Kaminahju plaatimine

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Pärnakas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kaminahju plaatimine

Lugemata postitus Postitas Pärnakas »

Tervist, andke hüva nõu kuidas lõpule viia ahju viimistlus. Soov on plaatida pigem, kuigi ka ühe variandina, kuidas seda nimetatakse, lihtsalt üle krohvida? Olen näinud aga ei tea, mida selleks kasutatakse. Ma siit foourmist otsides palju infot ei saanud. Kaminahjul on lisavooder servikividena. Väljastpoolt peaks siis temperatuur max. saama minna kui õigesti mäletan 50C. Küsimusi oleks palju. Ei teagi, kust alustada. Kumba varianti te soovitaks. Mees, kes ahju ehitas ütles, et platima või siis nagu krohvima peab ahju siis, kui ta on soojaks köetud. Vend jällegi ütleb, et vastupidi, ahi peab külm olema. Kummal õigus? Mu vend võib lihtsalt jäärapäiselt oma tõde taga ajada, aga igaks juhuks küsin suuremalt ringilt üle. Sedasi krohvides tuleb kindlasti odavam, ma arvan. Sama ma ei tea, kui ilus plaatides olla saab. Ma ei oska kuskilt näiteid leida. Ma ei tee vahet, kas on plaaditud, või on pottahi kuskil pildil. Oleks hea, kui keegi viskaks mõne galerii, kui teab. Millegipärast olen ahju kujundamisel ikka päris ideevaene. Lisan pildid ka, et oleks aimu ja annaks edaspidi ka uusi pilte, kui arenema peaks. Sain aru siit foorumist varasemalt lugedes mõista, et parim viis tasandamiseks on plaadiseguga ja kas peaks tõesti kasutama ka nakkedispersiooni? Kas seda võib teha ka tavaliselt plaatijana tööd teinud inimene. Et saaks sellega hakkama? Minu ühe sõbra tüdruk on õppinud plaatijana ja võistlustel käinud ja mõtlen, et pakuks temale seda teha. Naiste käsi ongi hoolsam.

Kui palju plaatimine soojust ahju sisse jätab on oma ette küsimus, kuna tegu veel topeltvoodri ahjuga. Rohkem hetkel küsimusi ei tule ette :write:
Manused
IMG_20130804_171530.jpg
IMG_20130804_171530.jpg (150.27 KiB) Vaadatud 8429 korda
IMG_20130804_171409.jpg
IMG_20130804_171409.jpg (175.44 KiB) Vaadatud 8429 korda
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Re: Kaminahju plaatimine

Lugemata postitus Postitas motamees »

Vennal üigus. Krohv ei tohi kuivada, vaid peaks kivistuma. Selleks vaja ka niisutada.
Hea oleks katta ahi peale esimest kütteperioodi. Siis on ahi oma nihelused teinud. Muidugi võib ka kohe teha.
.
Tel 5o9279o
Pärnakas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Praegu tekkis küsimus, kas telliste paigutus viimane lisavoodri telliste serviti on ikkagi ohutu. Just kuulsin, et sellised lagunevad ruttu?
Kasutaja avatar
maunoahjud
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 25 korda
On tänatud: 21 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas maunoahjud »

FTT 85x65 oleks mõtekam küll olnud
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Pärnakas kirjutas: Mees, kes ahju ehitas ütles, et platima või siis nagu krohvima peab ahju siis, kui ta on soojaks köetud.
Ei maksa karta servi kivist voodrit vaid selle jutumehe :scratch: lõpetamata tööd. Kui aga tõlgendada, et soovitas enne ahi paar korda soojaks kütta ja siis ikka jahtunud ahi viimistleda, siis ju OK

:wave:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Pärnakas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tervist, mul on küsimus selle krohvi asjus uuesti, et kas sellel on mingi spetsiaalne nimi ikka? Ja olen kuulnud, et seda saab toonitud värvides. Kui palju ma peaksin sellise ahju jaoks seda tellima. Ma sain nii aru, et seda niisama ehituspoodides ei müüdagi. Liiga kallis. Aga samas öeldi ühes ehituspoes, kus seda segu ei saa tellida, et lihtsam on panna ceresit 17 ahju seintele ja üle värvida. Ma mõtlesin, et see pole ikka see õige ja tahaks krobelisemat. see ceresit on liiga peen segu. Ja kui palju see ceresit 17 ikka odavam on sellest spetsiaalsest krohvisegust. Ma ei usu, et palju. Küsimus oleks veel, kas oskab keegi soovitada, kust seda toonitult osta saab?
Pärnakas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kas see on tõsi, et viis, kuidas seda krobeliselt saada on seda tõmmata seintele hööveldamata lauaga üle tõmmates? Või on mõni muu huvitavam nipp. Kui päris valmis saab koos dekoratiivkividega, siis teen ka pildi, kui väga piinlikult just välja ei tule.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Mida sa nüüd ikkagi lõpuks oled otsustanud pinnaviimistluseks? Jõua otsusele! :) Kas sõbra tüdruk ei olnud nõus plaatima? Millist krohvi sa mõtled, et seda saab ainult tellimisel? Pane viide selle krohvi kohta, äkki saab asendada või soovitada midagi muud, mis kohe saadaval.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Tõmba ahju peale kuumakindla plaatimisseguga krohvivõrk. Siis pane Sakreti firma fassaadikrohv sinna peale, ei ole nii röögatu kallis ja saad oma kareda pinna. Kui oled krohvi spaatliga seinale pannud, siis tõmba ta üle hööveldamata laua, lubjapinsli, luuakontsu, mustriratta või käega, see juba sinu maitse küsimus. Hiljem, kui valge krohv on ära tüütanud, võid veepaasil värviga üle värvida.
.
Tel 5o9279o
raga
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas raga »

Miks sa seda kõige karedamat tahad=? See on ju kare. Ja see väike rahanumber, mis sa taga ajad, ei ole vaeva väärt. Võta ikka see, mis meeldib ja asi ants. Letis olev Weberi antiikkrohv on vist üks enimkasutatud, ohtra liimiga ja saab hästi nii külm kui kuumapaisumistega hakkama. Sega segu paksema kissellilaadseks ja siis kanna ahjule võimalikult ühtlase kihina ning siis kohe viimistle edasi...kui tahad kohupiimakarva, siis tee ikka kuskil mujal proove, et tunnetada. Kui hiljaks jääd viimistlemisega, siis hakkab siluma...
Pärnakas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

motamees kirjutas:Tõmba ahju peale kuumakindla plaatimisseguga krohvivõrk. Siis pane Sakreti firma fassaadikrohv sinna peale, ei ole nii röögatu kallis ja saad oma kareda pinna. Kui oled krohvi spaatliga seinale pannud, siis tõmba ta üle hööveldamata laua, lubjapinsli, luuakontsu, mustriratta või käega, see juba sinu maitse küsimus. Hiljem, kui valge krohv on ära tüütanud, võid veepaasil värviga üle värvida.

Kas krohvivõrk peab olema spetsiaalne, või võib ka selle tavalise?
Urmas kirjutas:Mida sa nüüd ikkagi lõpuks oled otsustanud pinnaviimistluseks? Jõua otsusele! :) Kas sõbra tüdruk ei olnud nõus plaatima? Millist krohvi sa mõtled, et seda saab ainult tellimisel? Pane viide selle krohvi kohta, äkki saab asendada või soovitada midagi muud, mis kohe saadaval.
Mõtlesin ümber, et ei hakka plaatima. Liiga ränk töö ja nokitsemine, mille kogemus temal puudub, ja minule liiga kalliks maksma läheks.
raga kirjutas:Miks sa seda kõige karedamat tahad=? See on ju kare. Ja see väike rahanumber, mis sa taga ajad, ei ole vaeva väärt. Võta ikka see, mis meeldib ja asi ants. Letis olev Weberi antiikkrohv on vist üks enimkasutatud, ohtra liimiga ja saab hästi nii külm kui kuumapaisumistega hakkama. Sega segu paksema kissellilaadseks ja siis kanna ahjule võimalikult ühtlase kihina ning siis kohe viimistle edasi...kui tahad kohupiimakarva, siis tee ikka kuskil mujal proove, et tunnetada. Kui hiljaks jääd viimistlemisega, siis hakkab siluma...
Vot sellisest antiikkrohvist ei kuulnudki. See tundub päris hea ideena. Aga ma paneks ikkagi krohvivõrgu alla? Oskate umbes öelda, kui palju kotte peaksin ostma, et seda katta sellise ahju puhul? Ma ei taha jälle kindla peale varuga osta (harva saan transpordi abi ja olen kõike alati varuga ostnud), sest müürisegu, ahjusegu, tulekoldesegu ja valumassi kottide jääke on elamine täis.

Tahan karedat, kuna dekoratiivkivid on paekivi laadsed, ja arvan, et sellisele sobib naturaalne valge ja krobeline kõige paremini kokku. Seda enam tundub teie pakutud antiikkrohv parima valikuna, kui nüüd veel kogust ja umbes teaks. vb teab müüja. Lähen kohe uurima. Aga krohvivõrk ikka sobiks vahele?
Pärnakas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

nii, kogust uurisin kodulehelt juba. vb ühest kotist ka piisab. aga kodulehel ei ole krohvivõrgu kohta ka midagi mainitud. Ei aha uskuda, et ilma selleta võin panna?
t800
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 9 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas t800 »

Pärnakas kirjutas:nii, kogust uurisin kodulehelt juba. vb ühest kotist ka piisab. aga kodulehel ei ole krohvivõrgu kohta ka midagi mainitud. Ei aha uskuda, et ilma selleta võin panna?
Küsi veel seitse korda kas panna võrk või mitte :D
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Poes müüdav tavaline krohvivõrk on klaaskiust ja sobib. Selle saab ühe koti plaadiseguga paika.
Sakreti fasaadikrohv on 2mm teraga (kare) ja ühe kotiga ei julgeks tegema hakata. Eriti veel, kui tahetakse saada väga "roppu" pinda. Siis peab ju olema paksemalt peal, et ebatasasust saada.
.
Tel 5o9279o
Urmas
autodidakt

Mida sa, Pärnakas, jaurad. :) Võta rahakott või pangakaart kaasa, mine hästivarustatud ehituspoodi ja osta sealt järgmised tooted:
- nakkedispersiooni
- krohvivõrk, mina m2-d ei tea, aga sina tead kindlasti (Ejot on hea võrk, kollane, punase äärega)
- kott plaatimissegu (RF või CM17)
- kott Antiikkrohvi
- auto lumepühkimishari (kui kodus olemas juba ei ole)
Kõigepealt võiksid nakkega üle teha, seejärel "võrgutada" (pinna võiksid jätta karedama, krohv jääb paremini pidama), ootad kuni kogu kupatus on korralikult kuivanud-kivistunud, uus nakkekiht ja peale seda võid hakata Antiikkrohviga krohvima. Kannad segu ühtlase kihina ahjule ja seejärel võtad selle harja ja teed vastavalt oma maitsele, kas kaardus liigutusi, risti-rästi, horisontaalselt ümber ahju või ülevalt alla. Ainult fantaasia ja maitse küsimus. Auto lumepühkimishari sellepärast, et sellel on parasjagu tugevad harjased ega ole liiga tihedalt. Lased kogu kupatusel nüüd ilusti taheneda paar päevakest ja lükkad lahtised terad käega maha (võid ka nahkkinda kätte panna) ja ongi valmis. Pole ju raske! Või on? :)
Olen seda kirjeldatud varianti teinud, aga kahjuks pole pilte.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
ehitusemees
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas ehitusemees »

Vabandan ette ära et ei jõudnud vahepealseid kommentaare lugeda kuna mingi hetk läks jutt jälle mujale nagu siin tihti juhtub. Mul oli sama olukord ja võtsin lihtsalt sellise pehme riski, et plaadin ahju ära ja mis seal ikka kui hakkab lahti tulema siis võtan plaadid lahti ja krohvin üle.Tegin alguses ainult ühe külje. Endalegi imestuseks pole peale mitmekuu pikkust kütmist mingeid pragusid ega asju tulnud.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

ehitusemees kirjutas:Tegin alguses ainult ühe külje. Endalegi imestuseks pole peale mitmekuu pikkust kütmist mingeid pragusid ega asju tulnud.
Mida kõike ei suudeta imestada. :confused: Ega siis see, et "kuldaja meistrid" ahjusi ei plaatinud tähenda nüüd seda, et selle võimalikkust imestama peaks :) Panen tähele, et isegi "pahupidi peldikud" on ennast muutmas. :beee:

Tahtsin öelda, et olgu sinu tegu teistele julgustuseks. Samas peab tõdema, et ega igal mehel põrandaplaatimine ka õnnestunud tulemust anna. ;)
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Pärnakas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Noo, tehtud, nagu soovitatud. alt ei saa ennem teha, kui parkett on pandud, et siis panen selle peale viimased kivid. katab ääre ära. Küsimus oleks veel, et kas tasub katta ära mõne lakiga üle, või kuidas neid nimetatakse. tegelikult tahaks mingit matti. Ei taha, et läigiks. asi selles, et kui mustaks hakkab saama, et oleks lihtsam puhastada. just ahjuukse ümbert. Pressisin ümber ukse ääre seest poolt kivivilla sisse, et sealt suitsu ei hakkaks vaikselt nirisema, ja värvus ei tõmbaks mustaks. vaatab, palju sellest üldse abi on. keegi midagi muud nippi ei tea, kuidas ukse ümbert seest poolt hermetiseerida?

http://www.upload.ee/image/3738618/IMG_ ... 180328.jpg
http://www.upload.ee/image/3738627/IMG_ ... 180338.jpg
http://www.upload.ee/image/3738644/IMG_ ... 180357.jpg
http://www.upload.ee/image/3738648/IMG_ ... 181238.jpg

Sai eile lõpetatud. Nii külmaks läks viimastel päevadel. Elektriküte oli abiks :D
Urmas
autodidakt

Pärnakas kirjutas:Noo, tehtud, nagu soovitatud....
Võid julgesti enda tehtu üle uhke olla! :thumbsup:
Kasutaja avatar
maunoahjud
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 25 korda
On tänatud: 21 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas maunoahjud »

Päris ponks tuli välja ju! :good:
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Tulevad meelde ajad, mil siin ridamisi oma tõid näidati. Igati avaldamist vääriv tegu, rääkimata ahjust :good:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Võrreldes vanaga...
nagu võrdleks hobust kanaga!
Tõeliselt valge kaunis täkk,
vana oli lihtsalt väkk!!
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Peaks tegema amatööridest uue partei ja hakkama meie "saksakeelsetele" kniksmariihenitele tellisahjude ehitust õpetama . Nalja pole siit sõnumist leida raasugi.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

kaminahi kirjutas:Peaks tegema amatööridest uue partei
Kui ka päris päris amatöörid osaleda tohivad siis kuhu alla kirjutama peaksin? :grin:
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

rokikas kirjutas:
kaminahi kirjutas:Peaks tegema amatööridest uue partei
Kui ka päris päris amatöörid osaleda tohivad siis kuhu alla kirjutama peaksin? :grin:
Päris päris mehi ma mõtlesingi.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Vasta