"Reliin" seina?
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 428 korda
"Reliin" seina?
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Nimelt, laisk nagu ma olen, tahaks saada väiksema vaevaga head-omapärast tulemust ja igasugused keraamilised plaadid väikese vannitoa duššinurga seinas mind ei ahvatle, siis kuidas võiks vannitoa seinas välja näha reliin/PVC võimisiganes selle materjali nimetus on. Idee järgi on need ju samuti veekindlad. Sein alt korralikult sirgeks teha, vastav tükk välja mõõta ja seina kleepida. Minu variandi puhul oleks eeliseks see, et pole väga suured (1400x2500 ja 2x 900x2500), saab kolme tükina paigaldada ja ei teki vuuke va. sisenurgad, mida hiljem tuleb silikoonida niivõinaa. Põranda teeks dekoratiivsest epo-st, ka väga ilusad teised.
Kuidas näeks seinas välja näiteks see http://www.forbo-flooring-ee.com/Deskto ... &pdpid=368 või need http://www.forbo-flooring.com/Business/ ... l-Palette/ või need http://www.forbo-flooring.com/Business/ ... -Contrast/. Neid variante on tohutult, ainult otsimise vaev.

- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Re: "Reliin" seina?
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- autodidakt
Eee, Sasha..., sa said minust natuke valesti aru- midagi pole vaja keevitada, mul tuleks need ainult kolme seina, ilma keevitusteta ja jääb silikoonida ainult kaks sisenurka. Täiesti omaette seinad, tekib ainult kaks sisenurka (nagu venekeelne suur "P" täht), kaks kitsamat paani (900x2500), üks laiem (1400x2500) ja need paneksin ikka täistükkidena. Seinale rohkem vuuke ei tuleks. Muidugi tuleb silikoonida veel alt põrandaserv.sashaobrok kirjutas:See reliini ühenduskohtade keevitamine on omaette oskus kuulu järgi.

-
- pole kodus
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas hulgus »
Ühenduste kohalt ma natuke kahtleks silikooniga vuukimises, aga ju ta kestab. Muidu ikka keevitatud paanid seinas.
Üks töövõte mis alati silma jäänud on see, et seinad on 1-2 cm sissepoole "põrandaliistust" ehk siis seinale üles keeratud põrandamaterjalist (ikka sama pvc). Ju see vee pääsu tõkestamiseks seina vahele mõeldud on.
Alternatiiv on ka miskine plastikust ker. plaadi imitatsiooniga plaat, mälu järgi 1x2,.. m. Oli ka plaate, mis terves tükis mustriline, ilma plaadiimitatsioonita. Ammustel aegadel kaalusin isegi vannitoa seina panemist. Müüs ühena vähestest Espak Tartus.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas netcat »

Kuna ma olen asja varem uurinud, siis spetsiaalsetest lahendustest tean rohkem, aga minu konkreetne küsimus oli ka just selline, et:
"Mis juhtub, kui põranda jaoks mõeldud PVC kate panna märja ruumi seina?"
Mõtlen siis, päris vanni kohale, kus lausvesi aeg-ajalt peale tuleb. Selge see, et natuke eemal temaga ei juhtu vist midagi (küsimus on küll, kas jääb seina külge kinni, sest on ju seinakattest paksem ja jäigem). Aga kas kõik põrandale mõeldud PVC-d on ikka veekindlad või lasevad nad vett ka mingil määral läbi, on nad ehk poorsed? Suur tänu, kui keegi suudab veenvalt vastata, ehituspoodide põrandakatte müüjad igastahes ei lubanud midagi.
Veel aastat 10 tagasi olid spetsiaalsed niiskuskindlad katted, plaadiimitatsiooniga, pea igas ehituspoes. Olen ise teinud 2 vannituba nendega ja need on eduliselt pidanud, Eskaro liimiga seinaliimitult, silikoonitud nurkadega, seinas ilma probleemideta aastaid. Aga need katted olid teistsugused kui põranda-PVC. Kummisemad kuidagi, pehmemad ja õhemad ka.
Ka praegu on mõned asjad, tavaliselt kuskil seal kleebitavate kilede ja vaksturullide kandis, poodides müügil mis nimetavad end niiskuskindlateks kateteks. Aga minuarust need on hoopis õhemat sorti kraam, mitte "kummine" vaid lihtne paber, millele on kile peale tõmmatud. Sellist asja dušinurka küll ei paneks.
Lõpetuseks, on olemas n.ö. ametlikud lahendused teemal PVC seinakate märgades ruumides. See mainitud ühes tükis plaat vist on see:
http://www.lincona.ee/ee/tooted/kitchen ... naplaadid/
aga see on ainult pritsmekindel ja lausvee alla kindlasti sattuda ei tohi.
Tarkettil on olemas niiske ruumi seinakatted Aquarelle Wall:
http://www.tarkett-commercial.com/floor ... /offer.asp
aga ma ei tea, kes neid Eestis müüb.
Alfalend paistab esindavat Armstrongi Wallflexi ja Walldesigni PVC katteid: http://www.alfalend.ee/?act=product_lis ... &parent=70
Ja siin on üks põhjalik paigaldusjuhend Armstrongi katetele:
http://www.armstrong.de/assets/global/c ... oom_uk.pdf
Kuid need katted on eelkõige ühiskondlikele asutustele ja ilmselt üksiktellija, kes tillukese vannitoa jaoks paari tükki tahab, naerdakse välja, kardan ma.
Pealegi, need "ametlikud" seinakatted on väga väikese värvi- ja mustrivalikuga. Niiet ülitore oleks kuulda, et ka põrandakattega õnnestuks.
-
- autodidakt
Sooh, keraamilist plaati silikoonitakse ja toimib, aga "reliini" osas kahtlusi? Mina küll ei kahtle!hulgus kirjutas:...Ühenduste kohalt ma natuke kahtleks silikooniga vuukimises, aga ju ta kestab. Muidu ikka keevitatud paanid seinas...
Ise ma küll keevitama ei kavatse hakata, sest otsin lihtsalt sellise laiusega "reliini", kust oma mõõtudelt saab kõige optimaalsemalt mulle vajalike tükke lõigata.hulgus kirjutas:... Muidu ikka keevitatud paanid seinas...Alternatiiv on ka miskine plastikust ker. plaadi imitatsiooniga plaat, mälu järgi 1x2,.. m. Oli ka plaate, mis terves tükis mustriline, ilma plaadiimitatsioonita. Ammustel aegadel kaalusin isegi vannitoa seina panemist. Müüs ühena vähestest Espak Tartus.
Tean neid imitatsioone, aitäh pakkumast. Praegugi saadaval, aga ei taha, liiga nähtavalt võlts.

-
- autodidakt
Kõgepealt tänan komplimendi eest!netcat kirjutas:Uskumatu. Juba pikemat aega olen tahtnud siia samasugust küsimust postitada, aga liiga rumalaks peljanud. Ja nüüd suur autoriteet Urmas küsib peaaegu sedasama
Kuna ma olen asja varem uurinud, siis spetsiaalsetest lahendustest tean rohkem, aga minu konkreetne küsimus oli ka just selline, et:
"Mis juhtub, kui põranda jaoks mõeldud PVC kate panna märja ruumi seina?"
Mõtlen siis, päris vanni kohale, kus lausvesi aeg-ajalt peale tuleb...

Idee mul sellest, et nagu juba alguses mainitud, olen ka omamoodi "laisk" ja tahaks enam-vähem sama tulemust (vettpidavat) saada kergema vaevaga, aga samas peab jääma omapärane. Plaatidest kõrini!
Kui järgmine kord kusagile mõnda kaubandusekeskusse või poodi lähed, siis vaata põrandale, kui sopased ja märja need on, eriti praegusel aastaajal ja ei ole see PVC põrandalt lahti löönud, siis miks ta peaks vannitoa seinalt lahti lööma õigete paigaldusvõtete ja liimi korral. Mida see natuke aega lausvett teeb ja ega su vannitagune sein pole basseini sein.

Seda, kuidas õnnestus, pead sa vist natuke rohkem aega ootama, sest seal, kus ma tahan seda varianti kasutada, mul sellega kiiret ei ole.

-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
-
- autodidakt
Loen ja loen ja loen, aga võib-olla on siin jälle see koht, kus teooria ja praktika on erinevad asjad.cartman kirjutas:...Ei tahaks eriti uskuda, et silikoon nurgas pysib...

http://www.penosil.com/et/Tooted/siliko ... l-silicone
http://www.penosil.com/et/Tooted/siliko ... y-silicone
http://www.penosil.com/et/Tooted/siliko ... l-silicone
http://www.soudal.ee/index.php?action=p ... 3&PathID=2
http://www.soudal.ee/index.php?action=p ... 9&PathID=2
On veel Kiilto, Casco jt. tootjate silikoone, aga hetkel tõesti ei viitsi rohkem.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas netcat »
Aga võibolla ma ajan ka praegu pula ja selle asja nimi ei ole silikoon, vaid "elastne vuugitäide"? Igastahes oli ta värviline. Tooni järgi sai valitud. Vabandan, sellest on ikkagi ligi 10 aastat möödas kui ostmas käisin.
Aga mina ikka hästi ei usu, et kõik PVC-d on tingimata absoluutselt veekindlad. Kui kasvõi sellesama Armstrongi tootelehti vaadata, siis mõnedel materjalidel on veekindluse tähis ja mõnedel ei ole. Miks siis kõigil ei ole?
-
- Ehitusguru
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kas on ka mingi põhjus mitte usaldada tootjat?cartman kirjutas:Milleks mängida lotot, nkn ei võida. Tee yhest tykist ja kõige kaugemasse nurka siis nö silikoon v keevitus.

Urmas
-
- Ehitusguru
-
- külaline
Minu jaoks ei ole, liiga ümar.cartman kirjutas:... Seda enam , et no vaiba nurk on ilusam, kui silikooni...
Urmas
-
- Ehitusguru
-
- autodidakt
Cartman, ma ei suuda taibata sinu skepsist silikooni suhtes, mille tootejuhend lubab kasutada seda ka PVC-de puhul. Miks sa arvad, et ei suuda reliini lõigata-paigaldada nii, et nurka jääb max 1mm prigu, need ei ole ju nii suured tükid. Jah, olen näinud pöidlaga veetud ja ka küünarnukiga veetud nurka, aga milleks on seda vaja nii paksult vedada? Kas korralikult plaaditud pindade puhul, kus reeglina nurgas 1-2mm vuuk, oled samuti täheldanud pöidlaga veetud silikoonimist? Tegelikult olen isegi näinud, aga selle nimi on juba oskamatus või lohakus. Suured basseinid, kus tohutu veemass rõhub seinu aastaid, tehakse veekindlaks ja nüüd sinu arvates ei pea silikoon vastu 10-15 minutit voolavat vett.cartman kirjutas:Plaanid pöidlaga silikooni, nurka, vedada?
Aga kui mul tulevad kaks lühemat seina ühte tooni-mustrit ja keskele teist tooni, mida siis soovitad? Ikka pean sellise variandi puhul vuugid silikoonima.
Äkki seletad mulle, miks korralikult tehtud silikoon ei jää pidama, aga näiteks pöidla veetud jääb (sinu eeldus tsiteeritud postituse valguses)? Parema meelega kuulaks sinu nippe, kuidas kõige efektiivsemalt saab õhumullid seina pealt välja, sest ei suuda seda ca 70kg rulli mööda seina veeretada (gravitatsioon teeb oma tööd).

-
- Ehitusguru
-
- külaline
Õige jah, nüüd tuli endale ka meelde, et olen näinud, kuidas vahest põrandamehed neljakäpuli selle põranda lakkimiseks/õlitamiseks mõeldud tüüpi labidaga mulle välja ajavad.cartman kirjutas:... Õhumullid- liimi peab olema piisavalt vähe ja nö. õhumullide välja saamiseks on labidas , millelle on pehme kate liimitud(et ei rikuks pinda). See raskusurull pole yldiselt õhumullide väljasaamiseks mõeldud(kuigi kasutatakse)
Urmas
-
- Ehitusguru
Külaline kirjutas:Õige jah, nüüd tuli endale ka meelde, et olen näinud, kuidas vahest põrandamehed neljakäpuli selle põranda lakkimiseks/õlitamiseks mõeldud tüüpi labidaga mulle välja ajavad.cartman kirjutas:... Õhumullid- liimi peab olema piisavalt vähe ja nö. õhumullide välja saamiseks on labidas , millelle on pehme kate liimitud(et ei rikuks pinda). See raskusurull pole yldiselt õhumullide väljasaamiseks mõeldud(kuigi kasutatakse)
Urmas
Selline käpuli labidaga hõõrumine on suht nalja tegemine, selleks vähe tõhusamad meetodid/vahendid aga see pole praegu oluline. Siiski seinal on selline labidas ideaalne. Yldiselt is eolen vedanud rulliga liimi sina ja siis liimi kammiga yle. Seejärel vaipkate seina ja nö. kolaga(soomes nimetattakse nii) hõõrud yle.
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu