Drenaaz

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Rainer252
külaline

Drenaaz

Lugemata postitus Postitas Rainer252 »

Pilt selline:

Pilt

Paremal on nõlv, vasakul on minu aed. Nõlvalt vahel tuleb vett ja avanevad mõned allikad. Nõlvaalune aiaosa on veidi niiske. Pildistaja selja taga on kraav, mille kohal jookseb krundi piir.
Soov oleks kraav kinni ajada. Enne muidugi panna sinna sisse toru, et niiöelda kraav ikka toimima jääks.

Et nõlvaalust kuivemaks saada, siis mõtlesin sinna panna mingi drenaazi ja ühendada see selja taga asuvasse kraavi, mille asendan ka toruga.
Mis tooteid peaks kasutama ja kuidas asja lahendama?
Kas see pisikeste aukudega plastiktoru? Ümber selle killustik ja ümber killustiku geosünteetiline riie?

Tänan vastajaid ette.
teemaalgataja
külaline

Re: Drenaaz

Lugemata postitus Postitas teemaalgataja »

???
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mina teeks nõlva alla kraavi.Kraav on kõige parem drenaaz
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Oluliselt lollimat lahendust kraavi kinniajamisest välja ei mõtle. Sai kaa saad aru, et drenaaz on vee äravoolusüsteem. Kraav on selle väljundiks. Kui sa kraavi kinni ajad kuhu see vesi sul siis veel läheb ?
algataja
külaline

Lugemata postitus Postitas algataja »

probleem selles, et krundi piir jookseb otse kraavis ja aed om oma 3 m seespool.
lisaks on aia ja kraavi vahel vall ehk kraavi väljakaevatud materjal 30-40 aastat tagasi.
tahaks aia õigesse kohta ehitada.
minu hoovist ei lähe sinna kraavi midagi.
see kraav tuleb kaugemalt ja möödub minu hoovist, peale minu hoovist möödumist läheb kraav üle toruks.
mis see sisi halba teeb, kui ma enda hoovi äärse kraavi osa toru sisse panen?
kaugelt tulevad veed lähevad ikka ju torusse.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 99 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Kraavi asenduseks alla 400mm toru ei ole mõtet panna. Kui pikk kraav on, umbes 50€ on toru meeter.
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Kraav võtab kevadel, kui maapind on veel külmunud, lumesulamisvett paremini vastu, kui (kinnikülmunud) toru. Olgu see või perforeeritud.

Imelik. Sinu tegelik mure on piirde ehitamine selle õigele kohale, krundipiirile. Selleks: Teisalda liigne pinnasevall. Kaeva uus kraav, kas enda poole või teisele poole piiri, aga nii, et see suubuks allpool asuvasse torusse, ja praegune aja täis. Ehita uus piire krundi piirile.

Millegipärast meenub repliik filmist Pulp Fiction: "I´m here to solve your problems"...
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
Vasta