Kuidas te oma puid riita laote?
Kas lõhutud pool üleval või suvaliselt?
Kas puid laote suve jooksul mitu korda ümber, nagu minu isa või panete kohe puukuuri?
Kas kevadel lõhutud puud on sügiseks kuivad?
Mul on vaid kasepuud, tahaks nendega õieti käituda.
Jutt käib muidugi toorestest puudest, mitte kusagilt ostetud valmisproduktidest.
Küttepuud
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas tcumen »
Meie kandi vanarahvas ütleb, et praegu paned kuuri ületuleva talve puid.
Mina laon küll nii, kuis konkreetne halg riita sobib, aga mitte väga tihedalt. Ikka õhuvahedega. Toores puu sügiseks päris kütmiskõlblik küll vist ei ole, eriti kask, mis toorest peast pigitama kipub.
Mina laon küll nii, kuis konkreetne halg riita sobib, aga mitte väga tihedalt. Ikka õhuvahedega. Toores puu sügiseks päris kütmiskõlblik küll vist ei ole, eriti kask, mis toorest peast pigitama kipub.
Lugemata postitus Postitas kotermann »
Kui riit on vihma eest kaetud, siis pole halgude asendil vahet.
Kui metsamehed vanasti metsas lageda taeva alla puuriita ladusid, siis pandi alumine rida koorega allapoole - pinnase niiskus mõjub vähem.
Riida keskosa laoti enamasti koorega ülespoole, nii saab halge paremini sobitada.
Kõige ülemine kiht laoti jälle koorega allapoole - lõhutud pinda mööda voolab vesi paremini riida kõrvale maha; kui ülemine pind oleks kumeratest halgudest, siis voolaks kogu vesi riida sisse.
Kui metsamehed vanasti metsas lageda taeva alla puuriita ladusid, siis pandi alumine rida koorega allapoole - pinnase niiskus mõjub vähem.
Riida keskosa laoti enamasti koorega ülespoole, nii saab halge paremini sobitada.
Kõige ülemine kiht laoti jälle koorega allapoole - lõhutud pinda mööda voolab vesi paremini riida kõrvale maha; kui ülemine pind oleks kumeratest halgudest, siis voolaks kogu vesi riida sisse.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu