Tere!
Mul on küsimus seoses rõdu remondiga paneelmajakorteris. Tegemist siis tavalise paneelmaja rõduga, mis näeb väsinud välja ja seda peaks värskendama, seega tahaksin maha võtta vana värvi seintelt (praegu on seintel värv kohati lahti) ja seinad uuesti üle värvida. Eile korraks kraapisin seda seina ja jäin mõtlema, kuidas ma saaksin värvi nii maha, et see alumiste naabrite rõdule ei kukuks või rõdu alla murule koledalt ei lendaks. Rõdu asub teisel korrusel.
Lisaks veel ma ei tea, kui lihtsalt see värv maha tuleb. Kas on mingeid vahendeid, mis aitaks värvi maha saada või mingit sellist värvi, millega saab üle värvida ka need osad, kust värv maha ei tulnud? Rõdu põrandal on ka igasugust sodi ja sellega on ka häda, et kuigi üritan seda ettevaatlikult kokku pühkida, kipub osa ikkagi alla kukkuma (rõduääre juures on üsna korralik pragu), aga selle vastu äkki aitab, kui sina prakku igasuguseid riidekaltse toppida? Äkki on keegi ka oma rõdul remonti teinud ja oskab nõu anda.
Ja veel küsimus: mida olete rõdu põrandakatteks pannud?
Aitäh vastajatele!
Paneelmaja rõdu
siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
-
- külaline
Re: Paneelmaja rõdu
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Küsi ühistust.
Kui ka teistel on rõdud samas seisus, on lootust asjatundjad üle vaatama saada.
Minu mälestus paneelmaja pudisevast rõdust tähendas seda, et ega ei tohtinud sugugi ise seda pudistama minna ja omatahtsi värvima ka mitte.
Jah, maksis küll ja algseis oli päris jõle, aga see-eest uuriti kõik üle ja tehti garantiiga ühtlaselt kõigil korda, piirded vahetati, põrandad plaaditi, koristati praht, jne.
Võivai... Kaltsud ei ole ehitusmaterjal.
Kui ka teistel on rõdud samas seisus, on lootust asjatundjad üle vaatama saada.
Minu mälestus paneelmaja pudisevast rõdust tähendas seda, et ega ei tohtinud sugugi ise seda pudistama minna ja omatahtsi värvima ka mitte.
Jah, maksis küll ja algseis oli päris jõle, aga see-eest uuriti kõik üle ja tehti garantiiga ühtlaselt kõigil korda, piirded vahetati, põrandad plaaditi, koristati praht, jne.
Võivai... Kaltsud ei ole ehitusmaterjal.
Lugemata postitus Postitas Killu7 »
Aitäh nõuande eest, aga mulle siiski tundub, et igaüks nokitseb siin oma rõdu ise. Osadel on korda tehtud, osadel samasugused nagu minu rõdud. Ühed on oma rõdu veel ära ka klaasinud, samas teised rõdud on lahtised. Tundub, et siin ühistu ühisremonti ei tee. Rõdu iseenesest ei pudise, ainult see valge värv, millega on rõdu üle värvitud, see ju pudiseb, kui seda maha kraapida. Just selle värvi kohta ongi küsimus: kas see ei lendle rõdu alla maha, kui seda eemaldan? Kaltsude kohta niipalju, et kui need ette panna, siis ei kuku praht vähemalt rõduääre juures olevast praost rõdu alla maha.
-
- külaline
Teha nagu peab ja on õige või teha nagu tundub..
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Tundub, et lendleb.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas timburi »
Vali siis tuulevaikne ilm kraapimiseks või kata oma ava kinni ja alt pragu, ei lendle ega lendu sul sealt midagi üle. Põrandaks paneks ise puidust resti (isetehtud), praht, tolm, surnud kärbsed kaovad pragudest sõrestiku alla, kust neid kord mingi aja tagant kokku kühveldada. Endal mul on kaheosaline, et kui ühe poole peal seisad, siis saad teise üles tõsta, kui vaja. Talvel, suvel, sügisel hea astuda, ilus ka. Plaaditud olen ka näinud, aga plaat libe, teiseks vaja spets segusid jne.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu