Katusefirma pettis??

mya
külaline

Katusefirma pettis??

Lugemata postitus Postitas mya »

Tere,
Ostsime sügisel purali katusepleki keerulisele kelpkatusele. Kogus oli 275m2 ja hind suht krõbe. Kaup toodi kohale ja olime õnnelikud. Kõik olid pakitud ja 60 valmispleki juppi üksteise peal. Usaldades firmat, ei osanud mõeldagi et miski ei klapi. Katuse paigaldusel aga selgus et 1 suur paan on puudu. Firmast väideti, et ei nemad ega tootja saa eksida koguse panekul, et viga peab olema paigaldajates. Paigaldasime ise koos ehitusega tegelevate tuttavatega ja kõik paberi järgi mis kaasa antud, kuhu mis paan läheb.Ja paigaldajatel polnud see sugugi mitte esimene paigaldus. Me ei suutnud tõestada, et viga polnud meis, kuna paane ju kohe üle ei lugenud ja tuli 1 paan juurde tellida ja selle eest ka maksta. Kuna firmas töötav müügimees ja ka mõõtja oli tuttav, ei hakanud sõdima.Talv tuli peale ja nüüd harjaplekke paigaldades selgus, et 8 plekki on puudu. Pakis oli 20 harjaplekki ja taas paha arvamata, keegi ei kontrollinud, kas kõik õige. Jooksvaid meetreid pidi olema 50. Nüüd ei oskagi midagi teha...Olen 100% kindel et firma hakkab tagasi ajama, et jälle meie viga ja mis iganes. Kuidas selles olukorras käituda ja neile selgeks teha? Kas keegi oskaks nõu anda?
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 3831
Liitunud: 07 Veebr 2011, 11:52
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Re: Katusefirma pettis??

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Selles pole miskit imet, et kogused ei klapi...aga ei usu, et tegu pahatahtliku pettusega...Lihtsalt keegi eksinuid ja seda omal tihti ette tulnud. Tihtilugu on puudu asju või tuleb hoopis teise inimese tellimus mulle jne. Alati saanud asja ära klaarida ja ei mingit probleemi... Väga hoolikalt tuleb iga mutter ka üle lugeda...muidu on tööpäev rikutud, kui avastad seda kõrgel katusel ja sõida ei tea kust tooma jälle asju...
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1058
Liitunud: 24 Nov 2009, 15:19
Asukoht: Tallinn
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Re: Katusefirma pettis??

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

tellimus ja kauybasaateleht peavad koguseliselt klappima, nii lihtne see ongi. ebamugav seis igljuhul mõlemale osapoolele
mya
külaline

Re: Katusefirma pettis??

Lugemata postitus Postitas mya »

vaaderman kirjutas:tellimus ja kauybasaateleht peavad koguseliselt klappima, nii lihtne see ongi. ebamugav seis igljuhul mõlemale osapoolele
Kuna me olime sel ajal ära, kui kaup toodi, pole me saatelehte näinud ega kuskile allakirjutanud. Ja kuna tegemist oli tuttavaga, kes meile toodet müüs ja kes väitis, et käis vaatas üle ja kõik oli korras :( Koju tulles nägime pakitud tooteid ega kontrollinud paha aimamata midagi.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 801
Liitunud: 10 Veebr 2007, 21:02
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Re: Katusefirma pettis??

Lugemata postitus Postitas maik »

Endal juhtus kunagi analoogne lugu.
Puumi/ajal sai tellitud katuseplekk, vähe suuremat sorti aiamajale, vahendajaks oli üks Eesti ehitusmaterjalide kauplus.
Lubatud tähtajast kuu hiljem veeres katus kohale, tõstuki noole otsas kõlkuv plekkipakk tundus kahtlaselt pikk, kohene mõõtmine kinnitas kahtlusi.
Autojuht laiutas käsi, peale paari sigaretti ja kontroll/mõõtmisi järeldasin, et keegi oli tellimusel paani pikkuse mõõdud harja pikkusega ära vahetanud. Esimene kõne müügimehega lõppes minu lolliks jäämisega.
Õnneks meenus mulle, et lähteandmed saatsin meili teel, kiire kontroll ja järgmine argumenteeritud kõne oli juba kurjem.
Lahenes asi nii: plekkipakk tõsteti maha, samal päeval lõigati 5 meetrisel Classikul liigne 2 meetrit maha ja saadud vajaliku pikkusega paan rändas katusele.(maha lõigatud jupp läks hiljem utiili koos üleliigsete servaplekkidega)
Nädal hiljem veeres auto puuduoleva kogusega kohale ja katus sai lõplikult valmis.
Siinkohal ei saa jätta tervitamata kõiki müügimehi, et see 2m müük ikka toimiks ja toimiks ... :jooma
Külaline
külaline

Re: Katusefirma pettis??

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Siin võib ainult aimata kelle kapsaaiaga tegu. Mõnedel ongi selline probleem krooniline. Ei saa öelda, et see just tervenisti firma viga, enamasti kohapealse firma voliniku :lol: saamatus oma ülesandeid korralikult täita.
Teistpidi vaadates, et mida sa nõuad, kui pole veel midagi kätte saanud :lol:
Kui kõik olid tuttavad, siis võiks ka neid paremini valida...(ei taha parastada aga selgitusest võib nii aru saada kes tegelikult teid sellisesse olukorda panid.)

taaastaja
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 3831
Liitunud: 07 Veebr 2011, 11:52
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Re: Katusefirma pettis??

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Kahjuks ei oska keegi vist soovitada, et mida teema algataja tegema peaks...aga vähemalt mõtteline toetus talle!
Monier
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 106
Liitunud: 29 Sept 2011, 18:32
Asukoht: Eesti
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 5 korda
Kontakt:

Re: Katusefirma pettis??

Lugemata postitus Postitas Monier »

Tere!

Ega robot pole meist keegi ja eksida võib iga inimene. Mina olen ka kindel, et nendega on võimalik mõlemale poolele sobiv lahendus leida.
Aga kirjutan ka lahti mõned punktid kust ebakõla võib tekkida:
1) Joonis oli vale, joonist ei olnudki, oli ebakompetentne
2) Ehituse käigus ehitust muudeti
3) Inimene eksis (kas arvutaja või pakkija)

Otsige üles hinnapakkumine/kalkulatsioon mis teile saadeti. Kui te seal muudatusi tellimisel ei teinud ning antud ettevõte oli arvutaja rollis (luges kokku kõik kruvid, seibid kopikad...) siis on loogiline, et teie soovisite osta katust ning peaks korraliku lahenduse saama. Kui joonis oli korralik siis ei tohiks probleeme tulla. Kui aga tegite muudatusi kas pakkumises või reaalselt ehituses siis on kokkulepete küsimus ma arvan (puuduliku joonise puhul kokkulepe, juurdeehitus arusaadavalt mitte kalkuleerija apsakas).

Minu soovitus on üritada ostida lahendust. Ma olen peaaegu kindel, et ka materjali müüjal on soov lahendus leida.

Edu!
Monier - lihtsaim tee uue katuseni!
Kui soovid, et sinu katuse ehitaks tunnustatud meister, vali Monier Partner-Ehitaja.
www.monier.ee
Vasta