wc pott

saunad, santehnika, boilerid jne
Margo112
külaline

wc pott

Lugemata postitus Postitas Margo112 »

Andke nõu palun.
1,5 kuud tagasi plaaditi vannituba ära.
Nüüd olen raha kogunud ja tahan paigaldada wc poti ja kraanikausi ära lõpuks.

wc potile tuleb põrandast välja 110 mm välisläbimõõduga kanalka toru. Seinast on toru serv 6 cm kaugusel, tsentrum seega 11,5 cm seinast.

Kas peaksin paigaldama altjooksuga või tagantjooksuga poti?
110mm välisläbimõõduga toru on vist standard ja sobib kõikidele pottidele?
Kas lihtsalt lükkan poti otsa ja panen tüüblitega kinni või veel midagi olulist?
Loomulikult silikoon ja asjad panna vaja.

Aitäh,
Margo
hulgus
pole kodus
On tänatud: 4 korda

Re: wc pott

Lugemata postitus Postitas hulgus »

110 plast on standard. Oletan et põrandas ka plast, mitte ammusaegne malm?
Ühendamiseks kasuta painduvat lõõtsaga valget ühendust. See kannatab liigutamist. Allajooksuga potti sa otse augu peale ei saa, taha seinani peab jääma rohkem ruumi, peast ei mäleta, aga ise olin sama valiku ees: äravool oli seinast mõned cm. Läks tahavool, painduv plast ja ... pott siiani mullikilel, sest paar toru ühendamata poti taga. Võib olla potid erinevad, enne kui ostad, mõõda ära poes, äkki isegi mahub?
Väidetavalt ei olevat isegi tüübleid kruve poti kinnituseks vaja, piisab silikoonist. Ma olen südamerahustuseks oma paigaldatud 3 potti, kruvidega fikseerinud.
teemaalgataja
külaline

Lugemata postitus Postitas teemaalgataja »

miks ma altjooksuga potti ei saa otse augu peale lükata? kas neil on augud alati kaugemal kui see 6 cm?
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Pott ikka liimi ,mite silikooniga põranda kylge, Kuna on märgruum siis ei mingeid auke, rikud hydro.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 428 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Mõõdulint igaks juhuks kaasa ja poodi omale meeldivat potti valima. Kui müüjad ikka ütlevad, et 6cm jääb väheks veepaagi jaoks, siis lihtsalt ostad tahajooksuga poti ja ühendada saad sellise asjaga http://www.ukuari.eu/index.php?route=pr ... _id=400287. Pistad aga lupsti üht otsapidi põrandasse ja teise otsa ühendad lupsti potiga ja ongi valmis. Ahjaa, nagu juba soovitati, siis pott ikka võimalusel liimi ja, et need asjad läheks lupsti, võid kasutada natuke oma kätekreemi või köögis leiduvat toiduõli tihendi peale.
Ja veel, et põrandal oleks ühendus kenam ega paistaks välja juhuks, kui mõnel sinu wc külastajal on mingi eriliselt arenenud ilumeel või "professionaalne kretinism" :) , siis võid selle ühenduse katta sellise asjaga http://www.ukuari.eu/index.php?route=pr ... ct_id=1483
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
algataja
külaline

Lugemata postitus Postitas algataja »

Kas see valmistab probleeme:

Mul tuleb põrandast välja hall toru ja toruots on lõigatud ehk siis selline:

http://www.google.ee/imgres?q=kanalisat ... 9,r:15,s:0

Ei ole originaalots ehk siis tihendiga ots kuhu saab 110 mm toru sisse lükata.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 99 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Näiteks Gustavsbergi allajooksuga pottidel on äravool ja loputuskasti tagasein ühel joonel. Seega on sul 6cm mänguruumi. Põrandast väljuv toru saetakse 1-2cm kõrguselt maha, sinna otsa läheb (ekstsentriline) vahetükk, ja selle sisse poti äravool.
Santehnik Tartust
külaline

Lugemata postitus Postitas Santehnik Tartust »

Põrandast väljuv 110 kanalitoru saetakse põranda pealt maha.
Kui potti lähed ostma, siis küsi poest kohe ka vastav potiüleminek. Igasugused lõõtsaga ühendused ei ole head.
Allajooksuga pottide potiüleminekuid on ka eksentrikuid ehk siis saad paar cm veel juurde keerata. :amen:
Vasta