Nunnauuni koldekivid

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
koger
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Nunnauuni koldekivid

Lugemata postitus Postitas koger »

Tere!

Selline mure. 5 aastat vanal IISA DUOl on koldekivid liikuma hakanud.
Püstiseid vuuke on tekkinud mitu tükki. Laius umbes 20mm. Kolde tagasein on justkui paigas. Tõusvas lõõris ei ole ka pragusid näha. Kõik kivid on terved. Garantii lõppes kaks kuud tagasi ära. Kuidas oleks võimalik kive kinnitada, et nad edasi ei liiguks? Tagasi neid sikutada ilmselt enam ei saa. Kas puurida horisontaalsesse vuuki auk ja raudpulk sisse? Või paisutab see kivid hiljem katki? Seda voolukivi tolmu ja liimi ning kive mul on et püstised vuugid kinni panna. Kuidas aga vältida edasist kivide liikumist.?

Hea nõu kuluks ära.
Ette tänulik

Siinkohal tekkis mul ka küsimus, kas nunnauuni ongi selline p..sk, et käid 10 tuhat euri välja, viis aastat ja jokk. Olen hoolega jälginud, et ahju ei läheks prügi, kütan valdavalt lepaga. Kui ahju pole kaua köetud, siis ikka vähehaaval jne.. Tolku ei miskit.
Manused
DSCN3438.jpg
DSCN3438.jpg (28.59 KiB) Vaadatud 1696 korda
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 323 korda

Re: Nunnauuni koldekivid

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Selline küsimus tuleb esitada ahjud, kaminad alateemasse.
Just pikemal seismisel järsu kütmisega tõmbab ahi pragusi sisse. Ja seda teistel kiviahjutüüpidel samuti.
Raua sissepanek vaid halvendab, sest raual on oma soojuspaisumine ja saad kasu asemel kahju.
Muidu saab vuugid lahti prao kohast kergelt puhastada ja sama vuugiseguga uuesti täita.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Ma olen pidevalt lugenud Soome vastavaid foorumeid ja selgub, et tehaseahjud on tihti p.... jah. Pole mingi uudis.
Vahet pole millin ahi, jutud sarnased.. http://keskustelu.suomi24.fi/node/5975762
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Vaatamata kõigele põhjendab suurem enamus oma hinnalist ja halli ostu "kindla peale minekuga" :yahoo: . Edu edaspidisekski !
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Üks tuttav Soome pottsepp rääkis, et põhiline töö ongi tal hallide sisude vahetus ...sellest, aga võiks järeldada, et kohe osta hall ilma sisuta ja teha normaalse koldega.
Aga mulle tundub, et pole need hallid halligi paremad ...kui arvestada hinda ja salvestuskaalu jne.
Vasta