ehitaja palk

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
urr
külaline

Lugemata postitus Postitas urr »

Endal tuleb 20- ... tuhhi ja seda vähemalt 7 tunniste päevadega.Uskuge või ärge uskuge.Mina olen Impsi poolt. :wink:
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 4250
Liitunud: 30 Jaan 2005, 12:46
Asukoht: Tartu
On tänanud: 87 korda
On tänatud: 76 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

urr kirjutas:Endal tuleb 20- ... tuhhi ja seda vähemalt 7 tunniste päevadega.Uskuge või ärge uskuge.Mina olen Impsi poolt. :wink:
Mis tööd täpsemalt teed?
Imre
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 246
Liitunud: 25 Okt 2005, 21:52
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Imre »

Täitsa elav huvi sellise töö vastu,kus 20tuhhi ja seitse tundi päevas ainult tööd.
Telkimine telkimisex,pesta tahax ka ennast teinekord :)
Väga harva saadaval.
Peeter
külaline

Lugemata postitus Postitas Peeter »

Mul viimased kuud 50-65k.vahel. Ei käi 24h ööpäevas tööl. Tuleb osta ja tahta tööd teha.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Loomulik!Ma ei saa aru, kas siis on halb,kui korralik meister korralikult teenib?Muusosas Tööandjaga nõus.
rix
külaline

Lugemata postitus Postitas rix »

100kr tund minimum
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

töötan ka suurfirmas ehitusel ja ametlik palk on ikka yle 20000 puhtalt kätte alati, yletunde ka ei tee.
Imre
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 246
Liitunud: 25 Okt 2005, 21:52
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Imre »

Käisid mul vundamendil Nereusi põrandaküttetoru paigaldajad,(oma tööd oskasid)läx seal jutux,et palju tööd jne.tuli välja et nad teenivad 60eeku m2 toru väänamisest,nii kerge arvutus vunda umbes 70m2,järelikult 4h eest 4200kahepeale.Vägagi soliidne,kuid siis hakkab üx vendadest uurima fibo aluseid,et kas viime need ära jne.Nimelt meil märktarad aluste külge poogitud.Suure väänamise - pusimise ja remontimise peale ta sai endale kolm alust.Kokkuostjad vist 40eeki tükist annavad.No sorry mehed,kui ma teenix 2100eeki 4h ,siis ma küll ei viitsix 120 eegi pärast enam tõmmelda(ega tõmble praegugi)
Järeldus JUTUPAUNIKUD
Väga harva saadaval.
Kasutaja avatar
numan
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 383
Liitunud: 15 Mai 2006, 16:16
Asukoht: Soome
On tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas numan »

kälimehel käisivat elektrikud vaatamas-hindamas 2kordse ehitise el.installimist, hinnapakkumine sai 60 000 eeku. siis tulid teised vennad ja tegid kahe päevaga ära- materjaliraha 5000 ek ja tööraha 2200 ja kui meestele anti 3000 siis nad olid jube mures et peaks lahti vahetama ja summa õigeks teha :D lõppuks tellija määris mõni sott "bensiinirahaks"

liialdatakse ikka nii üles kui alla ja kumbki pole õige. kui tööd on ainult kaheks päevaks kahele inimesele siis mis õigusega küsitakse tööraha 55kilo?! ja samas kui ma teeks projekti, sõidaks kohale ja installiks ise majalahenduse siis küsiks ikka natuke rohkem kui tonn näkku...
Alati on alternatiivlahendus!
Manowar
külaline

ei taha kyll siin kedagi materdada...

Lugemata postitus Postitas Manowar »

...aga, kui leidub maksjaid, siis leidub ka töötegijaid, kui oled koonervaheltkasuvõtjatööandja, siis võid korraliku töö tegijad ära unustada ja palgata endale 30kr/h teenivad poolakad, mina ei tööta ammu kellegi all ja palganumbrid pole laita, tööd jagub ja tuju on alati hea, sest et olen iseenda peremees, pole mõtet siin koralikke töömehi võrrelda mingitest kadjakatest viinaninadega. Korralik ehitaja teenib ikka 20-50 000/kuus.
Tegelikult on nii, et kui ikka ehitad maja, siis saab ehitaja endale ainult palga, sina saad maja ja kui ei taha maksta, ehita ise!!!
Manowar
külaline

kas on...

Lugemata postitus Postitas Manowar »

...mõtet siin kedagi materdada, las iga mees ajab oma rida, kui mõni mees on rahul 5000.- kuupalgaga, las siis orjab, kes on edasipürgivamad, need võivad ka ükskord haljale oksale saada, kas on siis kahju, kui väärt töömees saab 50 000.-, minul kyll ei ole, arvan, et mitte ükski väärt ehitusmees ei ole alla 25 000.- kuupalgaga
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Lihtsalt mõned näited sellesuvistest parimatest suurema tükitöö hinnapakkumistest, eeldusel, et materjal hinnast maas. Mõned mehed ka tegid tööd. Spetstööriistad (tõstukid, kopad jms pole nõutud). Töö kestuse pakub meister ise, mina jagan lihtsalt küsitud tööraha päevade/tundide arvuga.

üldehitus: 2 meest 4285 eek/päev (isegi 12 tunnise tööpäeva puhul min 178 eek/h !*labidatöid mehed ei tee, st oleks pidanud veel lisaks labidamehed otsima.)
Üldehitus: 1 mees 1714 eek/päev, hind peaaegu ok, tegime kaubad, aga meest pole 4 kuud, päevagi näha olnud...
torutööd: 400 eek/h... mehed korralikud ja töö tehtud aga... :(
elekter: 12´000 eek/max2 päeva ehk ~750 eek/tund (tavaline juhtmete vedu, ilma projekti koostamise jms-ta). Sama töö eest küsis teine meister 80eek/h.
pottsepp: 18´000 eek/3 päeva, arvestades tehtud 6h päevi, siis 1´000 eek/h :(

oleksin nõus puiklemata meistrile maksma 100 eek/h + hea töö eest rohkemgi, aga 65-100´000 kuupalk on natuke liiast küsitud.
2korda2
-
Postitusi: 1371
Liitunud: 03 Apr 2006, 13:36
Asukoht: Tartumaa
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

No ehitajad küsivadki nüüd ülbelt suuri summasid - mõni loll või lihtsalt hädaseisundis ehk ikka maksab. Kas oskusi ka taga on, seda saad alles pärast teada.
Selliseid "olen-teinud-kõiki-üldehitustöid-ja-tahan-nüüd-30K-kätte-millest-osa-ette" mehi on küll ja küll. Ma olen ka oma kätega isale väikse sauna ehitanud - vundamendist kuni korstna ladumiseni välja(ainult katust ei teinud). Selliste kogemustega oleksin nii mõnelgi platsil üle keskmise tegija (on tuttavaid ehitusmehi), ometi ennast ehitusmeheks küll ei pea.
Manowar
külaline

ehhh

Lugemata postitus Postitas Manowar »

kui teed kõike ei oska sa korralikult teha midagi, ära hakka siin kelkima teen kõike ja olen... , on ennegi neid kõiketegijaid nähtud, ehituskahjurid!
yks
külaline

Lugemata postitus Postitas yks »

No meie oleme ka hetkel oma ehitajatega kimpus. Nimelt käsil eramaja fassaadi renoveerimine. Võtsime ka tööle erategijad- 2 meest. Kokku arvasid nad tööle minevat umbes kuu aega ja palgaks soovisid kahepeale 45 000 kätte. Kuna hind oli võrreldes teiste hinnapäringutega keskmine, siis otsustasime nende kasuks. Käisidki mehed ca nädal aega tööl, siis hakkasid päev-päevalt lõunad venima, viimastel päevadel ei tuldudki peale lõunat tagasi.. Nüüd juba 3 päev, kui ehitajad näole ei anna, telefonid välja lülitatud. Majalt on laudis maha kistud, soojustus ootab kuuri all, keda pole on ehitajad...

Ma lihtsalt ei saa puhtalt inimlikult neist aru. Ei oleme küll õnneks neile veel midagi maksnud, kuid mis sunnid mehi lihtsalt KADUMA??
2korda2
-
Postitusi: 1371
Liitunud: 03 Apr 2006, 13:36
Asukoht: Tartumaa
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Kas kuu aega on läbi? Kui jah, siis võta julgelt peale uued mehed ja vanadele pole mõtet pennigi maksta! Saan aru, et töö on pooleli suhteliselt heas seisus: laudis maas aga soojustust pole veel pandud. Sellisel juhul saad uuelt tegijalt pärast ilusti nõuda, et KÕIK seinad oleksid soojad.

Ehitusmehe käitumist pole mõtet analüüsida, praegune turuseis on selline, et teevad, mis tahavad.
hulgus
pole kodus
Postitusi: 252
Liitunud: 01 Juun 2006, 14:14
Asukoht: Tartu mk.
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas hulgus »

Kui tähtaeg möödas ja töö pooleli, siis ilma pikema jututa leping katki ja uued mehed peale, sosserdistele ei kopikatki.
Tegid siin katusemeistrid kirjaliku pakkumise katusevahetusele. Küsiti 200 krooni/m2 tööraha. Oli selline keskpärane pakkumine. Tulid töömehed. kiskusid katuse maha, panid paar plekki paika ja kadusid, "meister" käis, vaatas hindas ja arvas, et ei krt, alla 400 eek/m2 ikka välja ei tule, ise vaikses lootuses, et kesk suve enam uusi katusemeistreid ei leia ja leidub lolle kes lihtsalt kuuekohalise summa jootrahaks annavad. Ei antud, ei saanud kopikatki, tulid uued mehed, sama hinnaga ja maja katuse all, küll paar kuud plaanitust hiljem.
Sügise hakul käis "meister" ähvardas kohtuga ja nõudis tehtud tööde eest raha. Vastutasuks esitati arve lepingu rikkumise eest, tööde tähtajaks tegemata jätmise eest, vihmaveest põhjustatud kahjude eest teise korruse elanikele jne jne. fantaasial lasti lahedalt lennata ja summa sai pea 5 korda suurem ehitaja nõudest...
liigant
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 6
Liitunud: 21 Okt 2006, 19:46
Asukoht: Keila
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas liigant »

Ise olin veel sellel aastal ca. kaks aasta ühes firmas, ametlikult tööl.
Kips 75.- EEK m2 (karkass, vill, kips) (Laed, seinad) Kui tuli topelt kips, siis muidugi väike lisa)
Aeroc 150.- EEK m2
Fibo 12.- EEK kivi :lol:
Tunnitöö: 70.- h

Nende hindadega teenisin ca. 20 000 kuus. Algul olin rahul, kuid tahtsin midagi rohkemat, sest tavalised "kirvevennad" said
ka juba 70.- EEKi tund.

Nüüdseks olen nendega töö lepingu lõpetanud ja asutasin OÜ
Olen ehitusel töödanud ca. 5a. Olen pidevalt käinud ka koolitustel ja õpin ka ise ehitust. Vaja on ka paberit, sest pelgalt jutust ei piisa.
Hea kvaliteedi (õigesti ehitamise) tagavadki, teooria ja praktika.
Olen neid jutumehi oma vähese staaši kohta küllalt näinud.
Küll samastatakse "Narva tuhaplokki" Aerociga. Tellitakse varustaja käest lausa tsementi ja liiva. Küll pannaks tuuletõke valet pidi. Ei osata korralikult soojustada. Jne...
Kahju, et need tegelased, ehitajate maine nii alla on viinud.

Alates sellest kui sealt firmast ära tulin, pole pidanud ise kordagi tööd otsima. Hetkel on pakkumisi suht normaalselt. Tuleb lausa valida.
Olen eelistanud Aerocit, sest olemas vastav pädevustunnistus ja pikaajaline kogemus.
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 675
Liitunud: 09 Veebr 2006, 10:54
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas onu41 »

KUI PÄRIS AUS OLLA SIIS TEGELIKULT ON IGASUGU "EHITAJAD" ÜLBEKS LÄINUD. kEEGI EI LIIGUTA ENAM LILLEGI ALLA 100 EEKI TUND. JA MIS KÕIGE HULLEM IGAÜKS PEAB ENNAST EHITAJAKS NII SEE KES ON 20 AASTAT EHITAJA OLNUD KUI KA SEE KES ON 6 KUUD SOOMES KÄINUD! NO K..T TULGE MAA PEALE TAGASI !!!! KUI MEES ON SEDA PALKA VÄÄRT JA TEEB KA SELLE EEST TÕSIST TÖÖD SIIS ON JU OK AGA KUI MINGI NOLK TULEB JA RÄÄGIB,ET ALLA 100EEKI/H TA EI TULE TEGEMA SIIS TAHAKS KÜLL TALLE ÜLE KÜHMU ANDA
Kasutaja avatar
veebimeister
Administraator
Administraator
Postitusi: 474
Liitunud: 28 Jaan 2005, 13:05
Asukoht: Tartu
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 18 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas veebimeister »

onu41 kirjutas:KUI PÄRIS AUS OLLA SIIS TEGELIKULT ON IGASUGU "EHITAJAD" ÜLBEKS LÄINUD. kEEGI EI LIIGUTA ENAM LILLEGI ALLA 100 EEKI TUND. JA MIS KÕIGE HULLEM IGAÜKS PEAB ENNAST EHITAJAKS NII SEE KES ON 20 AASTAT EHITAJA OLNUD KUI KA SEE KES ON 6 KUUD SOOMES KÄINUD! NO K..T TULGE MAA PEALE TAGASI !!!! KUI MEES ON SEDA PALKA VÄÄRT JA TEEB KA SELLE EEST TÕSIST TÖÖD SIIS ON JU OK AGA KUI MINGI NOLK TULEB JA RÄÄGIB,ET ALLA 100EEKI/H TA EI TULE TEGEMA SIIS TAHAKS KÜLL TALLE ÜLE KÜHMU ANDA
paluks foorumis mitte karjuda :roll:
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 675
Liitunud: 09 Veebr 2006, 10:54
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas onu41 »

sorry :oops:
tarmo99
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 7
Liitunud: 11 Nov 2006, 18:59
Asukoht: TARTU

Lugemata postitus Postitas tarmo99 »

kui päris aus olla siis ma ei ole sinuga nõus.mul on olnud alla 20-ne aastaste tööliste ja üle 20-ne aastaste tööliste. Kuigi sel nooremal ei ole eriti kogemusi teeb ta tööd palju hoolikamalt.Pealegi 100 eeku tunnis on täitsa normaalne palk ehitajale. Ja pealegi vanale koerale sa uusi trikke ei õpeta nagu räägitakse.
Teeme remonttöid,fassaaditöid, peatöövõttu
Kasutaja avatar
numan
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 383
Liitunud: 15 Mai 2006, 16:16
Asukoht: Soome
On tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas numan »

meil on selline mehike kes saab 40 eeku tunnis aga tööd teeb vähem kui 40 eest, varsti ta küll meil enam ei tööta sest nelja kuu jooksul ta ei hakkanudki ennast liigutama :)
Alati on alternatiivlahendus!
mikkkk
külaline

Lugemata postitus Postitas mikkkk »

Turg kujundab hinna ja kes maksta ei taha, sellel tuleb töö endal ära teha.
2korda2
-
Postitusi: 1371
Liitunud: 03 Apr 2006, 13:36
Asukoht: Tartumaa
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

... või leiab tegija odavama hinna eest.
Mikkkk ilmselt ise ehitaja, et sellise võimaluse välistas :wink:
Ehitusturul praegu "töömehe tunnihinda" pole olemas. Küsitakse igasuguseid summasid nii, et silm ka ei pilgu. Paljud sellised küsijad omavad tegelikult tööjärge ees odavama hinnaga aga lihtsalt loodavad rohkem teenida. Kui siis leitaksegi rahakas tellija, siis tihtipeale juba lubatud/alustatud tööd jäetakse lihtsalt pooleli/ära.
Sellest ka kindel nõue tellijale - ei sentigi raha töö eest enne, kui töö tehtud. Erandiks võib siin olla pikemaajalised/suuremamahulised tööd, mille puhul fikseeritakse vaheetappide kaupa nii tegemised kui ka maksmised.
Vasta