Põrand kriuksub

põrandad, põrandatööd
Külaline
külaline

Põrand kriuksub

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere

sai ostetud maja, millel teine korrus on jäänud välja ehitamata. Tehtud vaid põrandaosa, milleks on 22-se püssiplaadiga kaetud vahelaetalad. Kuna talad on jäätud loodi hööveldamata, on plaatidel teatud kohtades plaatidel tühimikud all ja peale astudes tekib läbivajumine, mille tulemusel tekib kriuksuv heli.
Kuna põrandapindala on liiga suur (kallis) et korralikult ümber tegema hakata, otsin alternatiivset lahendust. Algne plaan oli panna teha laudpõrand, mis peaks kokkuühendatuna konstruktsiooni poolest moodustama korralikult tugava plaadi ilma et läbivajumist peaks kartma. Samas ei tahaks jamada lihvimise ja viimistlemisega, tahaks panna maha valmisviimsitlusega materjali (nt naturaalse parketi) kuid arvatavasti ei ole selle konstruktsioon piisavalt tugev et välistada läbivajumist? Kui tugeva plaadikihi parkett (mitte laminaat) moodustab?
Mis võimalused on kriuksumisest lahti saada, ilma et peaks põrnadat hakkama lahti ühendama? Kriuksu kohti kruvidega paikama hakates tulemust eriti ei saavuta, sai järgi proovitud - mingi nagin jääb ikka.
Kasutaja avatar
PLAATIJA.EE
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 85
Liitunud: 28 Veebr 2013, 21:53
On tänatud: 1 kord

Re: Põrand kriuksub

Lugemata postitus Postitas PLAATIJA.EE »

Kõige odavam ja kindlam on korralikult alus ümber teha. Selleks tuleb eemaldada olemasolevad plaadid nii, et neid oleks võimalik taaskasutada. Laagid rihtida. Kui alustalad on väga loodist väljas, siis on lihtsam nende külge uued laagid kinnitada. Vajadusel mõni juurde lisada. Eelnevalt eemaldatud plaadid uuesti tagasi ja võib parketti paigaldama hakata. Rahakulu ainult lisatalade ja kruvide jagu. Töö sinna juurde muidugi :) Võib ju muidugi plaadi sisse auke puurida ja talade ja plaadi vahele makrot sahistada ja hiljem ennast kiruda, et miks krt küll..
Vasta