Katuse ehitus
-
- külaline
Katuse ehitus
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Olen täielikult võõras katuste koha pealt. Paluks abi.
Mul on vaja uus katus panna, kuna vana laseb juba mitmest kohast läbi.
Esimene küsimus on, et mis info ma pean kokku panema, et üldse mingit aimu keegi saaks, millega tegemist on?
Ma eeldan, et kindlasti oleks vaja teada, kui suur on katus, ehk siis joonised katusest. Pildid tulevad kindlasti kasuks. Aga mis veel?
-
- külaline
Re: Katuse ehitus
Kohapeal näeks asjatundja loomulikult ka neid nüansse, mis kaugelt välja ei paista....aga mingi suuna te kindlasti saate, et mingeid otsuseid teha. Edu!
taastaja
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 14 korda
- On tänatud: 15 korda
Lugemata postitus Postitas AHEL »
-
- külaline
Maja on ise oma 150 aastat vana

Eterniit on kõige odavam ma arvan uue katuse ehitamiseks.
Peaks olema viilkatus, ees pool on 1 vinskapp ja taga on 3 vinskappi.
-
- külaline

taastaja
-
- Ehitusspets
Lugemata postitus Postitas heljen »
Maja asub rasivere külas anija vallas.
heljen.sklave@mail.ee
53459640
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 5 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Monier »
2 head artiklit millest teemaalgataja kinldastikasu saab.
1) Sammud mida katuse hinnapakkumise juures meeles pidada: http://www.monier.ee/monier/uudised/uud ... astab.html
2) Kuidas valida ehitajat: http://www.monier.ee/monier/uudised/uud ... tajat.html
Kui soovid, et sinu katuse ehitaks tunnustatud meister, vali Monier Partner-Ehitaja.
www.monier.ee
Vabandan, maja on 115 aastat vana mitte 150.
Katus on kusagil 300-400 ruutu suur.
Vb eterniidi asemel panna hoopis plekk...pidi lihtsam paigaldamine olema.
-
- külaline
See samune, et mõiste" katuseplekk" on üpris lai mõiste. Neil kümmekond erinevat nägu ja paigaldusviisi. Eterniit jääb oma omadustelt kindlasti kuskile nende keskele.heljen kirjutas:Aitäh monier..tuleb kasuks.
Vabandan, maja on 115 aastat vana mitte 150.
Katus on kusagil 300-400 ruutu suur.
Vb eterniidi asemel panna hoopis plekk...pidi lihtsam paigaldamine olema.
Saab ka endale selgeks teha, kas tahetake lihtsat paigaldust või head katust. Head oleks muidugi mõlemad

taastaja
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Katusepakkuja »
-
- Ehitusspets
Katusepakkuja kirjutas:Alguseks oleks oluline teada, mis materjal enne eterniiti oli, siss saaks suht lihtsalt arvata, millised materjaligid kõne alla tulevad, eeldusel, et katusekostruktsioon korras.Aga enne katusekattealuse nägemist võimatu õelda, kas tulevastest töödest katusekatte vahetus koos materjaliga moodustab enamuse, poole või kolmandiku kogu katuse renoveerimisese maksumusest.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Katusepakkuja »
Et eterniiti ca 110 aastat tagasi Austrias kasutama hakati, on majal ilmselt enne sõda muu katusekattematerjal olnud.heljen kirjutas:Hetkel on eterniit, nii kaua kui maja on meie peres olnud on ka eterniit olnud. Ma olen peaaegu 100% kindel, et katuse all olev kandev konstruktsioon tuleb ikkagi ka ära vahetada. Kindlasti on mädasi talasi. Järgmiseks nädalaks saab selguse.
Aga kuna katusealune konstruktsioon tuleb ilmselt ära vahetada, siis moodustab uue katusekatte hind kogumaksumusest ca 30%. Nii et paraku katusematerjali valikuga oluliselt eelarvet ei mõjuta(kui just vask- võ täistsinkpleki ja traets-profiili vahel ei vali), küll aga katuse eluiga.Esmapilgul soovitaks eterniiti, arvestades paigalduse ning alus- konstruktsiooni hinda ja katusekatte kestust.
Katusel on vaid eterniit sarikate peal...mingit aluskatet vms ei näinud.
Muidugi on osa katust teise korruse peal ja seda ei tea, mis seal all toimub enne kui lahti võtta. Seega ei saa enne sooja aega teada, kui palju puitu välja vahetada tuleb.
Maja on 20m pikk ja 10m lai..kõrgust ei oska ainult öelda..vb aitab natuke.
Ma kaldun arvama, et pakkumisi sooviks esialgu ilma paigalduseta ja ainult katuse materjali kohta.
-
- külaline
Küsi Bendersist!
Mina sain omale pruuni katusekivi väga hea hinnaga, neil on mingi kampaania praegu!
Talumees

maja kõrgus on silmaga vaadates nii 6-7m...katus peaks olema umbes 350 ruutu, siis jääb veidi varu pigem üle, kui puudu.
Pildid pööningualusest on lisatud, kui keegi soovib vaadata.
-
- külaline

taastaja
Lugemata postitus Postitas Andy00 »
http://album.ee/node/27802247/50324677 peaks kõikidele huvilistele ära ütlema, mis oli eelmine katus ja mis materjale on kasutatud. Laastukatus, mis ilmselt väga lagunenud ja sellele peale löödud eterniit. Laastukatuse jäänused on siis ka aluskatuse eest, ehk siis see katus lekib igast naelaaugust otse soojustusse (saepuru)
Kindlasti tasuks nii vana maja katuse vahetusel teha arvutused, kas maja ja olemasolevate sarikate samm uue katuse välja kannatab (kui valituks osutub raske kivikatus) ja ega ei ole oht tormituultel katust minema viia (kui osutub valituks kergem plekk-katus).
Katusevahetuse alal olen võhik, aga kardetavasti tuleks planeerida ja arvestada nii sarikate (osalise) vahetusega, kui ka ülemise sidepuu/palgi vahetuse või lappimisega. Aga nende seisukorda võib saada hinnata alles peale olemasoleva katuse eemaldamist.
Eesmärk on välja valida soodsaim variant mis katusele panna. Kui ehituseks läheb siis saab vana katuse maha võtta, vaadata üle kõik sarikad jms, ning siis saab kohe katuse peale visata.
Naabrimehega sai räägitud (metsamees ja tegeleb ka muude puiduga seotud teemadega) ja tema kaudu saame sarika materjali soodsalt.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Priit1 »
Kuidas saab kommida inimene teemat kes tunnistab, et on ise antud teemal võhik. Tehke ennem endale asjad selgeks kui tahate huvitav olla ja foorumites kaasa rääkida. Kivikatus on raske nendele kes ei tea kivikatusest midagi ja plekkkatus lendab minema nendel kes selle halvasti paigaldavad.Andy00 kirjutas:Üks pilt pidi olema väärt rohkem kui sada sõna.
http://album.ee/node/27802247/50324677 peaks kõikidele huvilistele ära ütlema, mis oli eelmine katus ja mis materjale on kasutatud. Laastukatus, mis ilmselt väga lagunenud ja sellele peale löödud eterniit. Laastukatuse jäänused on siis ka aluskatuse eest, ehk siis see katus lekib igast naelaaugust otse soojustusse (saepuru)
Kindlasti tasuks nii vana maja katuse vahetusel teha arvutused, kas maja ja olemasolevate sarikate samm uue katuse välja kannatab (kui valituks osutub raske kivikatus) ja ega ei ole oht tormituultel katust minema viia (kui osutub valituks kergem plekk-katus).
Katusevahetuse alal olen võhik, aga kardetavasti tuleks planeerida ja arvestada nii sarikate (osalise) vahetusega, kui ka ülemise sidepuu/palgi vahetuse või lappimisega. Aga nende seisukorda võib saada hinnata alles peale olemasoleva katuse eemaldamist.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed