Puidu töötlemine sisetingimustes

Eilane
külaline

Puidu töötlemine sisetingimustes

Lugemata postitus Postitas Eilane »

1) On üle jäänud üks haava lavalaud. Teeks sellest endale nagi, kuid eelnevalt sooviks lauale tooni anda. Millega oleks võimalik see laud üle värvida - vastupidavus, ei määriks riideid ja imenduks lavalauda.
2) Käsil ühe konstruktsiooni tegemine männi- ja kuusepuidust. Hööveldatud ümarnurksed lauad. Soov oleks anda neile mingi tumedam toon. Kuna lauad on kokkupuutes inimestega, ei tohiks töötlusvahend määrida, peaks võimaldama pinda puhastada ja võimalusel ka puidu pinda kaitsma. Olen kaalunud ka lakkimise võimalust. Mida soovitate?
Külaline
külaline

Re: Puidu töötlemine sisetingimustes

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Õlid, peitsid, peitslakid, toonitud lakid, lasuurvärvid, vahad jne jne.
Urmasr
eilane
külaline

Re: Puidu töötlemine sisetingimustes

Lugemata postitus Postitas eilane »

Aga milline neist kõige efektiivsem vaigu vastu ja ühtlasi siluks ka kõige paremini täkkeid ja ebatasasusi?
Amello
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 21
Liitunud: 08 Mär 2011, 16:20

Re: Puidu töötlemine sisetingimustes

Lugemata postitus Postitas Amello »

Tere, sellistest viimistlustest mis jätab puu süü kumama, ei silu puitu ükski. kõik mis on jääb paistma ja teatud asjad tulevad paremini esile, eriti kui toonida. Üks varjant on peitsida ja lakkida. Teine ja looduslikum varjant on õlitada pigmenteeritud õliga. http://www.amello.ee/index.php/et/lisat ... ipigmendid õlidest kõige parema oleks Õlivaha http://www.amello.ee/index.php/et/sisetooted/78-olivaha Selles olev vaha aitab pigmenti siduda et ei hakkaks määrima.
Amello Grupp OÜ - Looduslikud puiduõlid ja vahad.
www.amello.ee
info(at)amello.ee
soovitan
külaline

Re: Puidu töötlemine sisetingimustes

Lugemata postitus Postitas soovitan »

Kuigi vana teema aga ise otsisin just hiljuti erilist lahendust puidu töötlemiseks ja avastasin Holzprofi puidukaitsevahendi, mis ühtlasi tegi puitu väga vastupidavaks ja peale kandisn pigmenteeritud õli. Olen tulemusega väga rahul. Rohkem infot võite leida http://www.holzprof.ee
Vasta