Kumba katelt paigutada-soovitage?????

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
madonna
külaline

Kumba katelt paigutada-soovitage?????

Lugemata postitus Postitas madonna »

Otsustasime tulevikus kütta puudega.Ei oska valida,kas katel Viadrus 26 või Atmos 32,
Kui keegi teab täpselt, mis on ühe või teise katla eelis-vajan head nõu?Juurde vaja panna lisaks radiaatoritele ka akupaak (sisse elektri :?: tenn) +vajalik selle süsteemiga vaja ka saada sooja vett kuskil 150l ööpäevas?
virgo777
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 20
Liitunud: 03 Jaan 2007, 12:50
Asukoht: Harjumaa

Lugemata postitus Postitas virgo777 »

Mina eelistaks Atmost. Kasutan ise ja super hea. Kasutegur kõrge, hooldada ja kasutada mugav. Sooja tarbevee saamiseks muretse kahesüsteemne boiler. Kui Akupaak soe, siis soojendab see ka tarbevee ja kui suvel ei küta, siis soojendab boileris vett elekter Akupaak arvesta nii, et maht peaks olema 10-15l ühe köetava ruutmeetri kohta ja paisupaak 10% akupaagi mahust. Kui vaja, siis mul ühe katlamehe number...
Allan Ild
külaline

Lugemata postitus Postitas Allan Ild »

Soovitaksin Kalvis 2-25 katelt.
Katla võimus on 25 kw ja suudab kütta kuni 320 ruutmeetrit. Katla hind on 26560 ja see sisaldab käibemaksu.
Katla kasutegur on 82% põlemisaeg on ligi 8 tundi. Katla hinna sees on tõmberegulaator, mis aitab pikendada põlemisaega ning peaks vältima katla keema minemist.
On olemas ka kahesüsteemseid boilereid. Boilerites on olemas ka elektri küttekehad. Boileri hind on 4800 krooni.

Kui tekib küsimusi, siis võib minuga alati ühendust võtta:
Allan Ild
allan.ild@efipa.ee
+3725134756
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 681
Liitunud: 12 Mai 2005, 08:15
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Kui on tarvis ainult akupaak ühe paaruga soojaks kütta, siis soovitaks võimalikult lihtsat ja seega ka odavamat lahendust. Kuidagi ei saa aru neist, kes ainult akupaagi kütmiseks soovitavad kallist ja keerulist elektroonikat täis lahendusi.
Iga ehitus on norm iseendale.
warlock
külaline

Lugemata postitus Postitas warlock »

Kui akupaak on plaanis paigaldada, siis tõesti pigem Viadrus või Dakon on veel parem. 2 x kallimatel kateldel on kasutegur aint mõni prossa parem, samas tahavad pika põlemistsükliga katlad kvaliteetsemat kütust, tahmavad palju rohkem lõõre jne.
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 308
Liitunud: 16 Juul 2005, 12:35

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Soovitaks Atmost. Sõbral on ja on rahul. (3 talve juba) Minul on ka ja saab ehk kevadeks ka ühendatud ;)
roheline
külaline

puukatlad

Lugemata postitus Postitas roheline »

soovitan kasutada lähipiirkondades valmistatud katlaid-Soome,Eesti,Läti..
need sobivad meie oludele kõige paremini
Soome katel.. kallis
Eesti katel... tootmisvõimsus peaaegu olematu
Läti katel Komforts-Baltikumi suurimast tehasest,meie testitud,toimib väga hästi
Valmistatud kvaliteetterasest,kolmekäiguline- Viadrus kahe:(-
See kindlustab hea kasuteguri,kütteks sobivad puud,brikett,süsi,..kummikud,kui naaber heaks kiidab

200 m2 majale 35 kW katel koos 2000 l akupaagi,200 l boileri ja Ouman automaatika seda kõike juhtima
Paremat komplekti on raske leida-paljude kasutajate arvamus

Aga küsi lisa,aitan meelsasti
56 665521
soojusinsener
külaline

Re: puukatlad

Lugemata postitus Postitas soojusinsener »

roheline kirjutas: Valmistatud kvaliteetterasest,kolmekäiguline- Viadrus kahe:(-
Eks igaüks kiidab oma last. Teraskatla ja malmkatla käikude arvu omavahel võrdlemine tuleks siiski liigitada kategooriasse "müügimehe jutt". See, et katla tootja ei tohi asuda kaugemal, kui naaberriigis samuti. Kuigi malmkateldel on käike vähem, siis tänu sektsioonidele-ribidele võib suitsugaasidega kokkupuutuv pind suurem olla. Ma pakuks küll, et näiteks tshehhi Dakon FB kasutegur on läti Komfortsi omast kõrgem, kusjuures hind peaks neil enam-vähem sama olema.
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 308
Liitunud: 16 Juul 2005, 12:35

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Kogemused eestis tehtud kateldega olemas. Karksi-Nuias neid ju kunagi tehti. Kokku oli 3 katelt , soetatud 2 erineval aastal. 1 kollane ja 2 sinist. Kütsid 9 korterit. 10 aastaga said vanarauaks. (Õnneks ei ela enam seal juba ammu) Nüüd kütab üks suur ja väljamaine.

Seega ära eelista eestimaist (lätimaist jne), 10 aasta pärast pole ei firmat ega tegijaid. ( Üks katla toonastest autoritest müüb nüüd muide Atmose katlaid . Õigemini küll tema poeg)

Tsehhi katlaid toodetakse aga ka rootsi turule (küll teise nime all) Naaberriigid nad just pole.
kasper
külaline

Lugemata postitus Postitas kasper »

Minul ikkagi asi suhteliselt segane. Kevadel hakkab majaehitus... Tegu siis puitkarkassil ühekordse majaga, köetavat pinda 85m2 + 8m2 (külma pinda, kuhu saaks paigaldada kogu katlasüsteemi, pind on soojustatud).

Kindel soov on paigaldada põrandaküte... Päris alguses sai planeeritud elektriküttekaetl (ioonküte). Nüüd aga on tekkinud huvi paigaldada puidukatel...

Kas on olemas ja kui kallid on sellised süsteemid, mis on tahkekütus + elekter? Vajadusel võiksin ka paigaldada akupaagi. Üheks kindlaks sooviks oleks sellise süsteemi puhul see, et ma saaksin ka endale sooja tarbevett. Milline lahendus on ikkagi mõistlik ja mis on seadmete ligikaudne hind?
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 308
Liitunud: 16 Juul 2005, 12:35

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

kasper kirjutas: Kas on olemas ja kui kallid on sellised süsteemid, mis on tahkekütus + elekter? Vajadusel võiksin ka paigaldada akupaagi. Üheks kindlaks sooviks oleks sellise süsteemi puhul see, et ma saaksin ka endale sooja tarbevett. Milline lahendus on ikkagi mõistlik ja mis on seadmete ligikaudne hind?
Kui soovid keskküttet vajadusel kütta ka elektriga, siis odavaim ja lihtsaim lahendus on valmis tenn akupaaki sisse panna.

Sooja tarbevee jaoks on kahesüsteemne boiler. Hinda on väga raske ennustada.
Lõpphinda mõjutab see, kas tellid firma, erategija või teed ise.

Paljud tahavad ka teatud % materjali maksumusest paigaldusrahaks, aga see on minu arust eriti tobe. Siis ei saa ju kalleid materjale kasutada, ilma et maksaks jälle rohkem paigalduse eest.

Minul näiteks olid vana süsteemi 2" torud katlaruumis juba seinas, jätsin need alles. Samas 2" kraanid ja fittingud maksavad isegi juba palju, nii et tegu oli mitte kokkuhoiu vaid laiskusega. Kuna uue katla paigaldus käib enda viitsimise ja jõududega, tegin sügisel asja nii kaugele, et põhimagistraalil kraanid ja kolmikud vahel, et kiiresti uut katelt ka talvel ühendada. Katla alus valatud ja katel korstnaga ühendatud. Akupaagid sisse toodud (üks 1300 liitrit läbimõõduga 1m ja teine 750 liitrit. Uksed uuesti ette pandud ;)

Nüüd viimastel päevadel aga on niigi soojaks läinud, kütan korra päevas ja ülejäänud aja on töös 3 konditsioneeri.

40kw Atmos katel maksis 1,5 aastat tagasi 27000.- kohale toomisega
2 akupaaki kokku läksid koos toomisega 1600.- eurot . Tegu kasutatud roostevaba paakidega ja toodud saksast.

Eestis on paaritonnine rauast akumulatsioonipaak kuskil 12 000 umber (saab ka odavamalt )

Arvestades , et meil on poes 200 liitrine topelt seinaga roostevaba saunapaak umbes 4000.- eek, siis polegi minu paagid väga kallid.

Pumbad, kraanid, termostaadid, automaatika toodud hulgihinnaga saksast tuttava katlafirmast.

Eestis maksaks segamiskraani automaatika umbes 4000.- , kolmikkraan sinna otsa mingi 1000.-, termostaadiga kolmik katlale 1000.- , pump umbes 1000 tk, (akupaagiga süsteemis peaks olema neid 2 , üks väiksem tsirkulatsioonile ja suurem katla ja paagi vahel) Saab katla juurde panna ka valmis termostaadi ja pumbaga termovar segamissõlme- hind ka kuskil 3000-4000 vahel.

Kui tahad sooja tarbevee tsirkuleerima panna, siis 1/2" termostaadiga tsirkulatsioonipump on ka miinimum 1000.-

Korstna roostevabast tõmbeklapi kivikorstnale saab odavaima saksa oma Torujüri poest- vist 375.- (raudtoru vahele oli pea poole kallim)
Firma, mis neid esimesi maale toob on Kadrinas .

Katla suitsutorud koos põlvedega läksid umbes 2000.- jagu. (oli vaja kõrgelt korstnasse viia ) Peaks ka vabalt 1000- 1500.- ehk hakkama saama, kui odavamaid torusid kasutada ja korstnajalg lähedal on.

Ülejäänud arvestad ise kokku vastavalt FEB hinnakirjale.
Torude meetrid umbkaudu ja siis juba sellest, mida kasutad. Kas vasktoru jootmisega või traditsioonilist keermelõikamist ja põlvi, muhve, kolmikuid. Keermelõikaja komplekti rendihind kuskil 100.- eek + käive, olenevalt firmast.

Kraane on nagunii vaja, mõned termomeetrid ka, eriti korstnale.

Kavalam on lasta kuskil oma katlamaja ikka ära projekteerida. Pärast tead siis ka ise, mis on mis ja kus asub.

Elektrit ei maksa ka unustada, natuke maksab ka see.

Kui katelt paigaldada lased, siis enamus katlapaigaldajaid jätavad ära katla kaitseahela, mis ülekuumenemise korral laseb katlasse läbi jahutusspiraali külma vee. Väljuv vesi läheb kanalisatsiooni või õue.

Sõbra väimees alles hiljaaegu laskis oma katla selle kokkuhoiu pärast üle kuumeneda. Tsirkulatsioni pump andis otsad, kuna talle jooksis vesi peale.

Nii et seda viga ära tee, uutel kateldel on EU nõuetega kõigile see spiraal sisse ehitatud. (Läti katlaid ei tea ) Sinna külge käib 25-50 eur maksev klapp, mis laseb külma vee sealt jahutusspiraalist läbi , kui katla vesi on 95 ja üle.

Muidugi arvesta veel sellega, et näiteks FEB hinnakirjast saab iga normaalne firma allahindlust olenevalt tootest 10-25%

Keskmiselt teeb see 10% ikka. Mõni paigaldaja arvab selle oma lisakasumiks ja müüb kliendile edasi FEB või mõne muu firma hinnakirja alusel.

Seega vajalik alati enne kokku leppida, mis hinnaga ja kes ostab kogu vajamineva materjali.
(Kehtib ka paljude väikeste autoparandutöökodade puhul ;)

Odavaim (vähemalt 18% jagu ) tuleb kindlasti erategija, kellele pead kogu vajamineva ise kohale tooma. Kui tööde maht ja hind kokku lepitud, siis ainult edu ehitamisel.
onuke
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 2
Liitunud: 05 Mär 2007, 20:37

Katel Soomest

Lugemata postitus Postitas onuke »

Vaata katelt Soomest Ala-Talkkari
Ka Eestis http://www.hakkepuit.ee/
Pole vaja akupaaki ega boilerit!!
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 308
Liitunud: 16 Juul 2005, 12:35

Re: Katel Soomest

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

onuke kirjutas:Vaata katelt Soomest Ala-Talkkari
Ka Eestis http://www.hakkepuit.ee/
Pole vaja akupaaki ega boilerit!!
Kust kohast ta sis sooja vee saab, kui boilerit pole?
onuke
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 2
Liitunud: 05 Mär 2007, 20:37

Lugemata postitus Postitas onuke »

Boiler katlasse sisse ehitatud muidugi.
jannos
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 83
Liitunud: 21 Dets 2006, 21:28

Lugemata postitus Postitas jannos »

inimesel on konkreetne küsimus, kas Viadrus 26 või Atmos 32 aga teie ajate mingit udujuttu.
Matt
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 13
Liitunud: 30 Mai 2006, 12:17

Katel

Lugemata postitus Postitas Matt »

Mõlemad on head.Atmos on rohkem automaatseritud.Paigaldan mõlemaid,inimesed rahul.tegelikult seletan alati ära mõlema plussid ja miinused.Inimene ise otsustab. :P
Joekas
külaline

Lugemata postitus Postitas Joekas »

Ma ise sama valiku ees(puukatel vs. puugaasikatel), kirjade järgi tunduks nagu puugaasikatel olevat mõtekam.
Siit aga uus kysimus, mis hästi teemaga seotud.
Kas näiteks Tallinna ymbruses on lihtne(palju kallim?) saada sedavõrd kuiva kyttepuud mida kannataks puugaasi katlasse panna?
warlock
külaline

Lugemata postitus Postitas warlock »

üks tuttav paigaldas 4 aastat tagasi puugaasikatla, ma ei tea mis firma oma see oli. Alguses kiitis, et küll on hea katel - nii vähe läheb kütet. Möödunud sügisel viskas katla välja ja pani pelletikatla asemele. ütles, et pigist puhastamine viskas üle. Ta kasutas mööblitootmise jääke kütteks - korralikult kuivatatud, aga okaspuu, sisaldab vaiku. Sügisel kiitis, et küll pelletitega kütta on mugav, aga nüüd kevadel kurtis juba, et kütta palju kallim, kui puugaasikatlaga. Ma vedasin temaga kihla, et kolme aasta pärast ta kütab elektriga - kas siis otse või soojuspumpa kasutades.. eks paistab.
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 308
Liitunud: 16 Juul 2005, 12:35

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

warlock kirjutas:üks tuttav paigaldas 4 aastat tagasi puugaasikatla, ma ei tea mis firma oma see oli. Alguses kiitis, et küll on hea katel - nii vähe läheb kütet. Möödunud sügisel viskas katla välja ja pani pelletikatla asemele. ütles, et pigist puhastamine viskas üle. Ta kasutas mööblitootmise jääke kütteks - korralikult kuivatatud, aga okaspuu, sisaldab vaiku. Sügisel kiitis, et küll pelletitega kütta on mugav, aga nüüd kevadel kurtis juba, et kütta palju kallim, kui puugaasikatlaga. Ma vedasin temaga kihla, et kolme aasta pärast ta kütab elektriga - kas siis otse või soojuspumpa kasutades.. eks paistab.
Välja visata ei tasu kunagi. Kui vähegi ruumi ja võimalust, tasub alati 2 tk jätta.
Vasta