sai täna jälle elektrit makstud ja ühe korraga ka arvutatud täpsemalt ka kulusid. tulemused on rahuldavad 1 dets- 28 veeb. 3945.- seega kuu 1315.- jagame m2 tuleb 14,61.-/m2 iooniga kütja arve jagatuna tuleks 18,75.-/m2 seega, kui mul oleks ioonküte, oleks minu arve praegu 90x18,75= 1687,5.- püüdke mulle palun veel selgeks teha ioonkütte kasutegur. maja andmed on eespool.Iooniga kütja kirjutas:Niisiis ioonküttel 116 ruuduse maja veebruari (väga külma kuu, meil keskmine temp-20) küte, soe vesi, sundventilatsioon ja tarbeelekter 2175.- krooni. Eks sooja vett ikka kulub, sest praktiliselt iga päev käiakse dussi all ja kord nädalas saunas.
Ioonküte vs. gaasiküte
Re: Veebruari elektrikulu
Lugemata postitus Postitas stc 101 »
-
- külaline
Re: Veebruari elektrikulu
Lugemata postitus Postitas warlock »
Ioonkütte kasutegur on 100% (nagu el.tennilgi). Isegi ükski ioonkütte katlaid pakkuva firma koduleht ei luba kasuteguriks üle 100%, energia jäävuse seadus on ikka nii karm asi, et selle vastu ei saa isega müügimehed.stc 101 kirjutas:püüdke mulle palun veel selgeks teha ioonkütte kasutegur. maja andmed on eespool.
Kui sul majal kulub ioonküttega küttes elektrit näiteks 6000KWh kuus, siis maasoojuspumbaga kuluks 2000KWh ja kui sul kulub 1500KWh kuus, siis maapumbaga kuluks 500KWh kuus. Õhksoojuspumbaga kulub soojemate ilmadega sama palju elektrit, kui maasoojuspumbaga, külmemate ilmadega natsa rohkem.
Kui sul on väikesed elektriarved, siis see näitab, et sul on hästi soojustatud ja suht umbne maja, mitte seda, et sa oled suutnud tõestada energia jäävuse seaduse paikapidamatust.
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Priit Pärn »
Ühest kilovattunnist elektriküttest ei saa kuidagi üle ühe kilovattunni soojust! See kehtib nii ioonkütte kui ka elektriradiaatorite kohta.
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Maakütte tasuvusaja ajabki pikaks just see, et vaja on veega küttejaotust. Kui võrrelda maasoojuspumpa vesielktriküttega, siis jääb 150m2 eramu tasuvusaeg küll alla 5-e aasta.
-
- külaline
Majasiseste küttekontuuride hind tuleb täpselt sama, akupaak + 2 el.tenni maksavad 15..20K, maasoojuspump koos kontuuri ja paigaldusega vist 150..200K. Võibolla mõne odavama-väiksema pumba saab alla 150K ka?
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Aga mis puutub elektriga vee kütmisse ja otseelktriküttesse, siis ehitusmaksumuse vahe on nii suur, et see ei õigusta ju ennast ära. Pealegi on elekterveeküttega püsikulu ikka pea sama suur kui otseelktriküttega. 150m2 majas paremal juhul 3000kWh saab aastas vahet. Vesielekterküte aga eeldab katlaruumi, soojuse transpordikulu, mingit hooldust ka ja küttejaotuse ehitamist.
Kui on väike maja ja ehitamiseks vähe raha, siis paneksin küll el.radiaatorid seina ja ostaks korraliku õhusoojuspumba. Tahan kasutan, tahan ei kasuta põhimõttel. Suvel hea jahutada ka.
-
- külaline
Termoregulaatoriga el.tenn maksab ca 1700.-, radikatel on niikuinii termostaadid peal, mis automaatikat veel vaja võiks minna?Priit Pärn kirjutas:20 000.- krooniga ei saa ju tänapäeval midagi. Või vastasel juhul on see kõige odavam, ise paigaldatud, ilma automaatikata lahendus ning maasoojuspumba lisavarustuse ja automaatikaga see võrdlust välja ei kannata.
Vesielekterküte aga eeldab katlaruumi, soojuse transpordikulu, mingit hooldust ka ja küttejaotuse ehitamist.
Kui on väike maja ja ehitamiseks vähe raha, siis paneksin küll el.radiaatorid seina ja ostaks korraliku õhusoojuspumba. Tahan kasutan, tahan ei kasuta põhimõttel. Suvel hea jahutada ka.
Mingit ruumi on vaja ka maakütteseadme paigaldamiseks. Mitte palju väiksemat, kui vertikaalne akupaak vajab.
Ma tõega kadestan nende tugevat närvisüsteemi, kes õ-õ soojuspumba endale paigaldavad ja sellega rahul on. Kui ma õ-õ pumba õ-v pumbaks ümber tegin, mul jäi esialgu siseseadme vent katlaruum-töökotta tööle, kuna prose kontrollis vendi tööd ja seisva vendi korral välisseadet sisse ei lülinud. Isegi seal häiris see õhu vuhin ja tuli proseplaat ikkagi nii palju ümber ehitada, et töötavast vendist lahti saada.
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Põhiline küsimus ikka selles, et kui elektriga kütta, siis miks seda peaks tegema veega?
Otseelektriküte on minu meelest õigem.
Mis puutub õhusoojuspumpade kliente, siis neid on meil üle 2000-e ja ilmselgelt enamus on selle süsteemiga rahul.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Tross »

Mul kah sama probleem,varsti kütet vaja.Kas siin leidub kedagi kes vähemalt arvutuslikult suudab tuua võrdluse kahe süsteemi vahel võttes eelduseks, et köetavat pinda 100m2 ja tegu samaväärselt soojustatud majaga.
Tean siin mhakkab rolli mängima temperatuur,pinnas jne, aga saab ju ometi mingi võrdlus momendi tekitada.Pole ju vaja palju tatti keerutada,sest mingidki parameetrid peaksid olema antud,mille järgi muidu müügimehed oma müügipoliitikale,kl võitmisele tuginevad

Igatahes mis puudutab õ-õ sisteemi, siis soome rahvavabariigis ollakse sellega küll suuresti hädas.Seda näitas eelmine ja ka see talv.Omal kogemusi pole,küll aga palju tuttavaid kes praegu kahetsevad.Ei sobivat meie põhjamaisesse kliimasse.
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Loomulikult on minu meelest soojuspump kasulikum. Kui ioonküte oleks kasulikum, siis hakkaksin seda ka müüma. Ma pole soojuspumpadega laulatatud.
Mis puudutab Soomet ja ka Eestit, siis jamad saavad alguse praakpartiidest ja valedest seadmetest, mis ei sobi Põhjamaisesse kliimasse. Õiged seadmed töötavad normaalseslt.
Lugemata postitus Postitas Ints »
Vastus lihtne:Ioonküte on sisuliselt puhas elektriküte,mis on aga kallim,kui elektriradikas.Seega peaksid sa küsimuse esitama:Kumb on parem kas elektri (radika) küte või maaküte.Sellele küsimusele on konkreetne vastus:Elektriküte on odavam ehitada,aga ekspluatatsioonikulud (igakuised elektriarved) on suured.Maaküte on kallis ehitada,aga tulevased elektriarved on meeldivalt väiksed.Valik on sinu.Mina vist ikka rumal inimene, mitte ei saa aru kumb on parem kas ioon- või maaküte.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Iooniga kütja »
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kassartur »
mul el tenn vesipõrand küte 100 m2 ridakas märtsis kogu el 1850.-
kui krunt on 220 m2 kuhu ma selle maakütte panen kui tahaksin?
Kui kasulik oleks kombineerida vent soojuspump ja el tenn? ja palju see lõbu maksaks? KÜSS suurele ringile
Lugemata postitus Postitas Ints »
Õhksoojuspump ehk? Juhtusin ostma ühe uuema TM lisa,kus on praktilislet terve ajakiri õhksoojuspumpadest.Soovitan selle ajakirja osta ja läbi lugeda.Kui kasulik oleks kombineerida vent soojuspump ja el tenn?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mel777 »
valus krunt sul siis, mõnel maja samasuur ..kassartur kirjutas:Kliimamehed kulu on ju kogu maja elekter millest 500 on kindlasti valgus ja muu jama.
mul el tenn vesipõrand küte 100 m2 ridakas märtsis kogu el 1850.-
kui krunt on 220 m2 kuhu ma selle maakütte panen kui tahaksin?
Kui kasulik oleks kombineerida vent soojuspump ja el tenn? ja palju see lõbu maksaks? KÜSS suurele ringile
maakütte annab ka ühele ruutmeetrile panna - nimelt siis puurauku ..
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Selline pump koos paigalduse ja käibemaksuga maksab 90 000.-
See sisaldab: 160L boilerit, 13kW el.tenni, välisõhu automaatikat, ventagregaati.
-
- külaline
Kui jutt juba arvetele läks, siis mul 135m2 köetavat pinda ja märtsi el.arve alla tonni.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Asjaarmastaja »
warlock kirjutas:100m2 majale ventilatsioonipump.. see ei ole hea mõte. Kallis ja kohisev-mürisev.
Kui jutt juba arvetele läks, siis mul 135m2 köetavat pinda ja märtsi el.arve alla tonni.
Kas Sul maaküte?
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Iga ventilatsiooniseade kohiseb, kui torustik on valesti dimensioneeritud või mürasummutid puuduvad sootuks. Kui asi õigesti tehtud ei kohise midagi.warlock kirjutas:100m2 majale ventilatsioonipump.. see ei ole hea mõte. Kallis ja kohisev-mürisev.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed