keskküttekatel ja põrandaküte

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kaili
külaline

keskküttekatel ja põrandaküte

Lugemata postitus Postitas Kaili »

vaja 2 kordsele majale keskküte panna. köetavat pinda ~200m2. kui võimas peaks olema katel ning kui suur akupaak, sest sooja tarbevett sooviks ka saada. majja tuleb kaks dusshi ja vann. kas ülemisele korrusele e. magamistubadesse on mõtekas panna põrandaküte või radiaatorid? Mida arvata Vidarus kateldest?
/(keskküttekatel ja põrandaküte )
vello
külaline

keskküttekatel ja põrandaküte

Lugemata postitus Postitas vello »

katel peaks olema vähemalt 30 KW. Akumulatsioonipaak võiks olla 2 m3. Teisele korrusele oleks mõtekas paigaldada siiski radiaatorid v.a. vannituppa. Osad Vidaruse katlad on täitsa normaalsed, täpsema info saaks kui teaks marki.
Soojsupump
külaline

keskküttekatel ja põrandaküte

Lugemata postitus Postitas Soojsupump »

Tere Kaili, kui sa tunned huvi koralliku ja säästva küttesüsteemi vastu siis ei oleks mõistlik lahendada oma kyttesüsteem kahe küttejagajaga. St, et pigem paigalda ainult põrandaküte, kuna põrand kytab massiga ja kyttesse jooksev temperatur on kordi madalam kui seda on radikates.
<BR>Ja kui siin soovitatakse 30 kW katelt, siis peaks su maja olema kilest ja ilma akendeta!!!
matu
külaline

keskküttekatel ja põrandaküte

Lugemata postitus Postitas matu »

Mingi reegel vist oli 80-100W/m2
Soojsupump
külaline

keskküttekatel ja põrandaküte

Lugemata postitus Postitas Soojsupump »

Keskimine vatimäär ruutmeetrile on jämedalt 50-60W/m2, aga eks see ole suuresti sõltuvuses ka akende suurusest ja soojustusest.
<BR>Selline keskimine majatehase maja ruutmeetri vatimäär on kusagil 45 W/m2
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 308
Liitunud: 16 Juul 2005, 12:35

Re: keskküttekatel ja põrandaküte

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Soojsupump kirjutas:Ja kui siin soovitatakse 30 kW katelt, siis peaks su maja olema kilest ja ilma akendeta!!!
Auväärt postitaja unustas ilmselt ära, et tahkekütuse katelt ei kõeta mitte kogu aeg, kui just vanaema pole katlakütjaks palgatud.

Kui kasutada ka 1500-2000 liitrist akumulatsioonipaaki, siis võib mõnede katlatootjate andmetel see 30 kw isegi väheks jääda.

Arvan, et katla võimsust pole väikeelamutesse mõeldud kateldel kunagi ülearu. Pigem panna juba võimsam katel, suurem akumulatsioonipaak ja kütta oluliselt harvem. Näiteks üle ööpäeva. Siis saab ka vajadusel katelt nii puhastada, et ennast ära ei kõrveta ja katlakütmisest vaba ja muretut aega jääb oma tarbeks rohkem.

(Ilmselt ei kehti see asi muidugi papist ja villast alla 100 ruuduste majade puhul, kuna küttesüsteem tuleb siis juba maja hinnaga võrreldes liiga kallis :lol:
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Täpse vastuse saad maja soojusarvutustest kui võimas tuleks panna. Kui soojusarvutusi ei viitsi teha võid kasutada eelpooltoodud kirvereegleid, kuid nendega võid puusse panna.

Kui elad pidevalt majas siis suurt vahet ei ole, kas kasutad põrandakütet või radiaatoreid. Uute põrandatehnoloogiatega on nii, et põrandaküte võib ülivähe tulla odavam kui radiaatorid, ka on minu oma tundmused põrandakütte suhtes mõnusamad (mulle meeldib paljajalu käia soojal põrandal) Põrandakütte miinuseks on see, et tahkekütuskatla puhul tuleb keerukam segamissõlm, mida pole vaja ainult radiaatorkütte puhul. Põrandaküte sobib rohkem uue tehnoloogiaga kateldele, kus on saadud märgatav kasuteguri tõus väljaantava vee temperatuuri langetamisega. Sel juhul ei sobi hästi radiaatorid ja sobib ülihästi põrandaküte. vanema tehnoloogiaga kateldega on vastupidi - sobivad ülihästi radikad ja saab kohandada ka vajadusel põrandakütet.

Kõige mõnusam olekski kahekordse maja ja tahkekütusega nii, et teine korrus on ainult radiaatorid (teise korruse põrandat kütab ju esimese korruse soe) ja esimesel korrusel on põrandaküte + vajadusel radiaatorid. Aga võib olla ka et ainult radiaatorid. Emb kumb sõltub sinu maitsest põrandakütte suhtes, sest ka teist korrust võib teha vaid põrandaküttega.
võõras
külaline

Lugemata postitus Postitas võõras »

selline küsimus et palju selline katel võiks puitu kulutada?
talvega ma mõtlen
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Vastus - maja soojusarvutusest.
raigo
külaline

põrandaküte

Lugemata postitus Postitas raigo »

Tere! Kas keegi teab, kas tohib panna elektriküte ja vesiküte põrandale kokku? Et vajadusel kasutada erinevat kütet. :roll:
wimms
külaline

Lugemata postitus Postitas wimms »

Miks sa neid *põrandale* kokku paned?
Elektrikatel ei maksa suurt midagi, pane vee kütte ahelasse vahele ja kasuta kui vaja on.[/b]
Kiku
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 62
Liitunud: 25 Dets 2005, 13:40
Asukoht: Tartu

Lugemata postitus Postitas Kiku »

Kalvis, palju sa soojusarvutuse eest küsid?
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Sõltub kui vingelt arvutusi soovid. Keskkütte põhielementide dimensioonimine 500 krooni (sisaldab maja soojusarvutust ja selle alusel tehtud põhielementide valikut).
küsi täpsemalt kalvis2000@hot.ee
Vasta