Vanni paigaldamine

saunad, santehnika, boilerid jne
küsija
külaline

Vanni paigaldamine

Lugemata postitus Postitas küsija »

Kahe seina vahe, kuhu soov vann paigaldada, on 169,5 cm.
170 plastvannid, mida poes olen vaatamas-mõõtmas käinud, on reaalse mõõduga umbes 169 cm.

Küsimus siis tarkadele, et kas ma selle 170 vanni niiviisi ära paigaldan? Millised jamad võivad tekkida? Ehituspoes mainis midagi, et vanni vee laskimisel vanni mõõtmed paisuvad ja et sellega võib mingi jama tekkida.
vastaja
külaline

Re: Vanni paigaldamine

Lugemata postitus Postitas vastaja »

Tere.
Pole just vannispetsialist aga arvan, et vanni seinu m6jutav veesurve ja materjali soojuslik paisumine pikisuunas ei m6juta vanni gabariite oluliselt. Temperatuuri muutused ja veekogus pole ju nii suur.
Suurim mure ja "maadlemine" on vanni paigaldamine.

Andres
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 317 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Mul oli palju keerulisem, laiust oli 65 aga vann 70. Sai edukalt seina pikisuunas relakaga 5 cm sisse lõigatud ja vann sissepoole paigutatud. Seega on sul avariivariandiks see võimalus olemas.
küsija
külaline

Lugemata postitus Postitas küsija »

No mul avariivarianti veel vaja kasutada ei ole, sest ma pole veel vanni ära ostnud. 170 ja 150 vanne leidub igalpool, aga 160st harvem, pole sobiva hinnaga kohanud. mingi hetk meenub, et nägin ka 165 vanni, aga ei teagi kus, see oleks vist kõige parem variant.
Üks otsaseintest on metallkarkassil plaaditud küprokvahesein, siin ongi seetõttu väike kartus, et äkki hakkab siis selle seinaga kuidagi mängima see 170ne vann.
vannikonn
külaline

Lugemata postitus Postitas vannikonn »

No kui sul 5mm vahet,siis mina ei muretseks üldse. Suht loogiline on ju, et pikisuunas ta ei muuda oma kuju oluliselt, vo laiusest tõesti nats(mõne mm) aga seda on ju ka suht vähe.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Mul jälle oli hoopis sedapidi, et seina ladumisel võtsin vannistandardiks 2000mm pikkust. Aga ladumisel sai siis 5 cm varu jäetud, ehk 2050 on vannitoaseinte sisemõõt. Sinna otsa läheb veel betoonblokile siis hüdro, plaadisegu ja plaat. Jätsin paraja ruumi või "panin pekki" asja?
vanaema on sul veteran...
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 428 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

sashaobrok kirjutas:... Jätsin paraja ruumi või "panin pekki" asja?
Idee järgi peaks ruumi jätkuma- plaat max 10mm, segu 6mm kammiga+ vajutad natuke maha, hüdro 1mm ja kokku 17mm x 2 oleks nagu jämedalt võttes 35mm ja 15mm jääb veel üle.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vasta