Milline parketi alus sobib Soome papi peale?

põrandad, põrandatööd
Külaline_Tartu
külaline

Milline parketi alus sobib Soome papi peale?

Lugemata postitus Postitas Külaline_Tartu »

Tahan panna keldriga korrusmaja esimese korruse korteri põrandale laudparketti. Vana põrand on kaetud soome papiga, selle all on ilmselt must laudpõrand ja betoon. Tahaksin parketi alla panna korkalust. Kas panna korgi alla soome papi peale kile? Ühel poolt tuleb keldrist ilmselt niiskust ja peaks uut parketti kaitsma, aga teiselt poolt võib kile soome papi ja musta laudpõranda hallitama ajada.
Umsky
külaline

Re: Milline parketi alus sobib Soome papi peale?

Lugemata postitus Postitas Umsky »

Korgi alla kilet küll mõtet pole laotada.Musta laua ja paneeli vahel on õhuruum ja vaevalt alt palju niiskust tuleb. Kui tahad korki seepärast et soojem oleks ,siis soovitan hoopis sellist alusmaterjali, millel alumisel küljel foolium või tavalist rohelist 60*120 plaati. See tõstab põrandat võrreldes korgiga 5mm. A sooja peab hästi ja on korgiga enamvähem samas hinnas.
KõikOnRahul
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 396
Liitunud: 11 Jaan 2008, 19:48
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 3 korda

Re: Milline parketi alus sobib Soome papi peale?

Lugemata postitus Postitas KõikOnRahul »

Selles sõlmes kasutaksin Tuplex alusvaipa. Laudparketi ostmisel juhin tähelepanu, et mõnedes pakkides on 1-2 lehte täispikkusest jätkatud, mille soovitan poes ümber vahetada. Millegipärast müüjad ise ei teavita, et pakendites selliseid kokkuliimitud isendeid esineb.
Vasta