Radiaatori lisamine

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Valge varblane
külaline

Radiaatori lisamine

Lugemata postitus Postitas Valge varblane »

Kuidas oleks kõige mõistlikul lahendada järgmist probleemi:
11 korteriga 1930. aastatest pärit maja, kus on oma gaasiküttega katlamaja. Enamuses korterites on radiaator nii tubades kui köögis, välja arvatud ühel maja küljel olevate korterite köökides (seal oli vist kunagi pliit).
Küttearvet arvutatakse korteri m2 järgi, kuid antud maja küljel asuvad korterid, kütavad kööki ühel või teisel moel elektriga (elektriradiaator või põrandaküte).

Kas oleks õiglane nõuda kütte arvestamise süteemi muutmist s.t arvata küttearve arvutamise alusest välja köögi pidala? (Elektriga kütjad sisuliselt sponsoreerivad hetkel teisi.)
Kas oleks õigust nõuda olemasolevasse küttesüsteemi lisaradiaatori paigaldamist/ selle paigaldamise tasu hüvitamist ka nende korterite köökidesse? Mille alusel?
Ja lõppude lõpuks, sooviksin ma teada, kas see lisaradiaatori paigaldamine oleks üldse võimalik ja mis see "lõbu" maksta võiks (ehk teada, kas suvel on võimalik midagi ette võtta). :?:
M metsast
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Radiaatori lisamine

Lugemata postitus Postitas M metsast »

Gaasiga toodetud soojus on hetkel ikkagi odavam kui elektriga, seega selles mõttes oleks kasulikum saada radiaator juurde. Kui oleks teada radiaatori paigaldamisega seotud kulud ja köögi soojusenergia vajadus, mida ma ei tea (radiaator, torud, töö, võibolla läheb küttesüsteem tasakaalust välja ja on vaja uuesti lasta tasakaalustada- seda eriti sel juhul kui radiaatoritel ei ole termostaate...), siis saaks tasuvusaja välja arvutada.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kütte arvutuse põhimõte nõuab üldkoosoleku otsust. Lihtsam on tõesti lisaradiaator juurde panna.
Valge varblane
külaline

Lugemata postitus Postitas Valge varblane »

Arvata on, et kui radiaator kööki lisada on vaja uuesti seda püstikut tasakaalustada.
Köök ei ole just suur ca 2,5m2, aga kuna ka esik võiks soe olla on kokku vaja kütta ca 8.5 m2. Eks ma siis püüan leida kedagi, kes selle uue radika lisamise hinna suudaks mulle anda. Tänan, arvamuste eest. ;)
Vasta