas on?
Kas naabrimeestefa identsed majad ja samad pumbad?
Kolejapaha
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 30
Liitunud: 24 Nov 2011, 14:21

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Kolejapaha »

Ma ei tee mingit müügi mehe tööd ega viitsi ka seletada vaid kirjeldasin siin endal olevat süsteemi.
Masinat ei ole kuidagi keegi ringi teinud ja väljund võimsus on ikka see mis ette antud. Seda kas masin on elektrit lisaks tarbinud on võimalik masinal menüüs vaadata ja selleks ei ole mingit eraldi kaitset. Aga kui sa ei tea ka seda, et masinasl ei ole lisa kütte jaoks eraldi kaitset kuskil kilbis siis järelikult ei oma sa ise sellist masinat ega ka nendest midagi.
Seda kas mõni müügimees on midagi joonistanud või ei oska ütelda, sest vastavalt kütte koormusele tegid arvutused täiesti erinevad firmad siis vastavalt enda poolt pakutavatele seadmetele.
Mina ole teema lõpetatuks ja ei viitsi siin vaielda, et kas ema või tütar on parem.
osakond
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 47
Liitunud: 24 Juul 2012, 14:30

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas osakond »

Kolejapaha kirjutas:Ma ei tee mingit müügi mehe tööd ega viitsi ka seletada vaid kirjeldasin siin endal olevat süsteemi.
Masinat ei ole kuidagi keegi ringi teinud ja väljund võimsus on ikka see mis ette antud. Seda kas masin on elektrit lisaks tarbinud on võimalik masinal menüüs vaadata ja selleks ei ole mingit eraldi kaitset. Aga kui sa ei tea ka seda, et masinasl ei ole lisa kütte jaoks eraldi kaitset kuskil kilbis siis järelikult ei oma sa ise sellist masinat ega ka nendest midagi.
Seda kas mõni müügimees on midagi joonistanud või ei oska ütelda, sest vastavalt kütte koormusele tegid arvutused täiesti erinevad firmad siis vastavalt enda poolt pakutavatele seadmetele.
Mina ole teema lõpetatuks ja ei viitsi siin vaielda, et kas ema või tütar on parem.
Ega siin polegi midagi vaielda kui sinu maja puhul füüsika reeglid ei kehti.
Osadele lollikestele võid seda puru ajada. Enamus saavad aru et sinu jutus puudub loogika või siis valetad.
juhant_tartu
külaline

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas juhant_tartu »

Ostsin ka Nibe soojuspumba aastat 3 tagasi ja algul oli kõik ilus. Kuid neljandal aastal hakkas kompressor kuidagi koledat häält tegema ja kutsusin kliimaseade müügimehe kohale.
Küll rääkisid et nii peabki olema ja et see kõik on loomulik. Müra läks järjest suuremaks ja helistasin neile uuesti. 2 nädala pärast suvatsesid kohale tulla ja siis isegi nõustusid et midagi on viltu.
ootasin veel 3 nädalat ja ühel hommikul mõtlesin et kontrollin mis soojapump siis teeb. Seade oli läinud üle mingisse elektriresiimi. Peale minu tigedat kolmandat kõnet kliimaseadesse öeldi siis et tellime kompressori ära ja anname teada. Niisiis sai see probleem peale 2 te kuud ja tüütamist siiski lahendatud, kui väga ebameeldiv kogemus igatahes.
Juhan Tartust
Järelteenindus
külaline

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Järelteenindus »

Keegi rääkis siin varem et Nibe müügimees kirus Thermia järelteenindust.
Kaua siis thermia kompressorit peab ootama kui Nibe omaga läheb 2 kuud. Thermia omaga läheb siis 3-4 kuud?
Albertti
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 17
Liitunud: 20 Veebr 2014, 09:59

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Albertti »

Sai lõpuks otsus tehtud ja valitud hoopis Junkersi Supraeco STM 60 seade, müügimees tegi enda tööd hästi ja jääb loota, et ei müüdud päris põrsast kotis :D
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1605
Liitunud: 23 Nov 2008, 14:22
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 12 korda
Kontakt:

Re: Maasoojuspumba valik?

Lugemata postitus Postitas Veikko »

juhant_tartu kirjutas:Ostsin ka Nibe soojuspumba aastat 3 tagasi ja algul oli kõik ilus. Kuid neljandal aastal hakkas kompressor kuidagi koledat häält tegema ja kutsusin kliimaseade müügimehe kohale.
Küll rääkisid et nii peabki olema ja et see kõik on loomulik. Müra läks järjest suuremaks ja helistasin neile uuesti. 2 nädala pärast suvatsesid kohale tulla ja siis isegi nõustusid et midagi on viltu.
ootasin veel 3 nädalat ja ühel hommikul mõtlesin et kontrollin mis soojapump siis teeb. Seade oli läinud üle mingisse elektriresiimi. Peale minu tigedat kolmandat kõnet kliimaseadesse öeldi siis et tellime kompressori ära ja anname teada. Niisiis sai see probleem peale 2 te kuud ja tüütamist siiski lahendatud, kui väga ebameeldiv kogemus igatahes.
Juhan Tartust
Mis selline remont maksama läks.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
Vasta