Kuidas suurendada segu külmakindlust

PORTLAND
külaline

Kuidas suurendada segu külmakindlust

Lugemata postitus Postitas PORTLAND »

Kuidas suurendada mingi betooni,kipsi,krohvi jne.külmakindlust?Küsimuse mõte on selles,et kui oled kuskil kus nt.müürisegu on vaja muuta hetkega -10 külma jaoks ja sul on seda seda vaja nt. 1 kott ja vastav pood on 100 km. eemal või on kinni või mida iganes.Olen kuulnud küll spets.lisanditest jms.aga kui on vaja käepärastest vahenditest(sool,feeri,väetis,klaasipesuvedelik,väetis),siis vennad-Mägi Aivarid andke nõu.Üldse:kas kuskil on mingi nippide otsimise-jagamise koht.Seniks edu kõigile ja ootan tagasisidet!
Külaline
külaline

Re: Kuidas suurendada segu külmakindlust

Lugemata postitus Postitas Külaline »

PORTLAND kirjutas:Kuidas suurendada mingi betooni,kipsi,krohvi jne.külmakindlust?Küsimuse mõte on selles,et kui oled kuskil kus nt.müürisegu on vaja muuta hetkega -10 külma jaoks ja sul on seda seda vaja nt. 1 kott ja vastav pood on 100 km. eemal või on kinni või mida iganes.Olen kuulnud küll spets.lisanditest jms.aga kui on vaja käepärastest vahenditest(sool,feeri,väetis,klaasipesuvedelik,väetis),siis vennad-Mägi Aivarid andke nõu.Üldse:kas kuskil on mingi nippide otsimise-jagamise koht.Seniks edu kõigile ja ootan tagasisidet!
"Rege rauta suvel, vankrit talvel" või oota sulailmasid! Pole ju mõtet suvel ilusate ilmadega hakata aega raiskama ümbertegemisele kui võiks selle asemel randa minna.
Urmas
Tudeng2
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 27
Liitunud: 16 Dets 2012, 00:03
On tänatud: 1 kord

Re: Kuidas suurendada segu külmakindlust

Lugemata postitus Postitas Tudeng2 »

Kui sul ei oleks lisandeid ja tahaksid käepäraste vahenditega mördi külmakindlust suurendada, siis las paarimees paneb mördiga täidetud anuma kuuma veega täidetud vanni. Samal ajal kui sa krohvitavale pinnale sisseviskekihti teed saab paarimees kraani ja mördivanni vahet joosta.
Tegelikult see pole nii lihtne. Külmutusmeetodiga tööde teostamine tähedab ka müüritise või siis krohvitava pinna soojendamist ehk temperatuur peaks olema vahemikus +5...+40 ºC.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10956
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 319 korda
On tänatud: 384 korda

Re: Kuidas suurendada segu külmakindlust

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Omad kogemused- oli vaja krohvida Fibost siseseinad ja ettevalmistuse käigus ("vuugivorstide" mahanühkimine) tundus osa vuugisegu kuidagi teist värvi ning hoopis pudedam. Üldehitajate käest aru pärides seletasid nad, et olid pannud segule külmakindlust suurendavat lisandit, aga ikkagi tuli see segu tunduvalt pudedam.
Tudengil on selles suhtes õigus, et ka igatsugu alus- või paigaldatavad materjalid peaksid samuti soojad olema.
Eks teemaalgataja ise teab, millega riskib.
vuuk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1892
Liitunud: 15 Jaan 2008, 09:34
On tänanud: 53 korda
On tänatud: 97 korda

Re: Kuidas suurendada segu külmakindlust

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Tudengil hea vastus ja ma ei saanud muidu, kui premeerisin teda kui uut foorumlast tänu-pluss-punktiga.

Kunagi veel sügavas vene ajas sai 20 kraadises pakases müüri laotud. Siis oli meil liiva alla pandud jäme toru soojendusahjuks. Sellele oli omakorda keevitatud teine toru korstnaks ja vee soojenduspaak. Nii soojendasime segumaterjalid ette ja töötasime aurava kuuma seguga.
Segusse kõige käepärasem külmalisand on keedusool või kaalisool (väetis). Soovitada ei saa, sest parim kvaliteet on teha ikka igat tööd oma õigetes töötingimustes.
Müür müüriks, aga krohvimist külmaga pole ma küll harrastanud.
nii muuseas
külaline

Re: Kuidas suurendada segu külmakindlust

Lugemata postitus Postitas nii muuseas »

vaatan aknast,et hetkel (kõigest -10,6c) laob kaks meest aerocist müüri .Ise on nad küll kaunis kõssis ja ega tempo ka teab mis eriline pole.Ehk oleks tõesti sellist tööd targem teha soojema ajaga,vähemalt,kui on + kraadid,aga no,kui müügiks,kõlbab maarjamaal kõik.
205d
külaline

Re: Kuidas suurendada segu külmakindlust

Lugemata postitus Postitas 205d »

Ma kopin siia väikese teksti, mis sobib teemasse:

Värskelt paigaldatud betooni temperatuuri langemisel alla 0oC on oht betooni külmumisele, mis toob kaasa betooni sisemise struktuuri kahjustumise ja paigaldatud betooni survetugevuse vähenemise.
Tuleb vältida betooni külmumise võimalust enne kriitilise tugevuse, milleks loetakse survetugevust 5 MPa, saavutamist. Kui ei ole võimalik vältida betooni külmumist enne 5 MPa saavutamist, tuleks tellida spetsiaalne betoonisegu, mille koostises on kasutatud lisandit, mis hoiab ära vee jäätumisest põhjustatud kahjustused värskele betoonile. Sellise betooni kasutamine on otstarbekas kohtades, kus betooni külmumine on paratamatu, nagu näiteks olemasolevate betoonkonstruktsioonide monolitiseerimine. Silmas aga tuleb pidada seda, et sellise betooniga ei tohi valada kandvaid konstruktsioone nagu sillused ja talad. Betooni kivinemine 0oC lähedastel plusskraadidel on väga aeglane ja kiireneb alles siis, kui konstruktsiooni temperatuur tõuseb.
Vasta