Click-laminaadi aluse tasandamine

põrandad, põrandatööd
heix75
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 4
Liitunud: 02 Jaan 2014, 22:54

Click-laminaadi aluse tasandamine

Lugemata postitus Postitas heix75 »

Tere!

Mure järgmine:

Kuidas tasandada efektiivselt kortermaja laminaadi aluspinda, nii et põranda kõrgus väga ei muutuks?

Probleem selles, et korduvalt üritanud click parketti ~9m2 esikus paigaldada ja juba mitmendat korda läheb üsna samast või sama koha lähedalt parketi serv umbes kuu jooksul katki, silma järgi on kahe parketipaneeli kõrguste vahe 1mm ringis. Ehk siis tundub üsna palju.

OK, saan aru, et aluspind ebatasane, oma mõistuse järgi võtsin appi loodi ja panin madalamale kohale mitu kihti alusmatti - enne parketi peale panekut oli kõik korras, loodiga kontrollides kõik tasane. Ja no krt, jälle serv katki, ja üks paneel peale astudes ühest servast ligi 1mm madalamal.

Kas võib proovida isetasanduva seguga "lohku" täis valada? Parketi all on miski vana linoleumi moodi asi ja selle all laudpõrand.
Väga kõrgemale ei tahaks ka lõpptulemust tõsta, kuna siis on vaja ka ukseservi maha võtta. Uksed kunagi üsna "põrandasse" pandud. Või mis oleks selline hea stabiilne õhuke alus sinna, millega vajuv koht ära täita, et saaks parketi kindlaks?

Üles võtta kogu põrandat ka ei tahaks, kuna viimistlus on juba lõppjärgus ja ka esikuga külgnevad toad korralikult ära tehtud, põranda ülesvõtmine tähendab päris kõvasti lisatööd, aja ja rahakulu.

Ise paigaldanud laminaati väga mitmedsajad ruutmeetrid ja esmakordselt häda aluspinnaga...
Expert
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 365
Liitunud: 16 Mär 2010, 22:10
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 18 korda

Re: Click-laminaadi aluse tasandamine

Lugemata postitus Postitas Expert »

Kogu asja tuum on ikkagi selles,et on vaja stabiilset ja siledat aluspinda ja seda ei saa siluda 2-3x alusmatiga,nii kui kogu keharaskusega sinna peale astud ongi jälle kogu üritus seal kohas kus selg ja jalad oma nime kaotavad.
Ühesõnaga tee aluspind korda : kas valad isetasanduvaga või lapid õhukest vineeri alla või asendad see mitu kihti alusmatti seal mingit jäigemat tüüpi linoleumitükiga...pane pea tööle...
Edu :wave:
Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
umsky
külaline

Re: Click-laminaadi aluse tasandamine

Lugemata postitus Postitas umsky »

Tasanduseks kasuta puidupoodides müüdavat spooni. Nt. Tallinnas Puukaup Kaare teel.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 981
Liitunud: 01 Okt 2006, 16:57
Asukoht: Kuopio/Viljandi
On tänatud: 6 korda

Re: Click-laminaadi aluse tasandamine

Lugemata postitus Postitas cartman »

Sitast saia ikka ei tee. Ja mina mótlesin, et sellised tasandused on varasest iseseisvumise ajast.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
heix75
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 4
Liitunud: 02 Jaan 2014, 22:54

Re: Click-laminaadi aluse tasandamine

Lugemata postitus Postitas heix75 »

Tänud vastajatele!

Viimasele kommentaarile. Paraku on vaja teha justnimelt sitast saia. Kui kunagised soss-sepad oleks põrandatalad, laudpõranda ja sellele pealiskatte korralikult paigaldanud poleks mingit probleemi.

Jah, ma tean, et tuleks võtta kogu põrand lahti ja korralikult ära teha, paraku ei ole see enam praeguses remondijärgus võimalik. Küsimus oli konkreetne, mida võiks tasanduseks kasutada ja mõne idee siit juba sain. See kas mõni standardeid järgiv ehitusfirma või remondimees nii teeks või ei teeks mind antud hetkel ei huvita.
fgh
külaline

Re: Click-laminaadi aluse tasandamine

Lugemata postitus Postitas fgh »

Üldiselt puitu ei saa seguga tasandada nii väikse kihiga.
Mira xplan on muidu väga hea segu puidule. Võta kindlasti fiibriga segu või ehk oleks targem võtta isegi eraldi armeerimisvõrk ja klammerdad selle eelnevalt põrandale. Asi nimelt selles, et murenev segu laminaadi all hakkab häälitsema ja liigub kiiresti paigast.Tulemuseks jälle katkine laminaat. Seega oleks mõistlik võrk sisse panna. Tasuks mõelda ka mingi elastsust tõstva lisandi kasutamist segus.
Vasta