Tere !
Mul on eramaja veesurvega väike probleem. Maja ehitati 2007 ehk on üsna uus. Kraanidest tuleva vee surve on isegi okei-või noh, ei oskagi tahta muud. Aga teisel korrusel duši all käies on ikka väga nõrk ja kehv surve.
Nüüd tekkis aga ka teine asi, et tahtsin kastmisvett võtta välja. Ostsin uued voolikud-liited-jupid jne, aga see surve on ka kehv. Mingitest majja tulevatest vee-rõhkudest ma ei tea küll midagi nagu siin osades postitustes on räägitud.
Üks natuke rohkem teadja inimene arvas et äkki on veefilter täis või ummistunud, et vaataksin seda. Sellega seoses on ka mure, et esiteks ma ei oska seda kuidagi lahti võtta-puhastada ja teiseks kas üldse võiks sellest see mure tulla ?
On kellegil olnud sarnast muret ja kas oskaks keegi aidata ?!
väike mure
veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Re: väike mure
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Miks sa arvad, et kõik veefiltrid on ühesugused ? Pane pilt juurde ja küll siis öeldakse kuidas seda lahti muukida. Aga üldiselt on see veefilter küll esimene asi mida uurida, vbl on enne seda ka mudakoguja. Ka see on väga sage põhjus surve langemiseks. Kui aga koguaeg on surme madal siis on kas algusest peale fltrid umbes, mõni kraani polleledi lahti või siis on torud liiga peened. Kui ise ei oska/taha/pole aega siis ei tee paha ka mainida kuskohas see probleemne maja asub.
Lugemata postitus Postitas v2ikejoss »
Kuna ise ei ole ehitusega tegelenud , ei tööta ehituspoes või ei ole üldse elus väga tihti sellise valdkonnaga ja muredega kokku puutunud siis Jah - ma tõesti ei teadnud et neid filtreid NII palju erinevaid variante on. Minuteada mudafiltrit seal ees ei ole. Paneksin pildi ka, kuid ei ole hetkel fotokat käepärast.
Räägiti ka seda, et eramajades veetakse vee torusid vist selle nö 20se toruga ?! Aga et siin on 10stega veetud, et see vist ongi minu vastus ?! Sel juhul pole enam midagi muuta , vähemalt duši all käies.
Aga imelik on siiski see, et kui ma vett nagu kastmiseks võtan , ka siis on surve kehv, kuigi see tuleb ju otse Viljandi Veevärgist.
Maja asubki Viljandi linnas, kui keegi saaks abikätt või nõu anda. Ja kastmisvoolik on 50m pikk ja ei ole see kõige paksem variant, vaid selline markeri jämedune, aga need asjad ei tohiks vist survet ju mõjutada?!
Räägiti ka seda, et eramajades veetakse vee torusid vist selle nö 20se toruga ?! Aga et siin on 10stega veetud, et see vist ongi minu vastus ?! Sel juhul pole enam midagi muuta , vähemalt duši all käies.
Aga imelik on siiski see, et kui ma vett nagu kastmiseks võtan , ka siis on surve kehv, kuigi see tuleb ju otse Viljandi Veevärgist.
Maja asubki Viljandi linnas, kui keegi saaks abikätt või nõu anda. Ja kastmisvoolik on 50m pikk ja ei ole see kõige paksem variant, vaid selline markeri jämedune, aga need asjad ei tohiks vist survet ju mõjutada?!
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Ikka mõjutavad. Tähendab surve saab jämedas ja peenes torus olla ühesugune. Aga kui see sruve ära kaob, ehk siis kui toru lõppeb siis peenema puhul jääbki selline mulje, et survet justkui pole. Tegelikult on surve siiski samasugune aga ühes ajaühikus tuleb lihtsalt erinev kogus vett. Toosama peenike toru on üsna usutav põhjus. Kastmisega ja suvel on aga tihti see mure, te sa pole üldse ainuke ja kui kõik usinalt mulda niisutavad siis pole ka jämedamast torust palju kasu. Lihtsalt vett ei jätku kõigile. Tolle viimase väite kontrollimiseks võiks seda kastmiseteemat mingil muul ajal korrata. Aga kui igal ajal on vett lahjalt siis peab hakkama uurima veesurvet ja torujämedust liitumispunktis ning sealt siis edasi.
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas gennadi_kramer »
Ma soovitan ülevaada mudasõel ja filter ka...ja teha katse et keerata vesi lahti ja vaadata et kui uleval avatakse et kas surve muutub voi tuleb kõikumist.kui see tekkib siis on teiselel korrusele minev toru liiga peenike.seda kahjuks parandada ei saa ainult kui vahetada valja torustik esimese ja teise korruse vahel.samas soovitan lasta monel teadjal vennal ulevaadata veesõlme et kas see ikka õijeti ehitatud,ka see voib jonnida.
Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit