Puit ja vannituba?

saunad, santehnika, boilerid jne
haiduk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 96
Liitunud: 28 Mär 2009, 10:23

Puit ja vannituba?

Lugemata postitus Postitas haiduk »

Tere,
Kas on kellelgi vannitoa põrandaks puitpõrand? Kuri soov oleks teha puitpõrand ja niiskuskaitseks kasutakas ecooili listis olevat saunaõli. Mis asjast arvate?
Puitkarkassil olevad seinad panen ka plaadi ja puidu alla. Kas plaadi taguseks sobib näiteks 22mm vineer millele peale tuleks niiskustõke? Too roheline möks:)
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10711
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 290 korda

Re: Puit ja vannituba?

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Olen käinud vannitoas, kus olid tavalised põrandalauad, üle lakitud. Kui on ikka korralik küte, ventilatsioon ja vannis käiaks ilma vett maha ajamata, eks ikka saab. Aga kui eespool olevalt ükski punkt pole täidetud siis soovi seda oma vaenlasele.
timburi
külaline

Re: Puit ja vannituba?

Lugemata postitus Postitas timburi »

Päris sellist puitpõrandat pole kohanud, aga märksõna "laevatekipõrand" peaks päris palju mõtteainet ja lugemist andma. Aga nagu eelmine ütles, et kui ettevaatlik oled ja ei pritsi, siis why not. Aga tee mis tahad, vett läheb maha ikkagi... Kõva lakikiht läheb jube libedaks ju teoreetiliselt märjana?
fanatic
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 421
Liitunud: 11 Okt 2010, 00:27
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 44 korda

Re: Puit ja vannituba?

Lugemata postitus Postitas fanatic »

Minul on vannitoas termotöödeldud kask, laevatekina maha pandud ja töödeldud Osmo õliga. Kui peaksin uuesti tegema, valiksin sama lahenduse.
tarm_
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 106
Liitunud: 28 Dets 2011, 22:27
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 8 korda

Re: Puit ja vannituba?

Lugemata postitus Postitas tarm_ »

Olen kasutanud ka vannitoas üsna palju seda, mida klassikaliselt ei soovitata- puitmööbel, tapeet(saunalakiga), puituks jms. Põrand on küll plaaditud. Ja nagu öeldi, see mida võid vannitaos kasutada, on kinni kasutajates. Kui vett igasse ilmakaarde ei lenda ja on korralik ventilatsioon, saab "pehmemaid" materjale väga edukalt kasutada.
Kasutaja avatar
PLAATIJA.EE
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 85
Liitunud: 28 Veebr 2013, 21:53
On tänatud: 1 kord

Re: Puit ja vannituba?

Lugemata postitus Postitas PLAATIJA.EE »

Sain ma õigesti aru, et osa seinu kaetakse keraamilise plaadiga ja need soovitakse kinnitada vineeri külge? Kui jah, siis see mõte ei ole küll teostamist väärt. Esiteks üleliia kulukas. Teiseks: kujundlikult on plaat vineeri peal nagu rodeoratsanik härja seljas. Puit sobib põrandale küll, kui vannituba piisavalt kiiresti ära kuivatatakse. Ventilatsioon!!!
Victoria
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 4
Liitunud: 18 Veebr 2011, 15:34

Re: Puit ja vannituba?

Lugemata postitus Postitas Victoria »

Minul on vannitoas maas tiigipuu, korralikult üle lakitud. 7 aasta jooksul probleeme pole olnud, vbl mingid millimeetrised praod on, aga ei midagi hullu. Jala all on nii mõnus ja soe, et mitte kordagi ei ole vannitoas põrandakütet sisse pidanud lülitama. Aga jah, kui vett läheb põrandale, peab ikka ära kuivatama. Külmad kivipõrandad pole minu meele järele.
haiduk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 96
Liitunud: 28 Mär 2009, 10:23

Re: Puit ja vannituba?

Lugemata postitus Postitas haiduk »

Hetkel on kips maas ja seinas. Olen mõelnud teha korraliku hüdro põrandas ja seintes, Kas ka laes? Duši sein läheb plaadi alla ja vannisein on hetkel lahtine, kas plaat või laudis. Lagi ja muud seinad ilmselt ikka laudis. Põrandale oleks aga variant teha suvaline plaat, millepeale niiöelda ujuv laudis. Siis ei vigasta hüdrot. Ei suuda kuidagi ilma plaaditud aluseta seda põrandat ette kujutada. Tegemist siis puit konstruktsioonidega mitte betoon alusega. Mis usute?

Ahjaa mida põrandale on üldse võimalik panna. Tiik maru laheda hinnaga. Aga nt lepp, tamm?
Vasta