Tuuletõkkeplaat vs tuuletõkkeriie

kuidas soojustada oma elamist
Reno
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 28
Liitunud: 14 Dets 2008, 12:26

Tuuletõkkeplaat vs tuuletõkkeriie

Lugemata postitus Postitas Reno »

Tere,

Kas kellelgi on kogemusi tuuletõkkeriidega? Hind on OK, paigaldus tundub olevat ka lihtne, kuid .... Kumb on siiki parem, kas plaat või riie? Parem siis selles mõttes, et täidab oma funktsiooni.

Reno
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10696
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 289 korda

Re: Tuuletõkkeplaat vs tuuletõkkeriie

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kunagi sai sama vastust otsitud siis peeti plaati paremaks, sest lisaks tuuletõkkefunktsioonile annab rohkem soojustust.
Rutt
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 189
Liitunud: 04 Sept 2008, 09:32
On tänanud: 1 kord

Re: Tuuletõkkeplaat vs tuuletõkkeriie

Lugemata postitus Postitas Rutt »

Kas tuuletõkkeriide all peate silmas tuuletõkkepaberit? Google andis sellise pildi: http://pilt.delfi.ee/picture/5039683/
Ise uurin ka hetkel sama asja, paber on kõvasti odavam, samas kardan, et äkki ei ole nii vastupidav kui plaat? Ja kui palkmajale tuleb väljapoole soojustus 100mm, siis kui palju lisasoojust annab plaat rohkem kui paber? Või on riie veel mingi kolmas variant?
Külaline
külaline

Re: Tuuletõkkeplaat vs tuuletõkkeriie

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Eks tuuletõkke plaadil ole muidugi suurem soojapidavus, kui papil. Iseasi on muidugi, kui palju ? Ehk koma koha taga vähendab seda soojusjuhtivuse numbrit natuke. Eks on ka paksemaid tuuletõkkeplaate mille puhul saab sellest tõsisemalt rääkida.
Arvan, et selle riide all mõeldakse vastavat kilet, mida reklaamitakse tuuletõkkena kasutamiseks. Endal paraku sellega praktiline kogemus puudub. Eks näppude vahel mudides meenutab see riiet küll.

taastaja
tauri
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 22
Liitunud: 27 Nov 2008, 09:49

Re: Tuuletõkkeplaat vs tuuletõkkeriie

Lugemata postitus Postitas tauri »

vana teema aga kellel huvi:

kasutasin seda nn tuuletõkkeriiet ühe element maja juures kus väljast oli tehtud rohelise kipsiga. Mulle see eriti kindlust ei sisendanud kuna peale kuuaega vihma ja tuule käes vedelenud karp nägi juba suht trööstitu välja! Otsustasin just in case tõmmata see riie peale. Täna 5 aastat hiljem olen lahendusega rahul- maja peab sooja hästi!

Kuid kui ma peaks valima plaat vs riie (ehk siis paber) siis ise valiks plaadi. Suvila vms kõrvalhoone tegemisel paneksin hinda eelistades selle paberi!
Külaline
külaline

Re: Tuuletõkkeplaat vs tuuletõkkeriie

Lugemata postitus Postitas Külaline »

See paber ei ole päris õige asi ikka - väljas kasutage ikka tuuletõkkeplaati.
Ise olen paberit ehitustöödel kasutanud küll aga ainult sisetingimustes. Näiteks vanas palkmajas sai vannituba soojustatud nii, et vastu palki läks tuuletõkkepaber, sinna peale karkass, karkassi vahele vill ning karkassi peale aurutõkkepaber. Antud juhul väljast soojustada ei saanud kuna omanik ei tahtnud ning samuti ühest nurgast oli puukuur vastu maja. Kui vähegi võiamlus on soojustage ikkagi väljast ning siis kasutage tuuletõkkeplaati!
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 529
Liitunud: 12 Nov 2008, 01:16
On tänatud: 4 korda

Re: Tuuletõkkeplaat vs tuuletõkkeriie

Lugemata postitus Postitas arvutihdd »

Tuuletõkkekangas ja tuuletõkkepaber on kaks eri asja. Üks on nn augustatud kile laadne asi ja teine bituumeniga immutatud augustatud paber. See bituumenpaber on eriti habras elukas. Soome ühel objektil kihutasid linnud sellest paberist lihtsalt läbi, nägi sügisel välja nagu sõjatanner ja andis seda lappida. Kangas samas väga tugev. Tööjõudlus kasvab oluliselt võrreldes plaadiga, samuti keerukamate sõlmede lahendamine. Samas tuuletõkkekangas on oma näitajate pooles väga piiri peale viidud ja võib teatud situatsioonides hoopis välimiseks takistuseks osutuda. Eriti kahtlane on kasutamine palkmaja soojustamisel, kus paratamatult varad on ebatihedad ja asja ei paranda ka enamasti palgile paigaldatav õhutõke enne soojustust. Üldiselt tuuletõkkeplaat on lollikindel lahendus.

Materjalid tuleb valida vastavalt projektile ja konkreetsele olukorrale.
Vasta