Põranda plaatimine

põrandad, põrandatööd
asjapulc
külaline

Põranda plaatimine

Lugemata postitus Postitas asjapulc »

Tere ehitusforrumi perekond! :hello:

Soovin paneellagedega kivimajas plaatida köögi põranda (kokku 10m2). Hetkel väljas paljas paneel. Paneelid muidu loodis. Küsimus - mida põranda aluspinda panna, kuna seal hetkel ainult paneel. Tasapinnast umbes 10-12 cm allpool. Mõnes kohas on paneelivahedes augud (kokku 3-4 tükki ja umbes kanamuna suurused). Mõtlesin need katta mingi plekiga nt ja siis panna segu peale kivistuma, et liiv ära ei voolaks - juhul kui nii tasandada. Paneelivahedes on mõningaid ebatasasusi, konarused ja nõgusused. Mõtlesin, et kas seda tasandada liivaga või peaks seda tegema hoopis Weberi S-30 betooniga või millegi analoogsega? Selle peale 5cm penoplasti ja sellele omakorda 5cm põrandabetooni, millele saaks juba plaatida. 5 cm sisse jääks ka armatuur, või on mingit peen-fiiber betooni olemas, milles on juba armatuurikiud olemas, et ei peaks seda suurt võre kasutama?

Teine võimalus on kinnitada metallnurkade abil lihtsalt paneelile talad 50x50 cm ruudustikuna, seejärel loodida mingite kiilude ja tükkidega (täpselt ei tea, kuidas see käib). Nagu eelnevalt öeldud on paneelid muidu loodis. Taladele kinnitada paksud 22mm OSB plaadid, katta niiskustõkkega ja sellele otse plaatida. Talade vahele mingi soojustusvilla ka pannes, peaks saama ka helikindlamaks ruumi ja võibolla ka soojemaks. Tegemist muidu 3 korrusega, nii et väga külmaks põrand vist minna ei saaks.

Mis oleks sellise asja kohta arvamused?

Lugupidamisega,
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1358
Liitunud: 16 Aug 2008, 19:33
On tänatud: 103 korda

Re: Põranda plaatimine

Lugemata postitus Postitas keemik »

Jala all tundub kivipõrand alati külm, kuna kivi juhib väga hästi su jalatallast eralduva soojuse ära. Endal panin kööginurgas ikkagi põrandaküttemati ka plaadi alla teisel korrusel ning väga mõnus on.

Sa võiksid kohe kasutada näiteks 10 cm vahtplasti ja selle peale valada koos kaabliga 5 cm betooni. Seda segude asja pead vaatama, mulle on kõrvu jäänud, et fiiberkiudu sai ka ise juurde osta segule ja segada valmistamise ajal sisse. Kindel ei ole selles.

Mingite eribetoonidega saad teha ilmselt ka õhema betoonikihi, võidad ajas ja töös, aga kaotad rahas. Lisaks uuri seda, kuidas on sammumüra läbikostumine alumiste naabrite juurde. Korrektne on vist nii, et maha pannakse vahtplasti asemel (halb heliisolaator) hoopis spetsiaalne kivivill, mille peale valatakse põrand.
Kasutaja avatar
PLAATIJA.EE
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 85
Liitunud: 28 Veebr 2013, 21:53
On tänatud: 1 kord

Re: Põranda plaatimine

Lugemata postitus Postitas PLAATIJA.EE »

Heliisolatsioon on ülioluline. Muidu on hiire jooksmine ka alumistele kuulda. Üks lahendus on siin: http://www.paroc.ee/lahendused-ja-toote ... ujuvporand
Penoplast ei ole heliisolaatoriks sobiv.

OSB plaadil püsivad keraamilised plaadid sama hästi, kui rodeoratsanik härja seljas.
Vasta