raudkivist vundament ja vesi majja ja välja

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
Külaline
külaline

raudkivist vundament ja vesi majja ja välja

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere!

Oleme ostmas maamaja kus on majast 3m kaugusel puurkaev koos pumbaga aga vesi tuleb tuppa vaid läbi õhu veetud torude, läbi seina ja seda vaid suvel, välja veetakse vett ämbritega. Meil plaan panna septik ja vesi tuppa tuua, vets ja vann jne. aga köök, vets, vannituba ja kaev on kõik maja ühes küljes, kelder, üleni betoonist, ka laed, on teises küljes. praegu elame majas kus kogu torustik on veetud läbi keldri. raudkivi vundamendis ma ei ole suutnud tuvastada ka õhtutusavasid, ehk on mulla all peidus, peab kaevama, aga igal juhul ei kujuta ma ette, kuidas torud läbi vundamendi tuppa saada? või läbi vundamendi ei veetagi? lisa jama seisneb selles et pinnas on väga paene.

Tänud juba ette vastuste eest!

Ahjaa, kas keegi on paigaldanud põrandakütte laudise alla? Kas toimib? Tean et on vaid mõned puitkatted mis piisava soojusjuhtivusega. Mida olete kasutanud põrandakattena?
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1058
Liitunud: 24 Nov 2009, 15:19
Asukoht: Tallinn
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Re: raudkivist vundament ja vesi majja ja välja

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

võin sind aidata 56918911
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10711
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 290 korda

Re: raudkivist vundament ja vesi majja ja välja

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Tuleb pinnas mõlemal poolt allpool külmumissügavust vundamendist lahti kaevata, korraliku teemantpuuriga auk läbi vundamendi puurida ja veega on korras. Samuti saab raudkivi vundamendi sama SDS lööktrelliga niimoodi maasees meiseldamisega teha, et saad kivid välja kangutada siis saad solgitoru analoogselt läbi vundamendi viia. Pärast toru panekut betoneerid ava kinni. Töö ei ole lihtne aga teostatav.

Puitpõranda alla saab põrandakütet teha, kuid sinna lastakse kuumem vesi, et kompenseerida puidu kehva soojusjuhtivust. Samuti kasutatakse metallist hajuteid. Kui googeldada viitsid leiad tehnilisi lahendusi nii piltidena kui videona.
Vasta