Kivifasaadi ja kiviseina soojustamine

kuidas soojustada oma elamist
manjana
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 01 Okt 2006, 11:08

Kivifasaadi ja kiviseina soojustamine

Lugemata postitus Postitas manjana »

Probleem siis selline, et maja ehitatud tuhaplokkides ja väljast kaetud kärg-tellistest fassadiga mille vahel 4cm õhuvahe. Kuidas oleks mõistlikum, kas täita kogu see vahe vahuga või piisab vaid akna ja uste kõrvalt ning räästa alt nii 10-15cm laiusest vahu täitest. Kogu ulatusest täitmine läheb vist väga kalliks, või on mõni parem plaan/soojustusmaterjal. Hetkel ei ole välifasaad üldse lülitatud maja üldise soojapidavuse huvidesse ja talvel sees suht külm.
Ette tänades
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

See õhuvahe enamus juhtudel hingab vabalt välja. Seega soojustamisest sinu meetodil ei ole kasu. Samuti ei ole kasu, kui soojustad väljastpoolt, õhkvahe nullib töö.
Väike õhkvahe seisva õhuga toimib isolaatorina (termos). Kõigepealt topi absoluutselt kõik õhkvahe avaused kinni, et tekiks sinna seisev õhk. Kaval oleks paremini ligipääsetavasse kohta mõneks ajaks termomeeter panna. Kui nüüd temperatuur õhkvahes on üsna suurem kui väljas külmaga siis oli toppimisest kasu. Kui mitte siis on halb juhus. Nimelt sel juhul tuleb sooja seina saamiseks välisvooder maha lõhkuda ja klassikaliselt väljast ära soojustada. Kui aga oli üsna kõrgem siis õhkvahe juba peab sooja ning võib soojustada seina edasi väljast.
Vasta