glaruurpottidest kamin-ahi

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
anski
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 60 korda
On tänatud: 52 korda

Re: glaruurpottidest kamin-ahi

Lugemata postitus Postitas anski »

rokikas kirjutas:
naine ehitab kirjutas: võtan vana välja, see on siis saepuru ja kivivill lihtsalt asemele
See ei pruugi igas olukorras just sobivaim lähenemine olla aga see juba teise foorumi teema (soojustamine, konstruktsioonid, jne.).
Tere!

Jah ja arvan, ett see saepuru vahetamine kivivilla poleks enda jaoks kunagi just sobivaim lähenemine.
Aga see nagu ütlesid juba teise foorumi teema.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Ma nätuke ootasin, et Anski nii vastab, sest tean mitmeid soomlasi kes otsivad ostmiseks just saepurutäidisega maju. Ja ei saa ma ise ka ütlematta jätta, et pean saepuru( kuhu on lisatud lupja) tunduvalt kindlaaks matejaliks kui villasid ( kuigi vill on uuest peast soojem). Mina isoleeriks seinad tuule eest ja paneks saepuru tagasi ( 25 cm paksuselt vähemalt).Ise ma olen korra maja villaga soojustand ja seitse aastat hiljem saepuru tagasi pannud. Ei ole kuskil ühtegi kilet aga maja on kuiv ja peab sooja ( saepuruga on ka põrand soojustatud).
naine ehitab
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas naine ehitab »

no aga kui see saepuru nii hea on, miks mu maja nii külm on? ei ole hea, pane või 10 kihti kilet, siis oled nagu kilekotis, see mulle ei meeldi, peab hingama ja soe ka samal ajal olema. see saepuru on praegu nagu moepärast, et on soojendus ikka pandud:)
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Viga võib olla just selles, et tuul puhub soojustuse sisse ja soojustust on vähe ( väga võimalik, et tuleks pealt juurde lisada ja vardaga seinad läbi vajutada ülevalt).
Villa puhul oleks aurutõke suht kohustuslik ikkagi ( olen näinud kuidas niiskust täis vill lihtsalt kokku vajub ja ega niiske vill sooja pea nagunii ).
Kasutaja avatar
maunoahjud
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 25 korda
On tänatud: 21 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas maunoahjud »

Saatsin teemaalgatajale privasse kirjakese!
naine ehitab
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Robi 1 kirjutas:Viga võib olla just selles, et tuul puhub soojustuse sisse ja soojustust on vähe ( väga võimalik, et tuleks pealt juurde lisada ja vardaga seinad läbi vajutada ülevalt).
Villa puhul oleks aurutõke suht kohustuslik ikkagi ( olen näinud kuidas niiskust täis vill lihtsalt kokku vajub ja ega niiske vill sooja pea nagunii ).
kust see tuul tulla saab? See on täiesti tõsine küsimus, sest viimase paari aastaga on hullumeelselt külmaks oluord läinud.
Väljast seinad siis krohvitud, selle all silikaat ja siis minu jaoks must maa(näen kui lahti võtan) pluss siis see va saepuru, siis tundub olevat ruberoid ja seespool lauad.
Kasutaja avatar
maunoahjud
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 25 korda
On tänatud: 21 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas maunoahjud »

Ma pole küll selle ala spetsialist, kuid mulle on meelde jäänud ütlus, et puitmaja soojusta seest ja kivimaja väljast :this: Ei tea miks, kuid nõuka-ajal eksiti selle ütluse järele päris massiliselt :scratch:
Viimati muutis maunoahjud, 29 Juun 2012, 23:44, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

naine ehitab kirjutas:vot nüüd me hakkame vaidlema, aga soojustus tuleb sissepoole...
motamees kirjutas:Selle asja juures pole midagi vaieldagi. See on palju kordi tõestatud vale variant...
Robi 1 kirjutas:Motamees, siin on hoopis tegu sõrestikmajaga ja soojustus ei ole ei sees ega väljas :) kuna tuleb samale kohale tagasi moodsamal kujul.
naine ehitab kirjutas:...Väljast seinad siis krohvitud, selle all silikaat...
Noh Robi, mis nüüd kostad?
.
Tel 5o9279o
külavanem
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas külavanem »

Ei saa aru mis seintega tegemist on? Äkki kahekihiline servi silikaat, mille vahe siis soojustatud, või on lihtsalt puumajale kivivooder ümber laotud?
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »

õhtust lugupeetavad.
Eelnevatel kitjutajatel kindlasti tuline õigus igas asjas.....ja nii võikski heietama jääda....)))
Kõsimus oli ju pott ahju hinnas))
Lugupeetav küsija.Pottahju hind selgub kohapeal .Tulevasse elamisse tehtava ahju sobilikuse,materjali valiku,tingimuste jne. läbirrääkimiste tulemusena.
Ükski pottahju tegija ei ole võimeline Ütlema kui palju maksab potikivist ahi ,enne kui ei ole näinud inimest ja paika kuhu see tulema peaks.
Muidu võiks ju küsida ......Palju maksab punane auto)))
Lugupidamisega Meelis Vaiksaar(oma nimega) :hello:
Mõned teevad külma,mina teen sooja.(Koldevaim)
Tel. 53 966 469
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »

õhtust lugupeetavad.
Eelnevatel kitjutajatel kindlasti tuline õigus igas asjas.....ja nii võikski heietama jääda....)))
Kõsimus oli ju pott ahju hinnas))
Lugupeetav küsija.Pottahju hind selgub kohapeal .Tulevasse elamisse tehtava ahju sobilikuse,materjali valiku,tingimuste jne. läbirrääkimiste tulemusena.
Ükski pottahju tegija ei ole võimeline Ütlema kui palju maksab potikivist ahi ,enne kui ei ole näinud inimest ja paika kuhu see tulema peaks.
Muidu võiks ju küsida ......Palju maksab punane auto)))
Lugupidamisega Meelis Vaiksaar(oma nimega) :hello:
Mõned teevad külma,mina teen sooja.(Koldevaim)
Tel. 53 966 469
anski
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 60 korda
On tänatud: 52 korda

Lugemata postitus Postitas anski »

külavanem kirjutas:Ei saa aru mis seintega tegemist on? Äkki kahekihiline servi silikaat, mille vahe siis soojustatud, või on lihtsalt puumajale kivivooder ümber laotud?
Tere!

Ei ka enam saanud hästi aru milliste seintega ometi tegemist on. Aga selline sõrestikmaja nagu Soomes need 50-ndal tehtud "rintamamies talot", mille on siin ka palju tehtud seda saepuru vahetust kivivilla vastu, on minu arust täitsa mõtetud tegevus ja maja purustamine. :nea:

Vajunud kohad tuleks pealt juurde lisada (nagu Robi ütlesgi) ja aknaalused ainult villaga korda teha. Lisaks näiteks 2 kihti pehmed puitkiudplaadi seintele ja ahi korda. See oleks minu variant, öelgu siis insenerid mis tahavad.

Saepuru pole mingi "tühi asi", vaid sellel on isolatsioonis ka häid omadusi. Ja nendest tühisem pole tihe ja täpne ühendus vardaga ja hea heliisolatsioon. Lisaks on hiirtele raske auke pesadele saepurus teha, seda hoopis olen vanale majale ehitatud villaseintes küll näinud.

Ja kilet ei minu maja puhul tuleks kui 100m kaugusele. :)

Vabandust, tean ilma kommentaarita, ett asi vales teemas. :hello:
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Olen Anski jutuga 100% nõus! Oleksin kohe vaatama tulnud ja teistele ka asja ära seletand ( kui oleks kutsutud ). Nüüd, aga selgub, et kivisein ka veel jne. Keegi pole ju selgeltnägija siin.Seina ehitus oleks tulnud kohe ära täpsustada.
Enne ei saa õiget ahju siia soovitada kui ei teata maja soojapidavust, seega pole hullu midagi, et vale teema siin foorumis.Peaasi, et lõpptulemus hea saab!
( las kirjutavad soojustuse foorumis samavõrra ahjudest, siis tasakaal olemas :) )
naine ehitab
Uus kasutaja
Uus kasutaja

maja soojapidavus alles tuleb, seda hetkel pole, st ahi peab kütma 50m2 maja soojaks, mis sooja peab :)
ja mis sest mulle näkku vaatamisest hind muutub ahjul :p kui on juttu et tühja koha peale, seljaks korstnajalg, ahjuks valge glasuurpott ja klaasuksed ja sooja peab pidama 50m2 pinda. aga ma juba sain vastuseid, et see on mulle ikka liiga suur tükk hammustada, katusepakkumised on ka selliste hindadega, et näen ainult oma unistusi purunemas, lõpuks oman kiviimitatsiooniga katust ja tellisahju :)) valtplekk ja valge glasuurpott jääb unistustesse, sain sellest juba aru :)
ja soojustuse panen sinna, kus see on, sest ei taha jätta sisse vana ja äravajunud soojustust ja teha välja lisaks uut, mõlemat teha ma ei jaksa ja väljast maja keskmiselt ok. küsimus oli kas vill ok ja puitlaast peale mõeldav või kohukuse idee ainult :)
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

naine ehitab kirjutas:... seljaks korstnajalg...
Korstnajala ja ahju vahele peaks jätma umbes 15cm vahet. Maksad ju ahju nelja külje eest.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas stupiduser »

naine ehitab kirjutas:
See on täiesti tõsine küsimus, sest viimase paari aastaga on hullumeelselt külmaks oluord läinud.
Viimasel kolmel aastal on olnud oluliselt külmemad talved kui eelneva 15 aastaga ära harjunud oleme.

Majaga pole midagi juhtunud, juhtunud on ilmaga :D

Nüüd tuleks ennustada kohvipaksu pealt (kui Sul juhtumisi seapõrna käepärast pole), et kas normaalne ilm on edaspidi nagu viimasel kolmel aastal või nagu eelneval viieteistkümne aastal. Ehk kas õigus on neil, kes väidavad, et tulekul on väike jääaeg või neil, kes väidavad, et kliima soojeneb koletul kombel. ;)

Kui oletada, et üigus on esimestel ja edaspidi jätkuvad külmad talved siis peaks midagi ette võtma.

Kui Sul on tuba külm siis annad Sa ruumi vähem energiat kui läbi piirete ruumist lahkub.

Seega on Sul kaks varianti:
1. Anda ruumi rohkem energiat või
2. Takistada selle antava energia lahkumist ruumist.

Igal juhul tuleks alustada energia lahkumise takistamisest ehk maja soojapidavuse parandamisest.

Uus ahi ei anna sama põletatavate puude koguse juures oluliselt rohkem soojusenergiat ruumi.

Investeeri see uue ahju 3000-5000 juudirublat soojustusse.
Ja mitte ainult seinte soojustusse.
Laed, põrandad, aknad/uksed!
Ja alusta laest. Kui Sul on lae peal 10 cm liiva (parimal juhul saepuru) siis sinna puistevilla lisamine annab väga hea efekti. Ja ei maksa suurt midagi.

PS kui soovid ilmtingimata alustada valest otsast ehk energiakoguse suurendamisest siis võid hakatuseks kütta ahju kaks korda päevas senise ühe korra asemel.
Algaja hobipottsepp
hobipottsepp@hot.ee 5043316
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

stupiduser kirjutas:
naine ehitab kirjutas:

Uus ahi ei anna sama põletatavate puude koguse juures oluliselt rohkem soojusenergiat ruumi.
Kui see on minu tavapraktikas kogetu järgi näiteks kaks korda rohkem, siis peaks ju olema juba oluliselt rohkem :confused: Kui ruum on ööpäevaringselt ühtlasemalt soe ja seda poole koguse puudega, noh... :blush:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

Loomulikult on kaks korda rohkem "oluliselt rohkem" :grin:

Paraku on selline situatsioon võimalik vaid siis kui vana ahi on
a) aladimensioneeritud
b) oluliselt amortiseerunud.

Kuna Sinu postitusest loen välja, et ruum oli vana ahjuga sama soe aga poole suurema puudekogusega siis jääb see variant, et ahju lõõristik oli katki ja suitsugaas ei läbinud tervet lõõristikku. Vaheseinad kokku kukkunud vms..

Teisisõnu pidi vana ahju kasutegur olema alla 40%.

Kusjuures plekkahjud on tavaliselt tõepoolest kiiremini soojenevad ja jahtuvad kui tellistest kaminahjud. Neil on võimalik välisseinad õhemad teha. Samas peaks ringlõõriga plekkahjul salvestavat massi piisavalt jaguma.

Teoorias peaks umbkolde ümberehitamine restkoldeks andma säästu ca 50% (mitte 2 korda ehk 100%). Kasutegurid vastavalt 50% ja 75%. Selleks ei pea uut ahju ehitama.
Algaja hobipottsepp
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Selge peaks olema, et see pleku on vana ja nõuka ja nüüd sellele ehitada tulusam, tulisemalt põletav kolle on selle ahju päevad päevadega loetud.
Korralik kvaliteetahi sellise elamise tarbeks maksab 3500 € . Kõik hinnas. :thumbsup:

Mida arvad sa ;)
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

naine ehitab kirjutas:valge glasuurpott jääb unistustesse
Miks siis kohe nii. Näiteks kui järgida nende viewtopic.php?f=1&t=33496 eeskuju siis see on ju kindlasti võimalik. ;)
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Järgnev on kirjutatud Meelis Vaiksaare (oma nimega) kiusamiseks ja tema selle foorumi vaid enesereklaamikanaliks muutmise soovi eiramiseks.
Lugupidamisega Rokikas (kasutajanimega) :wave:
naine ehitab kirjutas:soojustuse panen sinna, kus see on, sest ei taha jätta sisse vana ja äravajunud soojustust ja teha välja lisaks uut, mõlemat teha ma ei jaksa ja väljast maja keskmiselt ok. küsimus oli kas vill ok ja puitlaast peale mõeldav või kohukuse idee ainult :)
Päris nii lihtsalt ei soovitaks küll sellele läheneda. Konstruktsioon mis võib probleemideta (kui sooja(raha)kulu kõrvale jätta) toimida "lahja" saepurusoojustusega ei pruugi toimida enam tõhusa villsoojustusega. Tagajärjed, asjaolude halval kokkusattumisel, võivad olla päris tõsised/kallid.
Kuna rahakott ilmselt "õhuke" professionaali (inseneri) palkamiseks (renoveerimis projekt) siis tuleks ennast ehitusfüüsika alal harida. Internet annab selleks suurepärase tasuta võimaluse. Vaadata tuleb ikka kogu konstruktsiooni tervikuna e. silmas tuleb pidada kõike mis jääb tänavalaterna ja laualambi vahele.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Silikaatseina ei pea tingimatta väljast soojustama. Saaks nii: väljast sisse tellis, siis õhuvahe, millel all avad, siis tuuletõke, siis soojustus jne.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Robi 1 kirjutas:Silikaatseina ei pea tingimatta väljast soojustama. Saaks nii: väljast sisse tellis, siis õhuvahe, millel all ja üleval avad, siis tuuletõke, siis soojustus jne.
Midagi sellist jah.
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

kaminahi kirjutas:Selge peaks olema, et see pleku on vana ja nõuka ja nüüd sellele ehitada tulusam, tulisemalt põletav kolle on selle ahju päevad päevadega loetud.
Korralik kvaliteetahi sellise elamise tarbeks maksab 3500 € . Kõik hinnas. :thumbsup:

Mida arvad sa ;)
Mina arvan, et ei juhtu selle ahjuga midagi halba kui umbkolle restkoldega asendada. Sadakond lisakraadi ei tohiks midagi fataalselt halba teha.

Veel arvan ma, et Ehitav Naine võiks esmalt maja ära soojustada ja siis vaadata kui palju raha järgi on. Kui on 3500 siis telligu kvaliteet tellisahi, kui 5000 siis glasuurpottidest ahi ja kui on 300 siis lasku vana ahju kõpitseda.

Lood on muidugi hoopis teised kui vana ahi on sedavõrd amortiseerunud, et nii kui nii tuleb uus teha.
Algaja hobipottsepp
külavanem
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas külavanem »

stupiduser kirjutas: Mina arvan, et ei juhtu selle ahjuga midagi halba kui umbkolle restkoldega asendada. Sadakond lisakraadi ei tohiks midagi fataalselt halba teha.
Kardan, et kuna tegemist on kindlasti madala võlvkoldega, mis niikuinii juba parajalt vatti saanud, (vihjan siin naisterahva jutule, et kütab ja kütab aga sooja ei saa) võib resti lisamine ikka kahju teha küll. Muus osas jutuga nõus. Natuke kahtlane tundub see, et kolm aastat tagasi muutus maja äkki külmaks. Ega vahepeal näiteks fasaadi pole tehtud, või midagi muud toimetatud maja välismüüritises?
Vasta