Vahesein ilma põrandat, lage rikkumata?

N32
külaline

Vahesein ilma põrandat, lage rikkumata?

Lugemata postitus Postitas N32 »

Tere!
Elan üürikorteris ja tahaks siia üht vaheseina ehitada, aga nii, et selle pärast jälle ära võtta saaks ja põrandat, lage ei rikuks, ei tahaks neid pärast remontima hakata. Kas selline asi on üldse võimalik? Või äkki on kuskil mingeid valmis variante müügil vms?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10711
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 290 korda

Re: Vahesein ilma põrandat, lage rikkumata?

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Üks võimalus on ehitada maast laeni kapid.
Kui mõned kruviaugud pole probleem (lae kui põranda saab värvida üle siis sobib ka kipskarkasssein
N32
külaline

Re: Vahesein ilma põrandat, lage rikkumata?

Lugemata postitus Postitas N32 »

Tänan vastamast, aga kappide variant ei sobi, kuna elamine niigi suht väike ja kapid võtaksid liiga palju ruumi ära ja kruviaugud on küll probleem, kuna põrandal on linoleom ja see tuleks siis väljakolimisel ära vahetada. laes ehk isegi oleksid mõeldavad augud, neid ilmselt pärast lihtsam likvideerida sealt.
Kusjuures ma just hiljuti kuskil fb-s nägin taolist küsimust, et keegi tahtis üürikorterisse sellist vaheseina ehitada mis põrandat ja lage ei rikuks ja seal oli, kui ma nüüd õigesti mäletan, lausa kaks varianti keegi välja toonud kuidas saaks, aga too hetk mind see asi ei huvitanud ja seega ei pööranud erilist tähelepanu neile vastustele, nüüd aga ei leia enam seda postitust, et loodan väga, et keegi siit siiski oskab aidata! :)
saarlane
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 214
Liitunud: 08 Nov 2011, 16:44
On tänatud: 4 korda

Re: Vahesein ilma põrandat, lage rikkumata?

Lugemata postitus Postitas saarlane »

Teed mingi mooduli, üemise otsa küljes on mingid kruvid, millel pehmendused otsas.
Nendega pingutad selle mooduli lae ja põranda vahele kinni.
fgh
külaline

Re: Vahesein ilma põrandat, lage rikkumata?

Lugemata postitus Postitas fgh »

Oleneb millest on lagi tehtud. Mis eesmärki peab see sein täitma. Tahate sinna uksi, aknaid. jne Täpsemat kirjeldus vaja, et lahendusi pakkuda.
N32
külaline

Re: Vahesein ilma põrandat, lage rikkumata?

Lugemata postitus Postitas N32 »

No seda ma kahjuks ei oska öelda millest lagi tehtud on, nagu kortermajade laed ikka, mingid betoonpaneelid äkki? Sorry, ma naisterahvas, pole nende ehitusmaterjalidega suurt kokku puutunud. Aga kuna siin köök ja suur tuba kokku ehitatud, nö. avatud köök, siis seda seina tahakski just siia seda kööki suurest toast eraldama. Kui ukse ka veel kuidagi saaks, siis oleks muidugi super ideaalne, muidu jääks ilmselt lihtsalt lahtine uksekoht.
P.S see mooduli ja põranda-lae vahele kinni pingutatud jutt tuleb mulle täitsa tuttav ette, see sama variant oli vist sealgi kust ükskord üks inimene sama küsimuse küsis.
P.P.S seda ka veel, et meil muidu täitsa olemas ka see koht kus see sein olema peaks, meie trepikojas kõigils korterites see sein olemas ka, meil ainult välja lõhutud :(
Ja seda ka veel, et võite täitsa julgelt kirjutada ehitusmaterjalidest nende õigete nimedega jne, et ärge nüüd arvake, et ah mingi naisterahvas niikuinii ei saa midagi aru ja mõttetu seletama hakata üldse, mul mees tegelt ehitaja, aga tema ütles, et sellist seina pole võimalik ehitada siia, aga teda tundes ma arvan, et ta lihtsalt ei viitsi ja kasutab minu võhiklikkust ära, aga kui keegi nüüd siia kenasti kirja paneb, siis lükkan ma selle talle nina ette ja palun ehitama hakata, siis ta ei saa mulle enam rääkida, et pole võimalik.
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 675
Liitunud: 09 Veebr 2006, 10:54
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 6 korda

Re: Vahesein ilma põrandat, lage rikkumata?

Lugemata postitus Postitas onu41 »

Tere! Ise mõtlesin variandi peale - tavaline kipskarkass sein. Ehitad selle veidi madalamale laest. Üles äärde karkassi ja lae vahele lased panna siis mingi reguleeritavad jalad millega saad siis pressida seina lae ja põranda vahele kinni. Üles äärde paned villa ning järele jäänud prao katad laeliistuga
Plaatimistööd üle Eesti. AIVERIOU@GMAIL.COM
Külaline
külaline

Re:

Lugemata postitus Postitas Külaline »

N32 kirjutas:Tere!
Elan üürikorteris ja tahaks siia /../ ehitada..
Tere.
Kui juba valitud korter valesti, siis ikka esimene samm rääkida läbi üürileandjaga. Ei taha eriti keegi mingeid auke ega surutud laike pärast lakke või kuhugi. Millegipärast jäävad need ikkagi lahkujatel kinni pahteldamata ja nähtamatult üle viimistlemata..

Väga ei imestaks, kui seina pole sellepärast, et mõni varasem üürnik juba ka sobiva korteri leidmise asemel kellegi omandi kallal ehitada tahtis.
fgh
külaline

Re: Vahesein ilma põrandat, lage rikkumata?

Lugemata postitus Postitas fgh »

Nii ehitamise kui hilisema demontaaži pärast oleks õigem teha vist puitkarkassil laudvoodriga sein. Teete karkassi lühema mingi 50mm vms. Ostate tavalised reguleeritavad kapi jalad igale meetrile ühe ja pingutate lae ja põranda vahele kinni.
Ilmselt oleks mõistlik panna alla põrandale mingi paksem vahtkumm vahele, et katet ära ei muljuks. Sama jutt laega vahtkumm ja mingi laud lae ja jalgade vahele. Tuleb jäigem ja ehk ei jää jälgi. Pm saaks ka ukse paigaldada, aga see on koht kus mõelda kas seda vaja kindlasti on. Uksega saab suure jõuõla tekitada ja kuna sein pole kindlalt kinnitatud, siis võib liikuma hakata.

Korteri omanikult võiks nõusoleku ka võtta !
Külaline
külaline

Re:

Lugemata postitus Postitas Külaline »

fgh kirjutas:..

Korteri omanikult võiks nõusoleku ka võtta!
Peab, enne tegusid.
Vasta